עבור לתוכן

הנדסת מכונות Vs. הנדסת ביו רפואה Vs. הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט מה כדאי לי ללמוד לתואר ראשון - הנדסת מכונות ביו רפואה או חשמל ואלקטרוניקה

העניין הוא שאני רוצה לעסוק בפיתוח של עזרים רפואיים דוגמת רובוטים קטנים שנכנסים לעמוד השדרה ומתקנים אותו... דברים בסגנון

הגשתי כבר בטכניון בקשה לביו רפואה מקסימום אפשר לשנות... יום חמישי יום עיון בת"א ונראה כבר...

בעקרון הבנתי שביו רפואה בתואר ראשון היא כללית מידי בהרבה נושאים הגם שאין ביקוש בשוק למהנדסי ביו רפואה בתואר ראשון. זה ממש בעייתי כי זה בעצם התואר המושלם בשבילי שכולל הכול - יכול להיות שזה החסרון שלו שזה כולל המון דברים אבל ברמה בסיסית

בגלל זה חשבתי ללכת על מכונות או חשמל כתואר ראשון ואחר כך לתואר שני ביו רפואה. אני לא יודע מה עדיף כי האמת מכונות אני אוהב [רובוטיקה וכד'] אבל חשמל זה תואר יותר יוקרתי [ אני לא רוצה ללכת על תואר שקל להתקבל אליו אלא משהו שנחשב באמת משהו שקשה להגיע אליו] - הקטע שחשמל פחות קורץ לי כי זה נוגע יותר מידי לתכנות במחשב [מה שמשעמם לטעמי למרות שלא התנסתי בזה יותר מידי] ולשבבים, פיתוח מעבדים וכאלה -גם משעמם לטעמי.

מה כדאי ללמוד? מאוד קשה לי להחליט!!!

בכל אופן, בינתיים ההחלטה שלי היא ללמוד מכונות - התלבטות בין טכניון לת"א למרות שכנראה אני אלך לת"א [אני גר בחולון ואין ראש לעבור עכשיו דירה לחיפה].

האם ת"א היא האוניברסיטה הטובה ביותר בארץ אחרי הטכניון ללימוד התואר הזה?

תודה מראש.

פורסם

לא פתחת כבר ת'רד כזה?

פורסם
  • מחבר

אותו נושא, שאלות אחרות. :nixweiss:

פורסם

נענה לך בקצרה

כל המקצועות נישמעים פה בומבסטים

ווכנראה יש לך בגרות 100 ו פסיכו 800 חח

נו איזה שאלה ??

תלך למה שאתה אוהב... אל תתחיל ללמוד משו שאתה הולך לסבול ממנו הרבה הרבה שנים

רפואה והנדסה מאוד מאוד שונה

שתי המקומות טובים אולי טכניון טיפה יותר ידוע

אבל בתל אביב יותר כיף מבחינת אנשים

פורסם

בת"א יותר כיף מבחינת אנשים? אתה מכיר את האנשים בטכניון? אם מגורים זה הבעיה שלך, אז בטכניון יש מעונות (הכי הרבה חדרים ביחס לכל האוניברסיטאות בארץ), והמון דירות צמודות לטכניון להשכרה במחירים נוחים מאוד (חיפה ונשר זה לא ת"א :))

תראה, בין מכונות לחשמל אי אפשר בכלל להשוות. שני תחומים שונים לגמרי, למרות שפה ושם יש דברים משותפים. אפשר לומר שביורפואה זה איזשהו שילוב, אבל גם לא ממש. מאוד מקובל, למשל, לעשות תואר ראשון בחשמל ושני בביורפואה.

בכל מקרה, ממה שאתה אומר - הכי מתאים לך ביורפואה. ובמקרה הכי גרוע - תמיד אפשר להחליף תוך כדי הלימודים (אם התקבלת לביורפואה, סביר מאוד שתתקבל לחשמל ולמכונות, בטכניון לפחות), ובמקרה הכי גרוע יתווסף לך סמסטר.

פורסם
  • מחבר

ביו רפואה מתאים לי, אני יודע - אבל אין עבודה בגרוש! בגלל זה אני מתלבט אם ללמוד את זה רק בתור תואר שני ולא לראשון.

מהטכניון אני נראה לי ארד - וזה לא עניין של מציאת דירה.. אני כבר הייתי שוכר שם דירה וזהו, פשוט אין לי זין עכשיו לעבור דירה לחיפה מחולון... אני את התואר השני בביו רפואה אעשה בטוח בטכניון, אבל אם אין הרבה הבדל ברמה ובאפשרויות בין ת"א לטכניון, אני מעדיף ת"א [20 דקות מהבית שלי.. לא כזה סרט..]

בכל אופן, אני לא יכול ללכת למה שאני אוהב ואת זה כבר הסברתי... גם אם ללמוד ביו רפואה זה בטכניון ואני לא רוצה כ"כ טכניון...

גם להנדסה מכאנית צריך סכם נמוך מאוד [600] מלחשמל [675] מה שבאמת מושך אותי - אבל אני לא אוהב את זה בדיוק.. אם יש התמחות בביו רפואה במכאנית זה יהא מעולה

בקיצור אני ממש מתלבט כי מצד אחד חשמל יותר יוקרתי, מצד שני מכונות יותר מעניין...

פורסם

בתור סטודנט שנה שניה להנדסת מכונות אני יכול רק להעיד שחשמל גם הרבה יותר קשה ממכונות (לרוב מי שאני מכיר לפחות). ולא שמכונות קל..

בחשמל הרבה יותר מעמיקים באלגברה, חדוא ופיסיקה. הכל יותר מרוחב - אלו קורסים שגם ככה קשים לרוב האנשים ובחשמל לומדים את זה עוד יותר לעומק.

אצלנו במכללה לומדים במכונות גם חשמל (שני קורסים למעשה, אבל אין את זה בטכניון) + פיסיקה 2 שזה גם חשמל ושדות מגנטים ועוד'.

אפשר להמשיך להתמחות במכטרוניקה - שזו ההתמחות שהכי קרובה למה שאתה מחפש. מתעסקים בהינע חשמלי, עיבוד אותות בקרה וכו'..

אחרי הלימודים האלו אני חושב שזה יהיה מאד טבעי להמשיך לביו רפואה.

בחשמל אגב, לא מתעסקים עם תכנות מחשב. זה לא הנדסת תכנה. אולי קורס במבוא לתכנות או משהו כללי כזה ועוד כמה דברים בסיסיים אבל לא מעמיקים בזה ממש, זה לא מהות התואר בכלל.

אני מקווה שתצליח להחליט מה אתה מעדיף, אני סיימתי עכשיו סמסטר שלישי ועדיין אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד ולעשות בחיים.. :nixweiss:

נ.ב - כמו שאמרו כבר, תמיד אפשר להתחרט אחרי שמתחילים ולעבור למחקלה אחרת. במידה והקורסים חופפים גם לא צריך לעשות השלמות בדרך כלל. אצלנו למשל לא בעיה לעבור מחשמל למכונות בגלל שהם עושים את הקורסים הבסיסיים ברמה יותר גבוהה מאיתנו, אבל לעבור ממכונות לחשמל כבר כרוך בהשלמה.

מה שאני כן יכול להבטיח לך וזה נכון לגבי כל מקצוע הנדסה שתבחר בכל מוסד שיש - יהיה לך קשה מאד להחליט מי עדיף בשנה הראשונה. בכל המקצועות כל מה שלומדים בהתחלה זה בסיס. מתמטיקה, פיסיקה ועוד וכמעט ואין שום מקצוע שקשור לתחום עצמו עד לשנה שניה. הבשר האמיתי של המקצוע מתחיל רק בסוף שנה שניה בערך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים