עבור לתוכן

מחשב לסטודנטית לאדריכלות - עד 4K עם מסך צריך כ.מסך טוב והרבה זכרון

Featured Replies

פורסם

היי

אני מחפש מחשב לסטודנטית לאדריכלות ואני צריך חוות דעת על המפרט הבא:

לוח אם:INTEL G41TY-Trinity valley-1600MHZ

מעבד: Intel® Core2 QUAD Q8200/1333Mhz/45Nm אני מתלבט אולי לבקש את ה Q6600 במקום.

זכרון: 4GB PC6400-HYPER-800MHZ-kingston

כ.מסך: FX 9400GT-1024MB/DVI/HDMI

ד.קשיח: SEGATE/HITACHI-1000GB(1TB) SATA II 32MB

די וי די: DVDRW X22 S.ATA

אני מחפש מפרט עד 4K ש"ח - המחשב לא אמור להריץ משחקים כבדים או משהו אלא בעיקר לעבוד עם תוכנות של עיצוב גרפי וכדומה.

אני כן מעוניין במעבד 4 ליבות - אם כבר קונים היום אז כדאי לקנות משהו שיחזיק מעמד כמה שנים

תודה מראש.

פורסם

במידה והתוכנות בהן היא משתמשת/תשתמש אינן תומכות בכל ארבעת הליבות, אין שום צורך במרובע ליבה. כפול ליבה יסתדר בצורה מעולה.

במידה והתוכנות כן תומכות, ניתן לקחת Q6600/Q8200.

לוח אם- במידה ותרצו לשדרג בעתיד זיכרון לכ-8 ג'יגה יש צורך בלוח אם תומך- צ'יפסט P43 או G43 (הלוח ששמתם כנראה תומך, יש לוחות מומלצים כמו P5QL ו EP43-DS3L).

כרטיס מסך- אם היא תעבוד על פוטושופ גרסא CS4 שכן תומכת במאיץ גרפי, ניתן לקחת כרטיס מסך 9500GT/HD4650/HD4670/9600GT.

מה הספק והמארז? שימו לב לא לקחת ג'נריים שכן הם עלולים לגרום לקריסות וכדומה במערכת. ישנן ספק ומארזים איכותיים כמו אנטק NSK4480+380 או סיסוניק 400W וריידמקס אפקס.

פורסם

אני אחזק את דבריו של יאיר.

הלוח אם שבחרת הוא לא משהו בכלל על גבול ה-...

ה- EP43-DS3L, ייתן מענה טוב יותר לטעמי.

לגביי התוכנות שתריצו, חבל שלא פירטת פלוס מינוס באילו תוכנות היא תשתמש, אבל HD4670 יעשה את העבודה מול רוב התוכנות הגרפיות.

המעבד שבחרת הוא נהדר וזו אחת הפעמים היחידות לדעתי שהוא יצדיק את עצמו בגלל השימוש הצפוי במולטיאסקינג. (למרות שגם Q6600 יעשה את אותה העבודה).

את המארז והספק הוא כיסה כראוי, הם בהחלט ממספקים למפרט הזה, אני הייתי משדרג אותם למשהו אחר בתקציב (ANTEC300 + VX ) זה אומנם Overkill למפרט הזה אבל בגלל השדרוגים התקופים שאצלנו עושים במחשבים שעובדים עם תוכנות גראפיות, זה ייתן מענה עתידי טוב מאוד.

אגב לגביי ד. קשיח הייתי ממליץ לך על SAMSUNG או WD הם טובים יותר ומחירם לא גבוהה מה- SEGATE, כאשר אני ממליץ על SAMSUNG-EG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים