עבור לתוכן

מה אתם אומרים על המפרט הבא? (עד 3500 שקל)

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתכוון לקנות בשבוע הקרוב מחשב.

התקציב כמובן מוגבל עד 3500 בלי מסך.

המחשב מיועד להכל, משחקים (לא גיימר מטורף אך שיעבדו בצורה סבירה לפחות), סרטים (HD!!!) וכו'...

אני קונה במזומן 4 מחשבים.

ציוד הקפי אני אוסיף אחר כך, וחשוב לי מאוד שיהיה מחשב שקט וקריר ככל שאפשר במסגרת התקציב.

עיצוב לא יותר מידי חשוב לי אבל שלא יהיה מכוער מידי.

ואני צריך שירכיבו לי את המחשבים.

אני לא מתכוון לעשות OVERCLOCKING (אולי רק בינוני כדי להתנסות בדבר לפרק זמן קצר), אך אני כן מתכוון לשדרג בעוד כשנה -שנתיים.

אני מתכוון לשחק בכל המשחקים החדשים שיוצאים ויצאו בתקופה הקרובה ברזולוציה נורמאלית ( 1600X1200 או 1280X1024)

המסך (עדיין לא נקנה - 22 או 24 אינץ', וLCD 32 ו 37 לחילופין).

מקווה שעניתי על כל השאלות.

מעבד : INTEL E5200

לוח אם : Gigabyte GAEP43DS3L

זיכרון פנימי : 4GB OCZ 800MHZ CL4

כרטיס גרפי : Sapphire HD4850 512MB TOXIC

צורב דיוידי : ASUS DRW-2014L1T SATA

דיסק קשיח : WD 500GB 7200RPM 16MB SATA 2

מארז : CoolerMaster CM690

ספק : Enermax Modu82+ 525W

יש לי מספר שאלות:

-האם כדאי לקנות מKSP? איך החנות? אמינה?

-האם הספק טוב, ויספיק לשדרוג עתידי (נניח HD4700X2, Core 2 Quad Q9650)?

-האם המארז מספיק טוב מבחינת סרקולציית אויר וקירור החלקים למיניהם?

-האם כדאי להוסיף קירור יותר טוב מאשר קירור STOCK ואם כן, מה מומלץ לבנאדם שמשחק אך לא מתכוון לעשות OVERCLOCK?

תודה רבה רבה.

שיהיה המשך ערב נהדר.

פורסם

דבר ראשון תקרא את חוקי הפורום, תמחק את ה "דחוף" מהכותרת ותוסיף אליה תקציב ושימושים.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

ענה שם על כל 11 השאלות (בעיקר מה גודל המסך שיחובר למחשב) לאחר מכן אוכל לעזור יותר.

לשאילותיך:

-KSP לא רשת מומלצת. יש המון אנשים שהיו להם בעיות איתה בעיקר בענייני אחריות (כולל אני). יש חנויות מומלצות יותר כגון TMS/SKYPC/IQPC/ZIGZAG ונועה מחשבים.

-לHD4870X2 אני לא בטוח שהוא יספיק, למעבד שציינת כן. כך או כך אם תשדרג בעתיד, כעת אתה לא תדע כמה הרכיב הזה ידרוש- מצד אחד החלקים

"חזקים" יותר מבחינת ביצועים לכן דורשים יותר חשמל, מצד שני הארכיטקטורה יותר ויותר קטנה מה שאומר צריכת חשמל נמוכה יותר. במפרט הנ"ל אתה יכול להסתפק בקורסאייר 450VX או אנרמקס מודו/פרו 424.

-המארז בסדר גמור, אם כי ניתן להוסיף מאוורר נוסף איכותי כגון אחד מסדרת S-FLEX.

-בשעת עומס, עם קירור סטוק המעבד מתחמם אבל לא מגיע לטמפרטורות קריטיות. כך או כך, אני בד"כ ממליץ לאנשים שיש להם מקום בתקציב לקחת קירור כמו AC FREEZER 7 PRO- שיקרר להם את המעבד כמו שצריך גם בימים החמים ביותר ובזמן עומס, כמו כן מתאים ל OC בינוני.

אם אתה רוצה שנראה אם יש מפרט עדיף ו/או מחנות אחרת שתבחר, ענה על השאלות שבלינק ושנה את הכותרת בבקשה כפי שציינתי למעלה.

פורסם
  • מחבר

מצטער על אי הציות.

מקווה שערכתי כמו שצריך.

תודה על התגובות המהירות.

1. אז מה לקחת את ה- corsair או ה- enermax

2.מה עם IVORY? איזו חנות מומלצת בצפון (חיפה \ קריות וצפונה)?

3. האם ה AC FREEZER 7 PRO שקט?

תודה רבה.

פורסם

בסביבות חיפה יש לך את TMS ונועה מחשבים (מעט יקרה יותר) שנחשבות לחנויות מעולות. אם תרצה שנבנה מפרט משם ציין זאת בהודעתך הבאה.

בנוגע לספק, זה לא משנה מי תקח מהחברות שניהן מעולות (את ההספק שתרצה תגיד לי בהודעה הבא שלך גם כן- האם אתה רוצה להשאיר את ה 550 או לקחת 450 שיתאים מעל ומעבר למערכת שלך).

הפריזר בערך כמו הסטוק, רק במאמץ יכול להיות שקט יותר, איני בטוח. אתה יכול לעשות חיפוש קטן ולברר בפורום "אוברקלוקינג וקירור" לגביו.

פורסם
  • מחבר

תודה.

כן, הייתי רוצה שתבנו לי מפרט יותר טוב מTMS.

בנוגע לספק, אני לא יודע- אני מאמין שאני אשדרג אותו מהר מאוד, אז אני לא רוצה להחליף גם ספק .

איזה ספק יתאים לי למעבד מהשורה הראשונה וכרטיס מסך מהשורה הראשונה (כמובן במגבלות לוח האם)?

לגבי הקירור החלטתי לקחת את ה- Arctic Cooling Freezer XTREME, קראתי שהוא שקט וביצועיו מצויינים...

החלטה טובה?

פורסם

מספר הערות לפני שאני נותן לך את המפרט מ TMS:

- ספק הכח יחזיק גם מעבד Q פנרין חזק (הרי I7 לא מתאים למערכת...), בנוגע לכרטיס מסך כרגע אין גבול-כל חצי שנה בערך יוצאים כרטיסים חדשים חזקים יותר לכן אתה לא יכול לקנות היום ספק כח ולדעת בוודעות שהוא יתאים בין אם זה מבחינת חיבורים או מתח לכרטיס. לכן מה שאני ממליץ אם כבר לקחת היום ספק קורסאייר 400CX ובעתיד כשתשדרג לקנות ספק חדש ביחד עם המעבד והכרטיס.

- בשביל מה אתה צריך ACFX? אתה לא עושה OC ואפילו אם אתה תעשה אחד בינוני, הפריזר אמור להספיק.

-TMS יכולה לעשות לך OC בחינם ובאחריות במידה ותרצה, רק תבקש מהם.

- כרטיס מסך אתה יכול להחליף ל HD4850- עולה בערך אותו מחיר (עם קירור צד שלישי)- הביצועים שקולים יחסית.

מעבד:

Intel Core 2 Duo E5200 2.5Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤357

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤109

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-S3L

כמות: 1 - מחיר: ¤457

מארז:

Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤313

ספק כוח:

Corsair 450VX 33A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤429

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤304

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB SATA II 16MB

כמות: 1 - מחיר: ¤311

כרטיס מסך:

Sparkle 9800GTX+ 512MB DDR3 HDMI Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤939

כונן אופטי:

LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ¤75

סה"כ: ¤3429

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3361

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/phebw7t1

פורסם
  • מחבר

תודה.

למה ANTEC 300 ולא COOLERMASTER CM 690?

למה A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL5 ולא OCZ 2X2GB DDR2 800 CL4?

למה 9800GTX+ ולא HD4850 ?

תודה רבה.

פורסם

אני הייתי הולך על:

מעבד:

Intel Core 2 Duo E5200 2.5Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤357

קירור למעבד:

Evercool Buffalo 10CM Copper / HeatPipes S775 - רכישה עם מעבד בלבד.

כמות: 1 - מחיר: ¤89

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤477

מארז:

Coolermaster Centurion 590 Black - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤339

ספק כוח:

SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤272

זיכרון:

A-Data 2GB (Single Stick) DDR2-800 CL5 Retail - במלאי

כמות: 2 - מחיר: ¤120

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 640Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤420

כרטיס מסך:

Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤790

כונן אופטי:

LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ¤75

סה"כ: ¤3194

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3131

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/lrusmt94

מפרט במחיר משתלם, הכולל ספק איכותי מאד יחסית למחיר, כרטיס מסך בעל ביצועים גבוהים במחרי שפוי, מעבד + קירור לא רע בכלל, 4G זכרון, וכונן קשיח מוצלח (מהיר ושקט). יש עודף בתקציב שאפשר לנצל לאחת מהאופציות הבאות:

- שדרוג מעבד ל8400

- שדרוג כונן קשיח ל1T

- שדרוג ספק לקורסאייר 450W

- שדרוג מארז למשהו שקט יותר - NEXT HUSH למשל

בכל מקרה, המפרט ששמתי ללא השדרוגים עונה על הדרישות והייתי שומר את הכסף לציוד היקפי או שדרוג עתידי.

פורסם

תודה.

למה ANTEC 300 ולא COOLERMASTER CM 690? בחנות הספציפית ממנה בניתי את המפרט, ה CM690 יקר. כעיקרון יש 3 מארזים טובים שאני יכול להמליץ לך- אנטק 300 וקולרמסט 590 או 690.

למה A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL5 ולא OCZ 2X2GB DDR2 800 CL4? זה לא משנה, אותם ביצועים וברוב החנויות A-DATA מעט זול יותר, אך החברה אמינה וטובה מן הסתם לא פחות מאחרות.

למה 9800GTX+ ולא HD4850 ? רשמתי לך את זה בתגובתי הקודמת, הביצועים שקולים אתה יכול ללכת על איזה שתרצה מהם.

תודה רבה.

פורסם

אני לא מבין מה ניהיה מהפורם פה כולם פתאום נינעלו על הE5200 הבן אדם אומר לכם יש לו יותר תקציב מ3000 אז נכון תמיד רוצים לחסוך אבל להביא לא מעבד כזה?! אני לא מבין אנשים הE8400 או E7XX לא עולים כל כך יותר מה E5200 הבדל של גג 400 שקל בין הE5200 לE8400 נכון זה לא קצת אבל זה שווה את זה מכל בחינה!!...אז למה להתפשר שיש את האפשרות!!...

פורסם

ובשביל מה צריך E8400? הוא אמר שהשימושים שלו זה משחקים לא כבדים במיוחד, וגם משחקים כבדים E5200 לא מגביל במידה רבה אם בכלל.

הפרש המחירים בין E5XXX ל E7XXX יכול להגיע מעל 300 ש"ח, ובשביל מה? 20-25 אחוז תוספת ביצועים בחלק מהאפליקציות? נראה לי מיותר.

שלא תטעה, E5200 אינו מעבד חלש כלל וכלל.

פורסם

25 אחוז תוספת זה לגמרי לא מעט, למרות שניסית לגמד את זה

פורסם

25% ועוד בהגזמה, ורק בחלק מהאפליקציות/משחקים. ברוב המשחקים המאוד כבדים תראה אולי פריים אחד או שניים תוספת (שכאלה הוא בקושי ישחק מה שאומר שזה לא ממש רלוונטי). בלי קשר, בOC את ה 25% הללו ניתן להשיג כמעט ללא בעיות בכלל.

פורסם

25% ועוד בהגזמה, ורק בחלק מהאפליקציות/משחקים. ברוב המשחקים המאוד כבדים תראה אולי פריים אחד או שניים תוספת (שכאלה הוא בקושי ישחק מה שאומר שזה לא ממש רלוונטי). בלי קשר, בOC את ה 25% הללו ניתן להשיג כמעט ללא בעיות בכלל.

אז אני רואה שאתה לא מכיר את המשתמש הפשוט...טוב בוא אני יביא לך דוגמא קטנה שראיתי חוזרת על עצמה כל כך הרבה פעמים!...בן אדם בא מבקש ממך שתעזור לו לבנות מפרט הוא אומר לך משהו זול ופשוט רק לאינטרנט ומשחקים בקטנה...אז אתה אומר טוב הוא ניראה כאילו הוא יודע מה הוא רוצה אז טוב בונה לו משהו בידיוק לפי הדרישות המחשב יוצא זול הריכיבים סבירים בידיוק למה שהבחור צריך אתה בא מסביר לו מייעץ לו והוא פשוט בוטח בך והולך לקנות...שבוע עובר הוא מבסוט מעל הראש עוד שבוע עובר הוא עדיין מבסוט מהמחשב החדש! שלו!.. עוד שבוע ועוד חודש ופתאום הוא שמוע מאחד החברים או קורא באחד הפורמים או סתם איזה פופ אפ או כתבה איפשהו הוא שומע שיש איזה משחק חדש כזה משהו בן זונה משחק השנה והוא פתאום חייב לשחק בוא...טוב הבחור בא ואומר לעצמו מה למה שהמשחק לא יעבוד אצלי?!...מחשב דנדש יש בוא טכנולוגייה של היום (כי הוא לא במין בזה אפילו לא קצת הוא בטוח שGPU זה סוג של ג'יפ שטח וזיכרון זה השטח הפנוי שלו בדיסק הקשיח) טוב הוא בא מוריד או משיג או אפילו קונה את המשחק הבן זונה הזה הוא בא מכניס את מתקין ו....המשחק לא עולה פתאום הוא מתחיל להתבאס ואז הוא מנסה שוב ואז שואל אנשים (שגם הם לא מבינים כלום בדרך כלל חברים קרובים שהם בכלל אוכלים סרטים שעבדו עליו) ומה קורה הבן אדם יתבאס על עצמו ויקלל אותך עד סוף החיים שלו...ואני כבר ראיתי את זה קורה כמה וכמה פעמים!!!... אז לייעץ לאנשים שיש להם את האפשרות לממן לעצמם מחשב טוב מספיק לכמה שנים ולייעץ להם לקנות משהו זול שאחרי קצת גלישה ואין ספור וירוסים המחשב יעלה להם בלהבות מול עינייהם אז בבקשה אם לבן אדם יש כסף והוא ניראה כמו אחד שפשוט מחפש מחשב תנו לו משהו סביר שיהיה מרוצה ממנו בכל עת לא רק בהתחלה...

* נכון לא כולם ככה...אבל אני ראיתי כבר כמה כאלה וכבר כמה באו אלי בטענות ואני הייתי צריך לשבת ולהסביר להם את פילוספיית הגיימינג - "אתה היתקמצנת אז סתום ת'ג'ורה ותשחק בPETSOCIETY!" (וגם זה בטח עם לגים)

פורסם

המפרטים שאני וזריזי הצענו לו פה אינם חלשים כלל וכלל.

פותח הדיון אמר שהוא ישחק במשחקים ושיעבדו בצורה סבירה. אם היינו "מקשיבים" לו היינו שמים לו כרטיס כמו 9600GT שכידוע לך חלש יותר אבל עדיין מריץ משחקים כבדים מודרניים בצורה טובה (ברזולוציה סבירה כמובן). המפרטים ששמנו לו חזקים ומעל ומעבר לשימושיו וזה בד"כ מה שאנחנו עושים אם משהו רוצה מחשב לצורך X, אנחנו מביאים לו מפרט מעט חזק יותר, כמובן במסגרת התקציב ובמידה והוא עדיין משתלם.

אם משחק לא יעבוד על אחד המפרטים הללו ששמנו, תאמין לי הוא גם לא יעבוד/בקושי יזוז על מפרטים חזקים יותר שעולים פי 2 יותר.

מחשב לא מחזיק לאורך זמן, לאחר שנה וחצי-שנתיים הוא יריץ משחקים ברמה בינונית ומטה, לא משנה איזו מערכת תקח. ככה זה.

עד היום הצעתי למאות אנשים מפרטים, די הרבה אנשים שולחים אלי הודעות פרטיות ואפילו פעם אחת אף אחד לא התלונן כי לא התאים לו המפרט, אלא להיפך.

ראיתי המון אנשים ששמים תקציבים מטורפים בשביל לקבל מערכות פשוטות. האם לפי דעתך צריך לנצל את כל התקציב כדי לקבל מערכת אוברקיל מטורפת לשווא? התשובה היא חד משמעית-לא. אם הוא רוצה בכל זאת, שילך מצדי למוכר בחנות ושהמוכר יעבוד עליו ויביא לו מערכת "בומבסטית" ועוד כוללת חלקים ג'נריים.

אם לדוגמא באמת ובעתיד איכשהו יווצר מצב שבו יגיד "אוי המעבד מגביל אותי במשחקים" למרות שאני בטוח כמעט ב100% שזה לא יקרה (ללא שידרוגים כמובן), תהיה לו עוד אופציה- והיא אוברקלוק. מעבד E5200 שגם בתדר סטוק אינו חלש כלל, אחרי אוברקלוק בינוני יכול להגיע ואף לעקוף את הביצועים של מעבד שעולה פי 2 ממנו כדוגמת E8400.

אם פותח דיון אומר שהוא רוצה מערכת מחשב לשימושי משרד נטו- אנחנו מביאים לו אחת כזאת. במידה והוא לא ציין "אולי פה ושם משחקים..." מן הסתם שנביא לו כרטיס מסך מובנה בלוח האם וזה לא מעניין אותנו אם בעתיד הוא יגיד "אוי, בעצם רציתי לשחק ועכשיו "דפקו" אותי"- אז מה שיש לי להגיד זה שהוא זה שדפק את עצמו כי לא ציין זאת, ובנוסף יש ביכולתו להוסיף כרטיס מסך נפרד.

לכן לסיכום, הטיעון הזה שלך לא תקף בכלל למפרטים שמחלקים פה בפורום, אלא בעיקר על אנשים שמבקשים ממוכרים/אנשים שלא ממש מבינים בחומרה מחשב "חזק" לצורך שימוש כלשהו, ומקבלים מערכת חלשה הרבה יותר ופחות איכותית. לכן אם המפרטים שהצענו בדיון הזה לא יריצו/יתקשו להריץ משחק כלשהו, תאמין לי שגם אם היה מוסיף 1000 ואפילו 2000 שקלים לתקציב, עדיין המשחקים היו זזים לאט יחסית- וזאת משום שהמפרטים שהצענו פה עצמם די חזקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים