עבור לתוכן

מחשב נייד עם למעלה מ-4GB

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני שוקל לקנות מחשב נייד עם למעלה מ-4GB זיכרון ראשי.

לפי מה שהבנתי, על מנת לנצל את כל הזיכרון, עלי להתקין מערכת הפעלה מסוג 64bit.

הבעייה היא שבמערכות הפעלה כאלה קיימת בעייה של תאימות, כלומר, קיימות תוכנות/דרייברים אשר לא ניתן יהיה להשתמש בהם במערכת ההפעלה הזו.

האם משהו מכיר מערכת הפעלה ממשפחת windows אשר כן מאפשרת לנצל למעלה מ-4GB של זיכרון ושהיא כן תומכת בכל התוכנות שנתמכות על ידי WinXP?

חשבתי להתקין על המחשב הנייד windows 2003 server, אבל אני לא בטוח שזה פתרון טוב למחשב נייד.

מה דעתכם?

תודה!

פורסם

1. למה לך מחשב (נייח או נייד) בעל יותר מ4 ג'יגה זיכרון?

2. הבעיה היא לא ספציפית בווינדוס - אף מערכת 32 ביט לא תבצע את מה שאתה מבקש, רק מערכת הפעלה 64 ביט יודעת לגשת לכזאת כמות של זיכרון.

פורסם
  • מחבר

1. למה לך מחשב (נייח או נייד) בעל יותר מ4 ג'יגה זיכרון?

2. הבעיה היא לא ספציפית בווינדוס - אף מערכת 32 ביט לא תבצע את מה שאתה מבקש, רק מערכת הפעלה 64 ביט יודעת לגשת לכזאת כמות של זיכרון.

1. כי אני מחפש מחשב חזק.

2. גם אני חשבתי כך, אולם בלינק:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Server_2003

ראיתי תחת הסעיף Enterprise Edition שהוא תומך עד 32GB בגירסת ה-32bit, ועד 1TB בגרסת ה-64bit.

האם יש לי טעות?

שוב תודה.

פורסם

לא הייתי מתקין אנטרפרייז על מחשב שהוא אל שרת, ובטח לא על לפטופ.

חוץ מזה בשביל מחשב חזק לא צריך יותר מ4 ג'יגה זיכרון (אלא אם כן יש לך תוכנות שבאמת צריכות את זה).

עדיף תשקיע במעבד טוב, מעבד גרפי טוב, הרד דיסק גדול ומהיר.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי מתקין אנטרפרייז על מחשב שהוא אל שרת, ובטח לא על לפטופ.

חוץ מזה בשביל מחשב חזק לא צריך יותר מ4 ג'יגה זיכרון (אלא אם כן יש לך תוכנות שבאמת צריכות את זה).

עדיף תשקיע במעבד טוב, מעבד גרפי טוב, הרד דיסק גדול ומהיר.

אבל האם זה נכון שמערכת הפעלה כזו אכן יכולה לתמוך בעד 32GB, בעוד שהיא בעלת תאימות מלאה לתוכניות ש-WinXP תומכת בהן?

האם יש סיבה מסויימת שלא היית מתקין Enterprise על מחשב שהוא לא שרת, או סתם בגלל השם של מערכת ההפעלה?

פורסם

אבל האם זה נכון שמערכת הפעלה כזו אכן יכולה לתמוך בעד 32GB, בעוד שהיא בעלת תאימות מלאה לתוכניות ש-WinXP תומכת בהן?

יכולה לתמוך.

אך גם התמיכה בעד 32גיגה במערכת 32סיביות - תלוי חומרה (בקרי זיכרונות של ערכות שבבים).

אם תתקין 2003 גרסת 32 סיביות על מחשב "רגיל" עם 4GB זיכרון (או יותר), אתה תקבל את ה3-3.5GB כמו שXP32 תזהה לך.

האם יש סיבה מסויימת שלא היית מתקין Enterprise על מחשב שהוא לא שרת, או סתם בגלל השם של מערכת ההפעלה?

אני לא רואה שום טעם להתקין 2003 על מחשב רגיל (נייח\נייד), לשימוש רגיל, ללא כל כוונה להשתמש במערכת ההפעלה לפי יעודה ולא לנצל את התכונות היעודויות שלה בתור מערכת הפעלה ל"שרת". בשביל זה יש XP .

הדיון נראה יותר על מערכת הפעלה מאשר על מחשב נייד...

:s05:

פורסם

תתקין VISTA 64BIT, אחת מערכות ההפעלה היציבות ביותר בשוק.

במידה והיצרן עצמו שיחרר דרייברים למערכת ההפעלה הזאת אין לך מה לדאוג.

ובנוגע לתוכנות, מדובר רק על תוכנות ישנות 16BIT שלא יעבדו במערכת ההפעלה הזאת.

בכל מקרה מדובר על דיון של מערכות הפעלה, תבקש מהמנהלים שיעבירו את הדיון לפורום המתאים.

דרך אגב, בשביל מחשב שתומך עם מעבר ל4GB זכרון, תצטרך לקנות מחשב עם הפלטפורמה האחרונה.

פורסם

גם סנטה-רוזה מסוגלת לעבוד עד 8GB...

פורסם

yakir8, אין שום משמעות להתקין מערכת הפעלה server על מחשב נייד ועוד לבזבזב כסף על רישיון של enterprise יהיה ממש מטומטם.

אם אתה קונה מחשב עכשווי לא תהיה שום בעיה של תאימות דרייברים ואם יש תוכנות מאוד מסויימות שעושות בעיות אז תריץ אותן בVM אם כבר יש לך מחשב כל כך

"חזק".

פורסם

גם סנטה-רוזה מסוגלת לעבוד עד 8GB...

אני לא בטוח בזה...

כי אני מכיר הרבה סנטה רוזה שמוגבלים ל4GIGA...

אם אתה יודע איזה CHIPSET של סנטה רוזה תומך ביותר מ4, אשמח אם תעדכן אותי.

פורסם

ראיתי פוסטים עוד מלפני חצי שנה ברשת, על T61\T61P ששודרגו ל8GB (ועוד מספר ניידים אחרים מבוססי סנטה-רוזה)... ה965 מסוגל לקבל את 8GB...

אך לדעתי זה מעלה פה שאלה אחרת, האם למישהו יש את הכסף המיותר ואת הצורך באמת בכמות הזיכרון שכזו, כאשר סטיק בודד של 4 גיגה עולה סביב 300 דולר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים