עבור לתוכן

התקנת חלונות מסוג שרת - שאלה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא ממש בטוח שהשאלה הזאת קשורה לפה אבל לא מצאתי פורום שרתים ככה שלפה זה נראה הכי מתאים

אם לא אני מתנצל, תעבירו ותגידו לי לאיפה ההודעה שלי עברה...

שאני מתקין חלונות מסוג שרת אני נתקל בחלון הבא:

http://www.melonportal.co.il/Images/mozar.JPG

מה כדי לבחור כאן?

מזה בעצם?

תודה לכל העונים

פורסם

התפריט הזה לא קשור לTS בכלל, זה קשור לכמה "לקוחות" השרת מספק להם שרותים.

אם אתה נמצא בסביבת דומיינית אז תבחר בper device, כיוון שכל מחשב שמחובר לדומיין כבר מחזיק CAL שזה הרשיון של מערכת ההפעלה שלו, או שאתה משלם על Per User CAL שזאת אומרת שכל יוזר שיש לך בActive Directory עולה לך כסף נוסף כל זה תקף כאשר מדובר על DC, IIS, File Server וכו' אם תתקין Exchange עליו תצתרך לשלם על CALים נוספים.

אם השרת אמור לספק שרותים שהם לא מבוססי דומיין ללקוחות חיצוניים כמו שרת WEB או שרת SQL למשל אתה צריך לבחור בper connection ולוודא שברשיון שרכשת עם הרשת יש מספיק חיבורים(אתה יכול לראות את זה באתר הרישוי של MS בפרטי החוזה שלך).

תשים לב שאם אתה הולך להתקין על זה שרותים כמו SQL, Exchange, TS אתה תצתרך רישוי נוסף, למשל ברישוי של per connection כל סוקט שנוצר עם השרת דורש CAL(של 2003/2008 Server) וכל סוקט שנוצר מול הסרביס של שרת הSQL דורש CAL נפרד של SQL Server.

בד"כ כל CAL עולה בסביבות ה5 דולר לחודש, אז בהרבה מקרים יותר כלכלי לקנות רשיון שהוא per cpu ולא per client, וזה כמובן שגם עולה בהתאם בסביבות הכמה מאות דולרים לחודש תלוי בגרסאת מערכת ההפעלה לכל סוקט שיש לך בשרת.

פורסם
  • מחבר

מה לעאזעל המיקרושיט האלה חושבים לעצמם?

אני יעשה מה שאני רוצה בשרת שלי בלי לשאול אותם הרבה שאלות!

למה אני צריך לשלם כדי להתקין אפליקצייה בשרת? זאת חוצפה!

לא מספיק האפליקציה (נגיד SQL-SERVER או exchange) עצמה עלתה לי ים של כסף?

פורסם

אתה מודע לזה שככה עובד רישוי בכל תוכנה ארגונית כה?

MS עוד זולים תראה פעם כמה עולה רכישת רשיונות לOrcale, או אפליקציית SAP לכמה אלפי משתמשים ואז תדבר. חוץ מזה התוכנות לא עולות יותר מידי כסף עם רשיון בסיסי, אם אתה צריך משהו מעבר לזה סביר להניח שיש סיבה לזה ועל הסיבה הזאתי אתה מרוויח מספיק כסף ואם לא אז זאת בעיה שלך.

אתה בונה אתר, קונה שרת יופי, יש לך IIS וSQL סרבר יופי, אם ניגשים אליו כמה מאות או אלפי חיבורים בו זמנית ואתה לא מרוויח עליו כסף זאת לא בעיה של MS.

חוץ מזה מה אתה מתבכיין על כמה אלפי דולרים בשנה למעבד, תסתכל פעם על מחירים של חומרת שרתים או Enterprise אחרת, מכונת SAN של כמה עשרות טרה תעלה לך היום בסביבות ה80-90 אלף דולר, וזה בלי הרישוי הפנימי של כל מיני פיטשרים כמו snapshots, quota, MPIO שכל אחד מהם עולה עוד כמה אלפי דולרים לשנה, ואם אתה באמת רוצה לראות חשבון גדול תסתכל פעם על מחירים של ציוד CISCO לשוק הEnterprise. אפילו רכיב בסיסי כמו GIBIC לMDS 9000 של סיסקו שזה מה שצריך בשביל שיהיה לך "פורט" בסוויצ' עולה בסביבות ה650-700 דולר, המודל עצמו של 48 "פורטים" עולה גם בסביבות ה20 אלף דולר, תכפיל את ה48 ב 650-700 לכל GIBIC, ותוסיף עוד 30-40 אלף על הסוויצ' עצמו(לדגמים הקטנים, השאסי של ה13 מודלים יעלה יפה מעבר ל150 אלף דולר, וזה למארז וספק בלי שום דבר שאשכרה עובד ואם יש לך באמת דיל טוב תקבל management module בחינם, הנה חסכו לך 4000 דולר) וכמובן שאם אתה רוצה לעדכן חס וחלילה גרסאה לסוויצ' גם העדכון של הIOS יעלה לך עוד כמה אלפי דולרים טובים לכל גרסאה כל פעם מחדש... הנה לך יותר מ100 אלף דולר רק בשביל לחבר את השרתים שלך לSAN וזה בלי העלויות של הסטוראג' עצמו..

פורסם
  • מחבר

אתה שם לב שאתה מדבר על פתיחת חברה כמו 014 נטיוז'ן אינטרנט זהב וכו'?

מה בסה"כ רציתי שרת אחד שיהיה בוא מספר דברים שימושים?

אז התלוננתי שמגבילים אותי, התלוננתי שזה גם עסק יותר מידי יקר לאנשים שהם כמוני וכמוך שמקבלים 30 שקל בשעת עבודה ולא מולטי מלירדרים

אני גם לא יודע על איזה ציוד סיקו אתה גם מדבר, אבל אתה שוכח שיש חברות אחרות מסיסקו כמו הוואיה 3COM וכו' שיכולות למכור לך את אותו המוצר בפחות כסף

לדוגמה כמה אתה חושב שעולה סיוצ' 10 -12 פורטים פשוטה (7 השכבות) של סיסקו?

פורסם

לאדם פשוט אין צורך בשרת, ואם כן יש את Home Server שעולה זול, וכמובן את WEB שעולה גרושים יחסית אבל מגיע רק עם רשיון בלתי מוגבל לIIS.

המוצר הזה לא נועד לשוק הפרטי, בעולם האמיתי יש חוק אחד, אם אתה צריך את זה זה או מכניס לך כסף או מוריד את הTCO מספיק בשביל לכסות את העלויות אם המצב לא ככה אז אתה לא צריך את זה, או שאתה צריך לבדוק מחדש את התוכנית העסקית שלך.

אתה יודע שOracle מגבילה בצורה אלימה את כמות חיבורי הניהול שאתה מקבל עם הרשיון הבסיסי? קנית מסד נתונים שלהם יופי! אם אתה רוצה שיותר מDBA אחד או שתיים יתחברו אליו במקבלים אתה הולך לשלם על זה אלפי דולרים בשנה, למה? כי Oracle מבינה שאם יש לך מספיק כסף בשביל להחזיק יותר מDBA אחד או שתיים על המסד נתונים המדובר בו זמנית זאת אומרת שהוא מספיק חשוב לך בשביל לסחוט ממך את המיץ.

אבל לא קנית את הרשיון במילא אז על מה אני מבזבז את הזמן שלי אני לא מבין... אתה מדבר כמו ילד קטן :)

ולAvaya ו3Com אין מוצרים שממש מתחרים בסיסקו, אולי בשוק ה-SOHO אבל גם אז הם מייצרים בקושי סוויצ'ים L2 עם VLANים וכמה נתבים בסיסיים..

פורסם
  • מחבר

טוב, אז יש משהוא במה שאתה אומר אני לא באמת צריך שרת הרי גם ככה לא פתחתי חברה ולא כלום

אולי אני רוצה שרת כדי לשחק בו, ושיהיה ביתי כזה, לא יותר

לגבי - Oracle (בסיס נתונים) אני לא ממש מכיר את הבסיס הנתונים הזה אבל יש עוד בסיס נתונים מצוין שאני מכיר ואפשר להוריד בחינם ולהשתמש בו

קוראים לו MYSQL וניתן לנהל אותו עם מערכת בשם PHPMYADMIN וזה מתאים גם לשרתים של לינוקס וגם של וינדוס..

פורסם

MySQL Enterprise Server שאיכשהו אפשר לעבוד איתה באפליקציה רצינית עולה כסף :)

פורסם
  • מחבר

אפשר גם בלעדיה,

אגב זה מוצר חדש יחסית שיצא לא מזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים