עבור לתוכן

תיאוריית הקוונטים לא מפסיקה להפתיע (כתבה )

Featured Replies

פורסם

תיאוריית הקוונטים לא מפסיקה להפתיע

מוזרות קוונטית חדשה התגלתה: בתנאים מסוימים, חלקיק שהגיע לפי תהום, לא יפול מעבר לצוק אלא יתגלגל לאחור. האפקט הוא היפוכה של התופעה הקרויה מנהור קוונטים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3664991,00.html

פורסם

אכן כן

היא לא תפסיק להפתיע למען האמת

מזל שיש אותה, אחרת המדע היה הרגבה יותר משעמם

פורסם

כל עוד המדענים לא יבינו את הבסיס של תורת הקוונטים אז מן הסתם יגלו תופעות לא מובנות.

חוץ מזה יש תופעות הזויות יותר בקוונטים

פורסם

התופעה הזו לא חדשה כלל מלמדים אותה בקורסים באוניברסיטה כבר המון שנים

תופעת המינהור של אלקטרון למשל נובעת מהתכונות הגליות של החומר ומאותה הסיבה ישנה גם הסתברות קיימת שאלקטרון שמגיע לשפת בור פונטציאל יוחזר חזרה ולא יפול לבור

פורסם

אבל זו לא התופעה שהכתבה מזכירה :-\

פורסם

וזו עוד תופעה מוזרה בתאוריית הקוונטים :)

פורסם

אני כמעט בטוח שבעמצאות תיאוריית הקוונטים אפשר להוכיח שתיאוריית הקוונטים תמשיך להפתיעה תמיד .

פורסם

אולי לא הסברתי את עצמי כראוי אבל זו בדיוק בתופעה עליה לומדים באוניברסיטה

פורסם

כמעט סיימתי עם לימודי קוונטים בתואר ראשון ועוד לא נתקלתי באנטי - מנהור.

פורסם

התיאור בכתבה קצת מוזר. התופעה שחלקיק המגיע לנפילת פוטנציאל, יחזור אחורה נלמדת כבר בקוונטים 1, כניתוח גלים בסיסי. אני מניח שהם התכוונו למשהו אחר

פורסם

בלי להעליב את אלו שלומדים את התאוריה הזו ברצינות ובאמונה שלמה שזה קיים ,אבל ידידה שלי למדה את זה כמה שנים יפות,ובסופו של דבר המורה שלה ובכבודו ובעצמו אמר לה שזה בולשיט ,אזזזזזז.....צאו מהסרט,אנחנו לא במטריקס.

פורסם

בלי להעליב את אלו שלומדים את התאוריה הזו ברצינות ובאמונה שלמה שזה קיים ,אבל ידידה שלי למדה את זה כמה שנים יפות,ובסופו של דבר המורה שלה ובכבודו ובעצמו אמר לה שזה בולשיט ,אזזזזזז.....צאו מהסרט,אנחנו לא במטריקס.

יש לא מעט דברים לא אינטואיטיביים בקוונטים, או כאלו שפשוט נראים כמו שקרים גסים, אבל ישנם הרבה תופעות וניסויים שתורת הקוונטים היא הדרך היחידה להסביר אותם.

פורסם

הלכת רחוק.

בלי תורת הקוונטים אין MRI, לייזרים, ופלוס מינוס כל מה שקשור ויהיה קשור לנאנוטכנולוגיה.

פורסם

כע אבל שטויות, זה לא באמת קיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים