עבור לתוכן

ACER AL1717 ומכאובי ראש(ו/או הצעה למסך LCD בתקציב מתחת ל1000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

יש לי את המסך כבר כמעט שנתיים, והייתי די מרוצה ממנו. תמיד השתמשתי בו על NATIVE ב1280*1024 עם 75 הרץ או 60 הרץ - לא הרגשתי בהבדל, ובכל מקרה זה לא הכי רלוונטי במסכי LCD. לאחרונה חיברתי אותו לכ.מסך לא O/B(מה שהיה לי עד עכשיו). החיבור של המסך הוא VGA רגיל בלבד(לא DVI) ולכ. המסך יש גם חיבור DVI וגם חיבור VGA רגיל. חיבור הVGA הוא לא מחובר ישירות ללוח של הכרטיס אלא עובר בחוט מעפן של כמה גידים.

בזמן האחרון, *לי* יש תחושה שהמסך מרצד, בערך כמו מסך CRT על 60 הרץ ואני מרגיש שהוא גורם לי לכאבי ראש, עייפות בעיניים ולפעמים דמעות.

מדובר במסך LCD - ואני לא מבין מדוע זה קורה.

האם יכול להיות שהבעיה היא בכרטיס? למרות שהתופעה חזרה בכל כרטיס שיש לי חיבור VGA כמו שיש לכרטיס הנוכחי.

האם להשתמש במעביר DVI לVGA מיציאת הDVI של הכרטיס עשוי לפתור את הבעיה?

והאם כדאי להחליף את המסך למסך DVI תקציבי?

המסך הוא 8MS, בזמנו עלה לי 800~ ש"ח בערך. הייתי מרוצה ממנו עד שהוא התחיל לגרום לי למכאובי ראש ועיניים.

פורסם

הייתי בודק כמה דברים:

* מנתק ומחבר היטב מחדש את הכבל ליציאת ה-VGA. חיבור רופף יכול לגרום לריצודים. כדאי גם לעשות את זה בחיבור ה-VGA שנמצא במסך עצמו.

* מוודא שכבל ה-VGA לא נוגע בכבלים אחרים. הפרעות מכבלים אחרים גם גורמות לריצודים.

פורסם
  • מחבר

בדקתי, הוא מחובר היטב בשני הצדדים מבורגים עד הסוף.

לגבי הכבלים - לא הייתה שום תזוז בכבלים לידו וכל הדרך פנויה. ושם דבר לא נמצא ליד הכבל.

ובכל מקרה, הכבל מבודד ומסוככך.

עריכה: עשיתי קצת חיפוש באינטרנט, ויכול להיות שהבעיה היא איזה כאב במנורה של הLCD שמתחילה ללכת פקקט כמו מנורת פלרוסנט שמרצדת. האם זה נכון?

בכל מקרה, אני שוקל ברצינות להחליף את המסך למסך עם חיבור DVI ישיר.

כי הדבר שאני חושד בו - ואשמח אם תגיד לי האם זה נכון או לא - זה שיציאת הVGA מחוברת לכרטיס באמצעות כבל גידים שמקבל הפרעות משאר החלקים במחשב?

פורסם

האם התקנת במקרה מודם של הוט ליד המסך? זכור לי שאנשים דיווחו שהוא גרם לריצודים עד שניתקו אותו מהחשמל.

אם זה עדיין אפשרי, תחזור לחבר את המסך ל-VGA שב-OB.

פורסם
  • מחבר

תודה על נסיניות העזרה, אבל אני אבהיר כדי לחסוך:

לא עשיתי שום שינויים קיצוניים בסביבת העבודה של המחשב במשך שנה וחצי. בטח לא להתחבר להוט, שבזמן האחרון התחילו לסחוט אותי כמו שהם עושים לאנשים רבים למרות שאין לי קשר אליהם.

אני לא יכול לחזור לכ. מסך OB, משום שאני צריך מאיץ תלת מימד סביר ויציאת טלביזיה מתפקדות, ואי אפשר להפעיל את שני הכרטיסים במקביל.

האם יכול להיות שהדבר נובע, משום שבכרטיס(ATI 3450) למעשה אין תמיכה למסכים עם חיבור VGA רגיל, וישנו איזה מעביר, ואז למעשה יש כאן העברה כפולה?

מדיגיטאלי של DVI, לVGA ובמסך שוב מVGA לדיגיטאלי?

פורסם

לכרטיסים שאין להם יציאת VGA מצרפים מתאם DVI ל-VGA בשביל נניח לחבר מסך עם כניסת DVI במקביל למסך אחר שיש לו רק כניסת VGA. לא יזיק לנסות את המתאם. לא סביר שזה יעזור שבגלל שכתבת כי התופעה חזרה בכל כרטיס שיש לו חיבור ,VGA אבל כמוצא אחרון לפני רכישת מסך חדש לא יזיק לנסות את זה.

מנורות CCFL (אפילו במסכים איכותיים יקרים) מרצדות בלי קשר לבעיות בחיבורים, כניסות או הפרעות מציוד אלקטרוני, במצב בו הן כבר קרובות לסיום חייהן.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

ניסיתי לחבר אותו ללפטופ אלטעזכן, וזה נראה שזה הפסיק לכמה זמן, אבל אחרי כמה דקות התופעה צצה שוב.

עכשיו אני עובד איתו מחובר למחשב שאני כל הזמן. ושמתי לב לדבר הבא: אם אני מכבה ומדליק אותו - הוא בסדר בערך איזה כמה דקות, אבל אחרי כמה זמן של עבוד מתחילים הריצונים המעצבנים. שבאים בתופעה כזאת: א. לעיין שלי זה נראה כמו ריצוד של מסך CRT בREFRESH RATE נמוך ו/או פשוט הבהוב של המסך בין כהה לבהיר, בעיקר באיזורים שיש להם הרבה לבן ו/או כל צבע מאוד בהיר אחר.

למשל אם אני פותח מסמך וורד חלק לגמרי על כל המסך המצב מזעזע.

שיחקתי קצת עם הבהירות, ובוא נגיד כך הריצוד שאני מבחין זה כאילו ישנה עליה וירידה של הבהירות.

בכל מקרה, לפני איזה שבועיים בערך התחלתי לשחק עם הגובה שלו ביחס לעיניים שלי ובזוונית הצפיה, כי הייתה לי תחושה(שאולי הייתה קודם ורק עכשיו שמתי לב, או שהתחילה עכשיו) שבחלק העליון שלו(נגיד באיזור של כל שורת הדפדפן והTABים כשהוא על MAXIMIZE) המסך הרבה יותר כהה מאשר למטה.

יכול להיות שאחרי בערך שנתיים וחצי הוא מתחיל להתפגר ולעשות צרות?

אני דאגתי שהוא יכבה את עצמו אוטומטית אחרי חצי שעה של אי פעילות, ושמתי אותו על שומר מסך אחרי 10 דקות.

פורסם

האחריות למסך הסתיימה? עוד דבר ששכחתי להציע: מה קורה בעת שימוש בכבל VGA חדש?

השוני בבהירות למטה ולמעלה הוא דבר האופייני לפאנלי TN אשר מורכבים בכל מותג, בין אם המותג בעל מוניטין מפורסם או עלום. אחרי התעסקות בגובה, במרבית המקרים, מבחינים בזה. במסכים מבוססי VA או IPS אין סימפטום כזה בגלל זוויות צפייה רחבות יותר לכל הכיוונים. ההבדל באחידות תמונה ובהירות בין החלק העליון של התצוגה לתחתון אינו קשור לשינויי בהירות והבהובים. בהירות עולה ויורדת ללא רצון (וללא חיישן מובנה במסך לשינוי בהירות אוטומטי) מתקיימת במצבים לדוגמת אלה:

* יחס ניגודיות דינמי מופעל בתפריט (לא נראה לי שיש תכונה כזו במסך שלך).

* אינוורטר שאופן התיפקוד שלו השתנה לרעה בגלל בלאי.

* או כמו שהזכרתי מנורות אשר קרובות לסוף חייהן. לא ברור האם המנורות ב-AL1717 אמורות להחזיק מעמד הרבה מעבר לשנתיים וחצי. זה תלוי כמה שעות המסך עבד. האומדן הטיפוסי כיום הוא 30,000 שעות אולם במנורות מיושנות בעלות יעילות ירודה יחסית אף אחרי 10,000 שעות הן יכולות להפסיק לעבוד לחלוטין.

בכל מקרה אם לא תצליח למצוא פיתרון לסוגיית ההיבהובים ותרצה לכן לקנות מסך חדש, אז כדי לפסול את היותך כיום רגיש לחסרונות של פאנל TN, כדאי לך לבקש בחנות המציעה Samsung 943B / 943BM לעבוד עם אחד מהם בחיבור DVI למשך פרק זמן שיאפשר לך לפסול את האפשרות להיותך רגיש לחסרונות הפאנל הזה. מסך בעל איכות תמונה טובה משמעותית מה-943 הוא ה- Samsung 971P, מבוסס פאנל S-PVA.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelID=469017

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים