עבור לתוכן

זיהוי מסך סלולר + חיבורו למחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך של מכשיר סלולרי (אם אני זוכר נכון זה Telit של רשת פלאפון),

מה שרשום עליו זה:

(בשחור): G 40415

?(בלבן): CG128128-S401D

?(בצד על הפלסטיק) LF29S401-C-N

מאחורה יש לו חיבורים (מגעים) על לוח מודפס גמיש כל מה שיש בו זה המסך כמה רכיבים (נגדים דיודות או קבלים, בטוח שלא מעגלים משולבים-ג'וקים) ו2 לדים

אשמח אם משהו יכול לעזור לי איתו אני ממש רוצה לעשות משהו יפה עם המחשב שלי והמסך חלק מזה,

אשתדל לצלפ תמונה ברורה שלו ולהעלות לאתר,

נ.ב

יש לו 25 מגעים

שוב תודה מראש משה

פורסם

אני מאמין שאין לו בקר..

לכן לצערי זה בלתי אפשרי....

פורסם

אחרי חיפוש קטן בגוגל מצאתי שיש לו interface של 8 ביט עם read write chip-select וכנראה קו לשליטה בaddress/data

מצאתי את הסכמה הזאת שמראה איך הוא מחובר (עמוד 6) למשהו לא יודע מה אבל זה לא משנה.

עוד מצאתי את ההגדה שלו פה http://www.cyber-lcd.com/size_1inch.html .

עוד לא מצאתי datasheet מתאים אבל זה בטח משהו סטנדרטי (ראיתי מסך דומה). כנראה שאפשר לכתוב אליו RGB . הוא מוגדר 4096 צבעים שזה 12bpp . הגודל שלו זה 128X128 . יש שם רכיב שאחראי על הצד של הVGA הדיגיטאלי וכנראה אפשר לחבר אליו parallel port אבל אני לא מומחה גדול בנושא.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון המון תודה לך!

דבר שני:

אחרי שאמרתה לי המון סינית איך אני יכול להתקדם עם זה?

פורסם

אני אפרט.

המסך שיש לך הוא מסך מקבל מידע של RGB שהמידע שאתה שולך אליו הוא תמונות בגודל של 128X128 פיקסלים. כל פיקסל מיוצג ע"י 12 ביט שזה אומר 4096 צבעים. השימוש במסך הזה מצריך קצבי העברה גבוהים מאוד כי אתה שולח תמונות ולא טקסט. אם למשל תרצה לשים תמונה על המסך זה יקח מינימום של 24576 כתיבות במקרה של ממשק 8ביט . אם תרצה להוציא עליו וידאו ב25 FPS תצתרך קצב כתיבה של 600KB לשניה (כשKB זה 1024 בייט) .

הVGA (מחבר 15 פינים ב3 קומות) שיוצא למשל מכרטיס מסך הוא רמות אנלוגיות של צבעי ה RGB (אדום, ירוק,כחול). כל צבע יוצא על זוג פינים . חוץ מזה יש גם שני פינים של סינכרון. אחד הוא ה Hsync שמיצג סוף השורה והשני הוא ה Vsync שמיצג את סוף הframe ( התמונה שמוצגת על המסך) . הסיגנאלים האילו כעיקרון שולטים על תותחי אלקטרונים שמפגיזים חומר זרחני במסך CRT. כיום יש גם את מחבר הDVI שלפי מה שקראתי עובד בדיוק כמו VGA אבל הצבעים מועברים בצורה דיגטאלית בLVDS שזה כמו שSATA עובד (בגדול) .

וכל זה קשור למסך הLCD שלך כי הוא מקבל מידע בparallel של 12 ביט ואת סיגנאלי ה hsync והvsync וגם שעון לסינכרון. את כל זה עושה איזה רכיב אלקטרוני שיושב על המסך עצמו שהממשק שלו הוא 8ביט (אולי אפשר 16 לא בטוח ). כדי לעבוד מול הרכיב הזה אתה צריך לכתוב דרייבר שיודע לאתחל את הרכיב ולשלוח לו מידע. חוץ מזה אתה גם אולי צריך לעשות כמה המרות מתחים. בשביל לעשות את זה אתה גם תצתרך את הdatasheet שלו. אני לא בטוח שיש משהו מוכן שיעשה את כל זה. לפי מה ששמתי לב אנשים עובדים פה לרוב עם מסכי טקסט פשוטים שמקבלים אותיות באופן סיריאלי . זה הרבה יותר קל למימוש מאשר לכתוב דרייבר למסך VGA . אני עובד בembedded ובגלל זה זה לא נראה לי כלכך קשה למימוש אבל מהמחקר שלי לא ראיתי שהמודרים מסתבכים עד כדי כך. זה גם מאוד תלוי ביכולת הטכנית של כל אחד. לרוב אם מישהו רוצה מסך חיצוני הוא מוצא משהו שמתחבר ישר למחבל VGA הנוסף של הכרטיס מסך ומשתמש באפליקציות של מערכת הפעלה .

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי אותך אני אמצא משהו יותר פשוט אבל אני רוצה להציג נתונים על מסך שנמצא באזור הCD שלי מה אתה יכול להמליץ לי כמובן שהמיגבלה היחידה שלי היא המחיר :)

תודה על כל העזרה משה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים