עבור לתוכן

תיקון כבל ribbon\פתרון חלופי

Featured Replies

פורסם

אם כן, בהתאם למה שרשמתי בת'רד הפרוייקט שלי, נתקלתי בבעיה עם מסך המגע שהתקנתי בווינד. בעת סגירת המארז, נחתך כבל ה-ribbon(פשוט סרט דק שעליו מודפסים 4 גידים). על הסרט נמצאת שכבת בידוד פלסטית, וכל הניסיונות להלחים עליו\לשייף אותו ולחברו מחדש עלו בתוהו.

אני פתוח להצעות. במקור הסרט אמור להתחבר לשקע('נקבה') וממנו להתפצל לארבעה חוטים 'רגילים'. במקור קצה הסרט הוא חיבור זכר שבו אין שכבת בידוד מעל הגידים והוא עבה יותר(ולכן נכנס בדיוק לשקע). ניסיתי לדמות את המצב באמצעות קילוף שכבת הבידוד בקצה והדבקת פיסת שקף קטנה מאוד שתשמש כתמיכה ועיבוי. הפתרון עבד לסירוגין היות והסרת הבידוד אינה מושלמת(ומדובר בתהליך קשה מאוד ממילא), וגם החיבור לא התאים בגודלו.

בקיצור, אני זקוק לפתרונות אחרים, וצריך משהו שיעבוד כי אין לי יותר מרווח נשימה לשחק איתו(החוט שוייף\נשרף\נאכל מכל המשחקים וכמעט ולא נשאר אורך חוט). אני שוקל לקנות דיו מוליך כדי לחזק את ההולכה בקצה(לצייר 4 פסים). השאלה היא אם קיים דיו מוליך עמיד והאם קל למרוח 4 גידים מופרדים לחלוטין(כאשר רוחב כל אחד הוא כ-0.3 מ"מ והמרווח בין שני גידים אף קטן יותר). כמו כן, האם תהיה אפשרות להלחים בקלות על הדיו חוטים, או שקיים פתרון מומלץ יותר?

הוספתי תמונות של הסרט ברזולוציה גבוהה כדי שתראו במה מדובר. המצב ה'גועלי' הוא למעשה ניסיון כושל של הלחמה בודדת לכל גיד - דבר שהתגלה כבלתי אפשרי באמצעים ביתיים.

http://www.hwzone.co.il/reviews-files/GGuyZ/wind/ribbon1.jpg

http://www.hwzone.co.il/reviews-files/GGuyZ/wind/ribbon2.jpg

פורסם

מזאת אומרת 4 חוטים רגילים ?

אולי תגזור את ה4 חוטים הרגילים

תלחים אותם ובימקום שיהיה ריבון עם 4 גידים

שיהיו פשוט 4חוטים

כלומר לוותר לגמרי על הריבון

פורסם
  • מחבר

4 חוטים רגילים - הכוונה פשוט לחוטי הלחמה מוליכים רגילים. בדומה למה שרץ בכמעט כל כבל תעשייתי(שלעיתים קרובות מורכב מכמה כאלה).

אי אפשר לוותר על הריבון. הוא מתפצל אל מסביב למסך המגע ולמעשה מהווה סוג של מעגל מודפס. אם אני אוציא אותו, מסך המגע יהיה שימושי בערך כמו צ'יפסט שהולבש על לוח עץ ריק.[br]פורסם בתאריך: 28.01.2009 בשעה 13:53:04

אולי ניתן להשיג בארץ משחת הלחמה, שמאפשר לצייר בעדינות קווים דקים. אז אולי אולי אוכל למרוח 4 קווים דקיקים ולהלחים לכל אחד מהם חוט, מבלי לשרוף את הסרט או לחשוש מקצר\נתק.

משהו בסגנון הזה:

http://cgi.ebay.com/LodeStar-Solder-Paste-50g_W0QQitemZ220298069532QQcmdZViewItemQQptZBI_Soldering?hash=item220298069532&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

מישהו שניסה\מכיר?

פורסם

הבנתי אותך ..

אולי ליגזור את כל החלק ה"גועלי" להשאיר רק ריבון נקי

ליקנות מתאם כמו שאמרתה שמיתחבר אליו (הזכר והנקבה שדיברתה אליהן)

לשייף קצת את הריבון שיחשפו הגידים

ואז פשוט להישתמש בו כמאריך

לפי הדמיון שלי זה צריך להיראות כמו כבל IDE ..

y2e5xg2mzyy2.jpg

הפס השחור זה כאילו מתאם .. אתה מכניס מצד אחד את הריבון הקרוע

ומצד שני ריבון של הצד השני (צד אחד מהמסך צד שני למחשב)

פורסם
  • מחבר

אני מעריך את הניסיון לעזרה, אבל אתה לא בכיוון.

לשייף לא עובד ממש טוב. עובדה, אני עדיין כאן עם הבעייה.

אין לקנות מתאם. לא מצאתי מקום שמוכר, כפי שציינתי.

המתאם ששדיברתי עליו זה משהו שקיים בבקר שאני עובד איתו, אבל הוא דורש את החיבור המקורי, העבה(יחסית) ועם הגידים המודפסים גלויים בצורה איכותית - וזו כל הבעייה. הרי הסרט נקרע, וכל ניסיון אילתור שכלל קילוף הבידוד והתאמה לתוך המתאם עלה בתוהו. הלחמה בכלל עשתה שמות - זה דק מדי.

פורסם
  • מחבר

זה כבל שונה לגמרי

פורסם

אני לא ממש יודע איך הכבל מתנהג

אב בין הפתרונות היחידים שאני יכול לחשוב עליהים זה לקחת נייר שייך ממש עדין ולשייף מצד אחד עד לחשיפת הנחושת או לקחת סכין יפנית ולקלף ממש בעדינות

לשים קצת משחת הלחמה על החלק החשוף ולהלחים עליו כבל

מקסימום אם הגידים בתוך הכבל רחבים מספיק אפשר לעדק חח עם סיכות מעדק קטנות סיכה בכל גיד להלחים לסיכה חוט ולהציף בקצת דבק אפוקסי שלא יזוז :screwy:

נ.ב.

זה מצחיק שזה כותב :

דפדפן: Safari

על Windows NT

כשאני מריץ IRON על WINDOWS 7

פורסם

עדיין לא הבנתי אותך

האם מדובר בRIBBON או בFLAT CABLE?

אם תעלה תמונה, זה יותר מיעזור (גם כדי לזהות, וגם כדי לראות האם ניתן לתקן את הכבל)

בכל מקרה, אני לא חושב שצריכה להיות בעיה להשיג כל כבל שיש, בין בחו"ל ובין בארץ.. (השטויות האלה עולים גרושים, ולרוב לא שווים את הכאב ראש)

פורסם

יש קישורים לתמונות בהודעה הראשונה

פורסם
  • מחבר

תודה, הסתדרתי. הצלחתי בסופו של דבר להלחים, ואחרי שעה שעתיים של מחיקת כל זכר לגשרים זה עבד.

זה סיוט. לא ממליץ לאף אחד ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים