עבור לתוכן

Steam - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

אז אתה מציע לחכות לחכות לגיל 70 ואז פשוט ללקט דילים מטורפים בסטים?

ממש תגובה טיפשית. לא לרמה שלך סיימון.

אם כבר הבאתי את Borderlands GOTY כדוגמא: הוא יצא בסוף אוקטובר שנה שעברה ותומחר ב50$.

עברה שנה והמחיר הרשמי ירד ל30$ והוא כבר נמכר פעמיים אם אני לא טועה ב7.5$

כל אחד והשיקולים שלו, אבל אני חושב שלחכות שנה ולחסוך 42.5$ זה חכם.

Bastion יצא לפני שלושה חודשים וכבר נמכר ב50% הנחה. עוד כמה חודשים הוא כבר ימכר ב75% הנחה...

• תגובות 4.5k
  • צפיות 2.2m
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על ציר הזמן משחקים שמזדקנים תמיד יהפכו ליותר אטרקטיבים.

לכן הבאתי את ההקשר לאיש בן 70 במטפורה.

אתה רוצה להגיד לי שאם יש משחק שממש בא לך לשחק ונמכר עכשיו במבצע אטרקטיבי לאותו רגע נתון,

תמשיך לחכות למחיר נמוך יותר?

אני לא חושב.

פורסם

בוא אני יביא לך דוגמא מסויימת:

תמיד רציתי לנסות את המשחק TRINE. חיכיתי בערך חודש עד שיהיה מבצע ולא היה. לא חיכיתי יותר וקניתי אותו במחיר של 20$. הדבר הבא שעשיתי זה לסיים את המשחק פעמיים ולהנות מכל שנייה, לא הצטערתי בכלל.

אותו הדבר עם deathspank שקניתי במחיר מלא את שני הפרקים ב15$ ולא הצטערתי.

אתה מתייחס לקנייה במחיר מלא כאל פשע שאסור לעשותו, וזה טיפשות. כסף בא והולך ולא הרגשתי שום קשיים אחרי "ההשקעות המטורפות" האלה ואני עם משכורת צבאית של 350 שקל... יש משחקים שאני באמת לא מוכן לקנות במחיר מלא כי הם לא נראים לי מלהיבים מידי אבל אם המחיר יהיה נמוך אני יהיה מוכן לנסות. אבל אם אני ירצה ממש משחק מסויים רוב הסיכויים שאני ישקיע בו ולא יחכה שנה בשביל לקוות שאולי יהיה מבצע. תקרא לזה לצאת פראייר או מה שאתה רוצה אבל מבחינתי אני השקעתי את הכסף ולא ביזבזתי והשעות שהושקעו היו מהנות ושוות את ההשקעה.

פורסם

1+

הרבה פעמים אני מעדיף לשחק משחקים שמאוד חיכיתי להם ביום ההשקה מאשר לאסוף משחקים במבצעים שונים בסטים

ובסוף לשחק אותם כי שילמתי עליהם ולא תמיד הם מהנים.

אז לא יודע אם זה חסכוני (לא בדיוק מחשב את זה) אבל אם אתה קונה משחק אחד שאתה ממש רוצה במחיר מלא

ומוותר על אוסף משחקים במחיר זהה שלא בטוח שתשחק אותם אי פעם אז נראה לי שעדיף את המשחק האחד.

פורסם

מאה אחוז חבר'ה - אני מקבל את הדעות של כל אחד כאן. לא מנסה לשכנע.

אז לא יודע אם זה חסכוני (לא בדיוק מחשב את זה) אבל אם אתה קונה משחק אחד שאתה ממש רוצה במחיר מלא

ומוותר על אוסף משחקים במחיר זהה שלא בטוח שתשחק אותם אי פעם אז נראה לי שעדיף את המשחק האחד.

אז ככה, אני כן מחשב כמה אני מוציא על משחקים כי בשורה התחתונה אם לא נזהרים התחביב הזה יכול להיות מאוד יקר. בתור סטודנט עם חבוטה הוצאות ובקושי הכנסות אין לי ברירה, כרגע, אלה לספור כל 2.5$ שאני מוציא. (מה אני הסטודנט התפרן היחיד בעולם?! :-[ )

ויכול להיות שפספסתם את מה שאני מנסה להגיד - אני לא מוותר על שום משחק שאני רוצה מהסיבה הפשוטה שהרוב המוחלט יורדים למחיר ריצפה תוך שנה בערך מתאריך ההשקה. כותרי AAA נמכרים במחירים האלה שנתיים לאחר ההשקה ואין לי בעיה לחכות את הזמן הזה כי במילא יש הרבה משחקים ומעט זמן לשחק בהם.

אבל אם אני ירצה ממש משחק מסויים רוב הסיכויים שאני ישקיע בו ולא יחכה שנה בשביל לקוות שאולי יהיה מבצע. תקרא לזה לצאת פראייר או מה שאתה רוצה אבל מבחינתי אני השקעתי את הכסף ולא ביזבזתי והשעות שהושקעו היו מהנות ושוות את ההשקעה.

אתה באמת חושב שרכישת משחקי מחשב היא השקעה? או שזו סתם בחירת מילים אומללה? :s05:

עוד נקודה קטנה לסיום שהיא למעשה מהווה את רוב המשקל בסוגייה הזאת והיא לאו דווקא קשורה למשחקים. אני כן חושב שהאזרח הקטן יכול לחנך את החברות הגדולות, החזירים הקפיטליסטים, ולשנות את כללי המשחק. ככל שיותר אנשים לא יקנו משחקים במחיר מלא כך המחירים ירדו יותר מהר ואפילו ימכרו מלכתחילה במחיר נמוך יותר.

פורסם

בשבילי זה השקעה. אני אוהב משחקים וזה התחביב שלי ואני מוכן להשקיע עליו כסף. גם מבחינת חומרה מתאימה.

אם אתה אוהב משהו אתה משקיע עליו.

בזמן שאני יחשוב שזה בזבוז כסף אני יפסיק.

פורסם

עוד נקודה קטנה לסיום שהיא למעשה מהווה את רוב המשקל בסוגייה הזאת והיא לאו דווקא קשורה למשחקים. אני כן חושב שהאזרח הקטן יכול לחנך את החברות הגדולות, החזירים הקפיטליסטים, ולשנות את כללי המשחק. ככל שיותר אנשים לא יקנו משחקים במחיר מלא כך המחירים ירדו יותר מהר ואפילו ימכרו מלכתחילה במחיר נמוך יותר.

נדמה לי שזה כבר קורה, משחקים שבד"כ המחיר שלהם היה 50$ למשך תקופה ארוכה יורד להם המחיר בחצי כעבור כמה חודשים.

שלא לדבר על זה שיש שוק אינדי עצום למשחקים זולים שבאמת מתחרים על הכסף של החברות הגדולות. אנחנו פשוט בתחילת התהליך.

פורסם

אני יכול לחכות גם שנתיים

אבל אני קונה כי אני יודע שאני משלם על ההשקעה במשחק והפיתוח שלו

אם היה לי יותר תקציב הייתי קונה בסכומים גבוהים יותר אבל אין

אני קונה משחקים לרוב ב 10$

יש כאלה שב 3 שעות עבודה יכולים לקנות משחק בהשקה שלו

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

נדמה לי שזה כבר קורה, משחקים שבד"כ המחיר שלהם היה 50$ למשך תקופה ארוכה יורד להם המחיר בחצי כעבור כמה חודשים.

שלא לדבר על זה שיש שוק אינדי עצום למשחקים זולים שבאמת מתחרים על הכסף של החברות הגדולות. אנחנו פשוט בתחילת התהליך.

אני בטוח שזה כבר קורה. פשוט לא ההודעה התארכה ולא היה לי כוח להכנס לזה.

בכמה חודשים האחרונים ממש רואים שינוי לטובה בתמחור משחקים.

פורסם

כל מה שצריך בשביל לראות את ההבדל ולהבין את המקור שלו זה להיכנס ל STEAM, IMPULSE, D2D, GAMERSGATE, greenman gaming וכו'.

הגמישות של החנויות האלה מאפשרת למפיצות להגדיל את הרווחים בלי להעלות את המחיר ואפילו להוריד את המחיר ולשמור על הרווח הקודם. רוב החנויות האלה מגיעות עם גו כלכלי מאוד חזק ובבעלות של חברות גדולות והחנויות הקטנות יותר יעשו הכל בשביל להילחם בחברות הגדולות במטרה להשאר בחיים.

רוצה לקנות MW3? ב STEAM ו IMPULSE זה יעלה לך בסביבות ה 60$ ויתנו לך עם זה את MW1.

רוצה לקנות BATMAN:AC? ב STEAM זה יעלה לך 40$ אם יש לך את BATMAN:AA (והם גם דאגו ש AA יהיה במצבע ברגע שהתחילו את הדיל הזה), ב IMPULSE המשחק יעלה לך 180 שקל ויתנו לך תוכן נוסף שבלעדי ל GAMESTOP (דבר שבעבר לא היה זמין לישראל ועכשיו כן). לא רוצה מחברה גדולה? ב greenman gaming המשחק יעלה לך 40$ בלי תנאים, רק תקנה.

גם The Lord of the Rings: War in the North, עוד לא יצא ואפשר למצוא אותו בהנחות של 10% ויותר.

זה לא פוגע בהכנסות של החברות בכלל, הם יכולים להמשיך לעשות רווח על משחקים ישנים כי אין יותר עלויות יצור, אפשר להוריד את המחיר של המשחק אחרי כמה זמן ל 15$ או 10$ ולעשות על כל יחידה רווח. יותר מזה, נתונים ש STEAM אספו במשך 8 שנים מראים שברגע שהמחיר יורד כל כך הרבה אנשים קונים שאפשר לעשות רווח לא רע בכלל בכמה ימים בלבד, על משחק שיצא לפני כמה שנים. כל מה שצריך לעשות זה לכתוב ליד המשחק SALE.

פורסם

או בקיצור אל תהיו אנוכיים וקמצנים בארץ עותק פיזי של משחק אחד עולה 200 שקלים ומעלה, גם ישנים

אני חושב שאורנג' בוקס עדיין עולה איזה 250 שקלים בכמה חנויות וגם MW2 עולה יותר בארץ מאשר בסטים במחיר רגיל

פורסם

ORANGE BOX עלה בעבר בין 70 ל 100 שקל בארץ,היום לא ניראה לי שיש אותו בחנויות. זה מקרה נדיר שבאמת היה בארץ במחירים מאוד טובים, אני לא יודע למה ואני לא יודע כמה זמן זה היה.

פורסם

כל מה שצריך בשביל לראות את ההבדל ולהבין את המקור שלו זה להיכנס ל STEAM, IMPULSE, D2D, GAMERSGATE, greenman gaming וכו'.

...

לא הבנתי כלום ממה שכתבת - אבל ניראה לי שהתכוונת להגיד שהשוק תחרותי וזה תורם להורדת מחירים. מסכים. :xyxthumbs:

פורסם

:xyxthumbs: כרובי אני בצד שלך.האמת אם בבסטיון עסקינן,אני לא קונה משחקי אינדי מחוץ למסגרת ההמבל בנדל-(למעט סופר מיט בוי שקניתי גרסת ריטייל מגניבה שלו) ההמבל בנדל הביאו כבר הרבה משחקים כמו ברייד משינריום וטריין,ולאחרונה גם עקידת יצחק,הכי טוב לקנות דרכם..(גם מי שרוצה להחזיר למפתחים כסף יכול לשלם כמה שהוא רוצה-ולקבל גרסת DRM FREE לרוב עם פסקול וגם עם קוד לסטים-וכמובן שהכסף הולך למפתחים ישירות.) נשמע לי עדיף לחכות..חיכיתי עם עקידת יצחק אפילו שהוא היה ב5 דולר והנה עכשיו אני קונה את הגרסא היותר טובה ומקבל איתה עוד צ'ופרים ומשחקים.

ואני לא מבין את הלחץ לקנות משחקים מהר כשהם יוצאים-חצי שנה וקנית בחצי מחיר אם לא יותר בזול. ועוד יותר לא ברור לי למה לעשות את זה במשחקי אינדי שמה גם אין גרפיקה חדשנית או משהו שחבל שתתיישן.

פורסם

מאיפה קנית את גרסת הריטייל של סופר מיט בוי? יש בארץ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים