עבור לתוכן

רכישת סיב אופטי(גמיש)

Featured Replies

פורסם

ברצוני לרכוש סיב אופטי גמיש פשוט, בדומה לאלה שמלבישים על הצעצוע הזה:

fio_toy.jpg

אני זקוק לסיב ארוך יותר ויחיד. היכן ניתן לרכוש באיזור ת"א(אם אין, אז גם EBAY\DX יתקבלו בברכה, למרות שלא מצאתי משהו מתאים).

פורסם

אם תוכל לפרט עבור מה אתה צריך את הסיב - יהיה הרבה יותר קל לעזור לך..

אם אתה מעוניין "למשוך" תאורת לד למקום מסויים - סיב אופטי רגיל (של אודיו לדוג'), בהחלט יעשה את העבודה

סיב אופטי של תקשורת - עדין מאוד, כמעט ולא תוכל לראות אותו בעין, ולא יעשה את העבודה

מה שאתה רואה בתמונה, הוא בעצם פלסטיק ולא סיב (סוג של מוט גמיש, שמאוד דומה לפרספקס)

אז.. מה אתה מחפש? ;D

פורסם
  • מחבר

כמו מה שמופיע בתמונה. סיב שמוביל את האור וגם מפיץ אותו לאורכו.

פורסם

אם אתה מעוניין "למשוך" תאורת לד למקום מסויים - סיב אופטי רגיל (של אודיו לדוג'), בהחלט יעשה את העבודה

סיב אופטי של תקשורת - עדין מאוד, כמעט ולא תוכל לראות אותו בעין, ולא יעשה את העבודה

מה שאתה רואה בתמונה, הוא בעצם פלסטיק ולא סיב (סוג של מוט גמיש, שמאוד דומה לפרספקס)

אז.. מה אתה מחפש? ;D

אם אני לא טועה...

הצעצוע הזה הוא סיב אופטי אמיתי פשוט שאריות שנשאר לחברות מהסיבים שלהם ובמקום לזרוק לפח, הם מוכרים את

זה למפעלים (בטח רעיון של יהודי אחד... ;))

פורסם

אז.. מה אתה מחפש? ;D

גם ה"פלסטיק" (לא יודע אם זה באמת פלסטיק) הזה יכול להיות סיב (למעשה הוא כן)... סיב הוא סך הכל כל מה שבעל צורה כזאת, צורה סיבית... אולי הוא לא סיב אופטי (בעל מקדם שבירה אופטית מסוים) אך הוא בהחלט סיב...

פורסם

איזה קוטר אתה צריך ובאיזה אורך ?

יש לי אולי משהו שיתאים לך

פורסם

---- סיב אופטי ----- מהו:

סיב אופטי הוא סיב מחומר שקוף (בדרך כלל זכוכית) המאפשר העברת אור מקצהו האחד לאחר, ומבוסס על העקרון הפיזיקלי הנקרא החזרה גמורה (או החזרה מלאה) של קרן אור.

מה שזה אומר שאתה מעביר אור מקצה לקצה ללא איבוד ע"י שבירה בתוך הסיב.

פורסם

אממ , יש לי פיתרון בישבילך..

לך לחנות חיות מחמד וכדומה

תבקש חוט דייג עבה ככל שניתן

הוא יהיה מעולה ......

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, אני בקיא בהחלט במשמעות הפיזיקלית של סיב אופטי, אך לא בזה עוסק הדיון. אני מבקש פתרון קונקרטי.

אבירם - ניסית להריץ אור של לד דרך חוט דיג? זה עובד בוודאות?

איזה קוטר אתה צריך ובאיזה אורך ?

יש לי אולי משהו שיתאים לך

הקוטר צריך להיות דק ככל הניתן. אני מאמין שכל קוטר עד 1.5 מ"מ יתאים. האורך הוא לדעתי כ-40 ס"מ. המטרה היא להריץ את הסיב לאורך הרווחים שבין שורות המקלדת, ולהריץ אור של לד דרכם, כמו כאן:

http://homepage.mac.com/nnishi/PhotoAlbum3.html

פורסם

חוט דיג מבחינת הקוטר בהחלט יעשה את העבודה

אם כוונתך להאיר את המקלדת - אני מניח שתצטרך לשייף מעט את החוט, כדי שהאור יבקע דרך כל אורך החוט ולא רק בקצוותיו.

כאן - גם מוט פרספקס דק (שהוא קשיח יותר - בהחלט יעשה את העבודה)

פורסם

יש לי סיב (מאיר קצה) גם בקוטר וגם באורך , למרות שיש גם כאלה שמאירים לכל האורך

אז אם אתה מעוניין צור קשר בפרטי

פורסם
  • מחבר

אז במקום לשייף חוט דיג ביזע רב, היכן ניתן לרכוש משהו שיאיר לכל אורך הסיב? בדיוק כמו הצעצוע שציינתי. אם לא תהיה ברירה, עדיף לי כבר לקנות את הצעצוע הזה ולחבר את החוטים לאחד ארוך, במקום לשייף.

פורסם

אני לא חושב שתצליח לחבר בצורה שהאור עדיין יעבור.

מה שאתה יכול לעשות זה לקחת את החוט דיג, ולטבול את זה לכמה שניות במשהו ממיס כמו אלכוהול חזק (אציטון לדוגמא), זה ימיס את מעטפת החוט ואני חושב שזה יעבוד

פורסם
  • מחבר

D0ri - מי צריך לחבר בצורה שהאור יעבוד? אני מרכיב אחרי זה לד שמקבל מתח מהמחשב ומריץ אותו לאורך הסיב. אני ממש לא צריך את המעגל והלדים הפנימיים של הצעצוע. ציפור קטנה לחשה לי שהתכוונת שלא אוכל לחבר את קצוות הסיבים. ייתכן, במקרה כזה אחבר לד לכל ענף במקום לד אחד שרץ לאורך סיב יחיד. בכל מקרה, זה לא הפתרון האידיאלי. הפתרון המתאים הוא לרכוש סיב אופטי שכזה, וזו הייתה בקשתי המקורית - שלה עדיין לא קיבלתי פתרון אחד לצערי.

IlanF - EL Wire לא מתאים. התאורה שהוא נותן פחות מתאימה ולרוב יש להם רעש רקע שדומה להשראה הדדית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים