עבור לתוכן

turning ps1 GAMEPAD connector into USB

Featured Replies

פורסם

ערב טוב חברים, אם הבנתם ואם לא הלוג שלי יעסוק בהפיכת הגיים פאד הג'אנרי של ה-PS1 שיש לי לבעל חיבור USB כדי שאני אוכל להישתמש בו במשחקי מחשב..

בעיה שיש בגיים פאד הנ"ל היא שהשלט השמאלי (האנלוגי) זה שנע על צירו טיפה איבד את זקפתו וצריך לנתח את הגיים פאד כדי לבדוק מה קרה לו שם בפנים כי לדעתי כרגע זה הקפיץ בפנים ואם לא זה אז נייבא את כל החלק משלט דומה שישמש אותי להשוואות ולעזר בתמונות ובכלל. במקרה והמוד ילך מוצלח אני אעשה עוד אחד כזה על השלט הנוסף ואז אני אוכל לעשות קרבות כפולים מול חברים וכאלה ככה שיש למה לצפות! ;D

אז יאלה, לעבודה או כמו שאומרים ברוסית- רבוטה!

החיבור USB אחרי שגיליתי את חוטיו-

p1050380ca3.jpg

החוטים עצמם מקרוב (מאקרו)-

p1050379ca8.jpg

הגיים פאד מקרוב (שימו לב לאנלוגי הנפול השמאלי)-

p1050381ez7.jpg

מאקרו של האנלוגי הנפול-

p1050383fm1.jpg

תמונה של הגיים פאד בפוזה חדשה-

p1050384yk4.jpg

תמונה של החיבור של הגיים פאד האכול-

p1050389nv4.jpg

תמונה של החיבור של הגיים פאד אכול בהשוואה לאורך עם אחד שלם-

p1050386zf2.jpg

תמונת השוואה נוספת-

p1050390af5.jpg

תמונה כללית של החיבור של הגיים פאד האכול-

p1050392wa0.jpg

עכשיו לשאלות ועזרה ממכם..

*כמו שראיתם בתמונה האחרונה (הכללית), למה משמשת הגולה הזו על הכבל? יש כזו על עוד הרבה כבלים שיש לי בבית של מוצרים שונים.

*בעיה נוספת שנתקלתי בה לפני שאני אמשיך בפירוק היא זו שאני לא לגמרי סגור על זה איך אני יודע איזה חיבור לחבר למה. אם יש מישהו שניסה את זה בעבר או יודע איך אני מגלה + ,- וכאלה ללא מולטימטר זה מאוד יעזור לי בהמשך המוד שלי..

הרבה תודה רבה ויום טוב! ;)

פורסם

אני אעקוב אחרי כל מה שאתה עושה, גם לי יש שלט PS1 שאין לי מושג מה לעשות איתו, אבל הוא נראה ככה:

dsc00687gv9.th.jpg141

נגיד והצלחת לעשות אותו USB, איפה תמצא דרייבר לויסטה 64 ?

פורסם

אני לא חושב שזה עניין של לחבר חוטים בסדר הנכון.

יש לי מתאם מיוחד בשביל זה ויש לו צ'יפ בפנים...

פורסם
  • מחבר

אני אעקוב אחרי כל מה שאתה עושה, גם לי יש שלט PS1 שאין לי מושג מה לעשות איתו, אבל הוא נראה ככה:

dsc00687gv9.th.jpg141

נגיד והצלחת לעשות אותו USB, איפה תמצא דרייבר לויסטה 64 ?

קודם כל השלט שלך יהיה מצוין לצורך העבודה כאן. ת'אמת שיש לי גם שלט כזה (מקורי) אבל אני חושש סתם להרוס אותו כי סה"כ מה שאני הורס גם ככה הרוס ולא הכי מדהים מעולם.

דרייבר לויסטה 64 ביט? מי משתמש בויסטה? ומי אמר דרייבר? :P הפעולה של הגיים פאד תואמת למקלדת/ עכבר. מקליקים ומשחקים..

אני לא חושב שזה עניין של לחבר חוטים בסדר הנכון.

יש לי מתאם מיוחד בשביל זה ויש לו צ'יפ בפנים...

אם אכן מדובר בצ'יפ מסויים באמת או אם תוכל לעזור לי במוד אשמח אם תעלה תמונה של המתאם. (מאמין שהוא כמו שנמכר באמזון אבל בכל זאת אשמח.) בכל מיקרה, במדריך שבאתר שתום הכין ("אליאן") הוא הישתמש בחיבור רחב כזה של מדפסת עם כמה נגדים ואז חיבר והכל וזה היה סבבה ממה שהבנתי רק מה שהיה חסר זה הרטט שפועל על מתח מה-PS1 מה שהמחשב לא נתן לשלט. (אם זה יהיה חשוב לי אני אעבוד גם על זה..)

סה"כ אני מעט מפחד להמשיך בקטע הזה ומחפש עוד מידע וחומר כדי להיתקדם כדי ללכת על בטוח כי סתם להלחים ולנתק ולעשות ניסוי וטעיה זה לא המטרה שלי וזה גם יקח לי זמן שחבל לי עליו.

ערב טוב ושבת שלום.. ;)

פורסם

ה"גולה" הזו אמורה למנוע רעשים בכבל.

פורסם

יש חדש ?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם לי יש שלט בידיוק כמו של דידי והיה לי גם שלט של SEGA לטלוויזיה בקיצור אני ישמח מאוד עם תצליחו לבנות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים