עבור לתוכן

נחשפתי לוירוס הרפס, יש מה לעשות כדי למנוע?

Featured Replies

פורסם

נחשפתי היום לוירוס, גם באזור הפנים.

יש לי כמה פצעי בגרות בודדים והשפתיים שלי יבשות, והבנתי שכך עובר הוירוס לגוף.

האם אפשר למנוע את ההדבקות? הבנתי שאי אפשר לרפא, אבל אם אני אקח אנטיביוטיקה האם זה יעזור?

פורסם

אסביר לך בקצרה

הרפס זה נגיף..

והוא מדבק שהוא פעיל

לדוגמא:

לחברה שלך יש את הנגיף , והוא לא היתפרץ (אין פצעים בשפתיים) והיתנשקתם---לא תידבק

לחברה שלך יש את הנגיף , והוא כן היתפרץ (יש פצעים בשפתיים) והיתנשקתם--נדבקת לכל החיים

לא חייב להיתנשק , זה עובר גם מאוכל מזלג כוס שתיה וכדומה..

אם הוא לא יצא לך פעם לא הוא לא יצא אף פעם (אם הוא לא יצא אתה לא יכול לדעת שנדבקת)

אם הוא יצא

הוא יצא תמיד ואין דרך למנוע אותו (בדרך כלל בעונות מעבר)

הוא יחזור ויחזור כל שנה.. גם אם תשתה אנטביוטיקה או כל דבר אחר..

מה שכן אפשר לעשות

זה לקפוץ לבית מרקחת ולקנות זובירקס (משחה לטיפול בפצעי ההרפס)

עלות של כ50 שקלים למשחה..

מורחים פעמיים ביום

שבוע זה נעלם!

תהייה בריא ;)

פורסם

אנטיביוטיקה לא יעילה למחלות ויראליות רק לבקטריאליות, AKA זיהום כלשהו.

בגדול לוירוסים אין שום תרופה שעוזרת לרפא, יש תרופות שמקלות על הסימפטומים.

פורסם
  • מחבר

ילד שחולה בזה התעטש עלי, אני איש די היפוכונדר ואני בלחץ מאז.

בנוסף הבנתי שאחד הילדים שאני מעשן איתו נרגילה חולה בזה, אומנם אף פעם לא עישנו שהתפרץ לו, אבל הבנתי שאפשר להדבק גם שלא בהתפרצות.

פאקק אני לא רוצה להדבק בחרא הזה :\

איך אפשר לגלות אם נדבקתי? לחכות לתופעות?

פורסם

חנוני בלאי שכמוכם... קודם כל, לינק לויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%A1

עכשיו כמה ציטוטים :

ההרפס סימפלקס היא מחלה מדבקת מאוד, העוברת בדרך כלל דרך מגע עור בעור, או לעתים דרך חפץ משותף (שפתון, נרגילה וכו'). הווירוס עובר דרך סדקים זעירים מאוד בעור - הוא אינו מסוגל לחדור מבעד לפיסת עור בריאה לחלוטין.

טעות נפוצה היא כי ההידבקות בווירוס ההרפס אפשרית אך ורק בזמן התפרצות. מחקרים מ-1980 הוכיחו כי הווירוס יכול להיות מושר מן העור גם כאשר לא מתבטאים הסימפטומים הללו.

הטכנולוגיה הקיימת לא מאפשרת ניקוי החומר התורשתי של הוירוס מה-DNA של תאי העצב ועקירה של גנגיליונים תגרום לתופעות לוואי חריפות בהרבה ממחלת ההרפס (כגון שיתוק השפתיים). לכן, בעתיד הנראה לעין, המחלה תשאר חש?וכת מרפא. לפיכך, כל שניתן הוא לטפל בסימפטומים של ההתפרצויות.

עכשיו לקצת יידע שיש לי ואני לא מוצא לינק שיאשר את זה: שיעור ההדבקה של הווירוס הזה עומד על סביבות 90% מהאוכלוסיה למרות שאצל רובם זה לא מתפרץ.

הסיכוי שלך למות עקב סטרס היפוכונדרי ותעוקה נפשית גדול לאין שיעור מהסיכוי שלך להינזק מהווירוס המדובר.

פורסם

היתעתש עליך?

לא מאמין שנידבקת

עישנת נרגילה עם מישהו שיש אבל לא היתפרץ?

לא מאמין

זה מהנסיון שלי בתור חולה בעניין

תשובה סופית

חכה לעונות מעבד כדי ליראות !

נקווה שלא

פורסם

זה לא כזה כאב ראש, אמנם זה מעצבן אבל עדיין פצעון קטן כזה סבבה, שמים עליו ת'משחה ולאחר שבוע זה נעלם...

ואז אפשר לחזור להתנשק :D

אני לא יודע אם יש לי דבר כזה, אבל חולה הרפס אחד שהיה לו פצע על השפה התעטש לידי וכנראה שרוק שלו פגע לי בפנים! (בעע) שטפתי מהר פנים אבל מי יודע מה..

זה היה לפני 7 שנים.

:silly:

פורסם
  • מחבר

לאדע, נראה לי די מבייש ולא אסטתי להיות עם הרפס.

אפשר לעשות בדיקת דם ולבדוק אם יש לי את הוירוס?

פורסם

לאדע, נראה לי די מבייש ולא אסטתי להיות עם הרפס.

אפשר לעשות בדיקת דם ולבדוק אם יש לי את הוירוס?

אם אני לא טועה הוא נמצא בדם רק כאשר הוא מתפרץ, כאשר נדבקים בו הוא ממקם את עצמו בצוואר ומדביק תאים חיוניים כך שלא יהיה ניתן להפטר ממנו.

בכל אופן, אם נדבקת, עדיף לא להתעצבן ולהתרגש יותר מדי כי זה מאיץ את ההתפרצות שלו (מערכת חיסונית מוחלשת וכו').

פורסם

בערך 90 אחוז מן האוכלוסייה חולה בזה, סביר להניח שיש לכם ואפילו לא ידעתם. :)

פורסם

בהחלט אפשר להידבק מעישון מנרגילה משותפת וגם מעיטוש. והרפס זה לא רק פצעון בשפה הוא יכול לפגוע בעוד מקומות בגוף. יש מספר סוגים של הנגיף ולכל אחד איזורים נפוצים אחרים בגוף (אגב, אחד מהם אחראי גם לאבעבועות רוח). הרפס שוכן לרוחב העצב וכשהוא מתפרץ הוא מתפרץ בקצהו.

אי אפשר לרפא הרפס אבל יש הרבה שניתן לעשות כדי להקל וגם כדי להפחית את מספר ההתפרצויות.

בנוגע ל-90%. זה האחוז באוכלוסיה שיש לו נוגדנים לאחד מהנגיפים (HSV1), שזה באמת הנגיף שאחראי ל-"פצעי חום" ולפצעים שלפוחיתיים בשפתיים ובאופן נדיר גם לדלקת המוח.

בנוגע לבדיקות יש מספר בדיקות לאבחון הרפס. מה שרלוונטי עבורך זו בדיקת סרולוגיה שבה יבדקו הימצאות נוגדנים להרפס בדם.

פורסם
  • מחבר

את הבדיקה הזאת ניתן לעשות בכל קופת חולים? זאת בדיקת דם פשוטה?

פורסם

בערך 90 אחוז מן האוכלוסייה חולה בזה, סביר להניח שיש לכם ואפילו לא ידעתם. :)

לפי הנתונים האחרונים הוירוס קיים אצל 95 אחוז מהאוכלוסיה, וברגע שנדבקים זה לכל החיים.

לכולם יש את זה, אין מה לעשות.

אף אחד לא ימנע ממך להיות היפוכונדר, אבל תמצא לך לפחות מחלה אחרת להיות היפוכונדר בקשר אליה, כי הרפס זה כ"כ סבנטיז...

פורסם

כן, זו בדיקת דם פשוטה.

ובאמת שזה לא כל כך נורא, יש מה לעשות בנידון. זה לא רק למרוח משחה ולחכות שזה יעבור ואז לחכות עד הפעם הבאה.

פורסם
  • מחבר

לפי הנתונים האחרונים הוירוס קיים אצל 95 אחוז מהאוכלוסיה, וברגע שנדבקים זה לכל החיים.

לכולם יש את זה, אין מה לעשות.

יש לך מקורות לזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים