עבור לתוכן

האם המעסיק מסתכל על תעודת בגרות?

Featured Replies

פורסם

א. גאמא זה גם לבעלי פרופיל קרבי.

ב. אתה באתגר אני מניח, אתה תקבל דח"ש של שנה ואחרי זה יהיו כמה גופים שימינו אותך, ביניהם גאמא (שבהנחה ותגיע לשלב הראיון, תגיע לראיון ותקבל זימון לעוד שנה..).

ג. פעם שיש לך תואר אתה יכול לזרוק כל תעודה קודמת.

ד. גאמא זה רחוק מלהיות רק תכנות. זה גם תכנות, אבל גם תחומים נוספים (אני לא בטוח שמותר לספר פה).

פורסם

זה שאתה חכם יותר מאנשים שאתה מכיר שעברו לא אומר שאתה תעבור. זה נכון בהמון מקומות ובמיוחד בצבא ששם המערכת דפוקה לגמרי והרבה אנשים נוטים ליפול בין הכסאות.

פורסם

לא רק שלא יסתכלו על התעודת בגרות, ברוב המקומות גם לא יסתכלו על הציונים בתואר.

פורסם
  • מחבר

זה שאתה חכם יותר מאנשים שאתה מכיר שעברו לא אומר שאתה תעבור. זה נכון בהמון מקומות ובמיוחד בצבא ששם המערכת דפוקה לגמרי והרבה אנשים נוטים ליפול בין הכסאות.

לכן לא אמרתי שאני בטוח אעבור

אם כי כל מי שלומד איתי עבר

יואב - אתה צודק (נראה לי שאפילו דיברנו על זה^^) אם כי יש עוד דברים כמו אל"מ

טוב, נראה שכמעט כולם (או שכולם) מסכימים שלא צריך תעודת בגרות, עכשיו רק לשכנע את ההורים שלי שיעזבו אותי בשקט...

פורסם

שליש תואר ועוד לא סיימת י"ב? איך? בר אילן?

פורסם

תוכנית אתגר, לכאלה שלומדים בחיפה ומצטיינים במדמ"ח - תואר במדמ"ח מאונ' חיפה עד סוף י"ג כביכול (חצי תואר עד סוף הלימודים, חצי תואר בכאילו י"ג).

פורסם

אחחח, זה פשוט מעצבן למה רק בבית ספר שלי המקסימום שיכולתי לעשות במדעי המחשב היה 5 יחידות, לא 15 כמו ברוב המקומות ולא שום תוכנית למצטיינים במקצוע... ממש יופי.

קוראים לזה אתגר? אצלנו הייתה "כיתת אתגר", אבל זה היה כיתה שלמדה בשיטת מב"ר(מפגרים בעלי רצון)

פורסם
  • מחבר

אחחח, זה פשוט מעצבן למה רק בבית ספר שלי המקסימום שיכולתי לעשות במדעי המחשב היה 5 יחידות, לא 15 כמו ברוב המקומות ולא שום תוכנית למצטיינים במקצוע... ממש יופי.

קוראים לזה אתגר? אצלנו הייתה "כיתת אתגר", אבל זה היה כיתה שלמדה בשיטת מב"ר(מפגרים בעלי רצון)

15 יחידות מחשבים? אצלנו יש 10

וזו לא תוכנית למצטיינים, נראה לי, אני אף פעם לא הייתי תלמיד מצטיין (למעשה, סביר להניח שמאז שסיימתי יסודי לא הייתה לי תעודה בלי נכשל אחד לפחות)

אה, וזה לא בדיוק של הביצפר, סתם חילקו מכתבים לכמה אנשים נבחרים (במקרה שלנו כל מי שלמד 5 יחידות מתמטיקה ומחשבים עם ציונים טובים) ומי שהתעניין הלך

פורסם

הוא אמר מצטיינים במדעי המחשב - אז הגיוני שקיבלת.

זה לא צריך לעניין אף אחד, כולל לא אוניברסיטה/מכללה שבה תרצה ללמוד מדעי המחשב אם יש לך 3 בספרות/היסטוריה אבל 10 במתמטיקה ומדעי המחשב...

ת'ה יודע מה? גם 10 יחידות הייתי לוקח בכיף, סעמק ערס.

פורסם

אגב, שלא תחשוב שיש איזה קשר בין מה שלומדים בבצפר לבין מדמ"ח שלומדים באונ', כן?

פורסם

בטח שיש קשר!

באוניברסיטה היה קורס שלם שהגעתי בו רק למבחנים, כי זה חומר שלמדנו בתיכון (פלוס קצת לימודים עצמאיים אחרי התיכון).

קורסים נוספים היו ממש קלילים, בגלל הלימודים בתיכון.

פורסם

יש לך פה קישור שם קישור. הקורס היחיד שזה יכול לחסוך לך זה את הקורס שבוא אתה לומד שפת תכנות כלשהי שלומדים בתיכון, וגם אז לא בטוח. אבל בסה"כ בבצפר אתה לא מגיע להעמקה שאתה מגיע בתואר.

פורסם

תדאג להוציא ציונים טובים במתמ' בבגרות, ולהוציא עובר בהיסטוריה. תשתדל שתהיה לך תעודת בגרות, זה כדי להבטיח את האופציה שתפסיק ללמוד באוניברסיטה מאיזושהי סיבה ותצטרך להמשיך אחרי הצבא.

כמו שאמרו פה, אחרי שאתה מגיע עם תואר חתום ע"י האוניברסיטה- אתה אלוהים.

סתם, אבל כן, תעודת בגרות מחווירה מאוד לעומת תואר.

אני עכשיו לומד לתואר ראשון במדמ"ח ומתמטיקה וחושב לעצמי בכל שניה כמה מה שלמדנו ב5 מתמ' זה בוטנים יחסית לזה.

אני מניח שגם השוק חושב כמוני.

באם אתה נכנס לצבא עם תואר במדמ"ח כמעט בטוח שהצבא יקח אותך לתפקיד שקשור למה שלמדת ותעבור קורס קצינים כמה שיותר מהר (אותה פרוצדורה של עתודה). ככה שאם תוציא את התואר לא הייתי לחוץ במקומך כל כך על המיונים של גאמא.

פורסם

היום תואר ראשון לא נותן לך הרבה.

תואר ראשון זה דרישה בסיסית בהרבה מקומות, ורצוי שיהיה לך אפילו תואר שני.

פורסם

אם יש לך תואר ראשון

מן הסתם אמור להיות בגרות ..

אם אתה אומר יש לך תואר ראשון

תראה להם את התואר , ואז הבגרות תעלם כלא הייתה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים