עבור לתוכן

בעיית ה Wide Gamut, עד כמה חמור ?

Featured Replies

פורסם

אני עורך בדיקות לקראת קניית מסך 24 אינץ'. (טווח מחיר עד 3300 +- )

אחרי קצת חיפוש בפורומים ב Hwzone ובכלל, הבנתי שיש את :

1. Dell 2408WFP ( ה A01 כמובן)

2. HP LP2475W

Philips 240PW9EB 3

שמות המסכים האלה נזרקים בפורומים פה על ימין ועל שמאל, ופעם אחת לא ראיתי אזכור לגבי בעיית ה Wide Gamut. האם זה בגלל שאין כמעט אנשים פה שרכשו את אחד המסכים, או שפשוט הבעיה ממש לא מפריעה כמו שאומרים.

ובכל זאת, אשמח מאוד לשמוע חוות דעת (עדיף ממקור ראשון, אבל גם ידע כללי אין בעיה) לגבי הבעיה, האם התמונות רוויות צבע, הicons ב explorer מוצגים לא קשורה , כמה התעסקות נדרשת עם color profiles וקבצי icm למיניהם , ומה לגבי משחקים ( fallout3 , ו mass effect , הראשונים שקפצו לי), ובסה"כ עד כמה הבעיה נסבלת אם בכלל ?

שאלה נוספת, בהנחה שבסוף אני אחליט לקנות מסך שהוא לא wide gamut איזה מסך 24 אינץ הוא המומלץ ביותר (שאינו wide gamut )?

פורסם

אם אתה לא עורך גרפי זה לא משפיע . ההשפעה על רווית הצבעים במסכים שהם לא TN נמוכה יותר.

פורסם

כך נראה ההבדל:

hp2475wgissuepc6.jpg

המסך המומלץ ביותר שאינו בעל מכלול צבע מורחב הוא ה- Eizo 2431WE.רק שתצטרך להפרד מעוד 1,000 שקלים עבורו.

פורסם
  • מחבר

ה EIZO הוא היחיד שיש ? ...אין מסך NON wide gamut אחר של חברה טובה שהוא 24 אינץ.

וגם.....מה לגבי משחקים, איך fallout 3 מסתדר עם wide gamut ?

פורסם
  • מחבר

יש תשובה למישהו?

פורסם

לצערי,אני לא מכיר אף מסך 24" חוץ מה-EIZO שציינתי שהוא גם בעל פאנל שאינו TN,וגם עם מכלול צבעים סטנדרטי,במחיר שפוי.

לגבי משחקים,אין לי שמץ...עדיף שאחד המומחים פה בפורום יענה לך על זה.

פורסם

במשחקים דיוק בצבעים לא קריטי.

בסרטים אני חושב שצבע נכון הוא תמיד יותר רצוי. לדעתי האישית זה לא כיף לראות פרצופי אנשים אדומים יתר על המידה. אני מתקשה לכייל אפילו ב-2407WFP (שאינו מסך מכוייל בכמה גוונים למרות שיש לו מכלול צבע סטנדרטי) את גווני האדום של פני אנשים בכדי להגיע לאיזון נכון כמו ב-Eizo S1931, וזה לא סוד נסתר שמסכי מכלול צבעים מורחב עוד יותר קשים לכיול לעומת הדורות הקודמים.

יש ל-NEC 24" מבוסס S-PVA, ה-2470WNX, עם מכלול צבעים סטנדרטי והוא אינו מכוייל טוב יותר בצורה משמעותית מה-S2431WE. תנאי האחריות נחותים יותר מבחינת אורכה במחיר קצת גבוה יותר הופכים אותו לעיסקה בלתי משתלמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים