עבור לתוכן

זקוק להמלצה לנייד "13 תקציב עד 7500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני זקוק להמלצה לנייד קל בתקציב של עד 7500 ש"ח (עדיף פחות, כמובן). השימושים הם אופיס, אינטרנט, סרטים, אולי קצת משחקים וכו'. המחשב צריך להיות קל (פחות מ 2kg) וקטן מידות (מסך "13 מתאים מצויין) הבעיה המרכזית היא שהמחשב הוא לאישתי ואחת הדרישות הן....שהצבע לא יהיה שחור...עם עדיפות ברורה לאדום, ורוד או לבן פנינה....כן כן, אני יודע...

אני מעדיף, כמובן, לדחוס כמה שיותר ביצועים בתקציב הנ"ל - מעבד 2.4, 4GB זיכרון, דיסק 7200RPM

המועמד כרגע הוא DELL XPS 1330 אבל רציתי לדעת אם יש ניידים אחרים העומדים בדרישות ונותנים יחס עלות/תועלת עדיפים מה XPS ?

תודה

- barduck

פורסם

יש כמה עניינים שכדאי לך לשקול כאן.

כמעט ואין מחשבים של 13.3" בתקציב ששוקלים מתחת ל-2 ק"ג.

כמעט ואין מחשבי 13.3" בצבעים.

יש מעט מחשבי 13.3" איכותיים בשוק ורובם לא עומדים בשאר הדרישות שלך או בתקציב. זו עדיין קטגוריה די קטנה.

אחת האפשרויות היחידות שבאמת עומדת בדרישות היא אכן ה-XPS 1330. לדעתי זה חבל לראות תקציב כזה מושקע במחשב הזה מכמה סיבות. קודם כל המחשב הוא מדור קודם ומיושן יותר. הוא לא נותן חיי סוללה טובים במיוחד ונוטה להתחמם. בנוסף, כרטיס המסך שבו - ה-8400m gs כלול בסדרה הבעייתית של Nvidia והמחשב הספציפי הזה הוא אחד מהדגמים הרגישים ביותר לתופעה.

על אילו משחקים מדובר? אם לא מדובר במשחקים כבדים אפשר להסתכל אולי גם על ה-LG E300. היתרון שלו יהיה בכך שאין לו כרטיס מסך מהסדרה הבעייתית. אפשרות נוספת היא להסתכל על ה-Sony SR. הוא מחשב יותר מעודכן והוא קל משקל וזמין בצבעים אם כי הוא יקר מידי בשביל התמורה שהוא נותן.

אני במקומכם הייתי חושבת אולי בכיוון אחר. לדוגמא, ניתן לקנות מחשבים מצויינים ב-14.1" או 12.1" (בהנחה שמדובר במשחקים בסיסיים בלבד) בתקציב. מה שכדאי לקחת בחשבון הוא שעם תקציב כזה הנטייה הטבעית שלי היא ללכת על מחשב באיכות גבוהה ומרמה עסקית. מחשבים כאלה בדר"כ לא מאפשרים צבעים או עיצוב צרכני בומבסטי (אם כי אולי ניתן יהיה להשיג דבר כזה בקרוב). מבחינתי פשרה כלכך גדולה באיכות וחיי הסוללה על מנת שהמחשב יהיה אדום/ מעוצב נראית בלתי הגיונית אבל כמובן שזו החלטה שלכם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

עשיתי קצת חושבים ובאמת ה XPS נראה קצת יקר בשביל אופיס ואינטרנט וכנראה יותר מדי פשרה בשביל צבע ועיצוב. החלטתי לשנות גישה לגמרי וקניתי MSI Wind ב 2400 ש"ח (הוספתי 1GB זיכרון) אשר אישתי לחלוטין התלהבה ממנו. עכשיו אם זה לא יספיק לישומים מסויימים אקנה לה גם מחשב שולחני חזק ב 3000 ש"ח ועדיין אשאר עם עודף מהתקציב שנקבע.

תודה

- barduck

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים