עבור לתוכן

שאלה בקשר לביטוח לאומי (+ בריאות)

Featured Replies

פורסם

אני לומד בעתודה טכנולוגית שנה שניה (יד') האם אני פתור מתשלום דמי ביטוח לאומי?

האם עתודה טכנולוגית נחשבת ל"הכשרה מקצועית"?

פורסם

שאלה מעניינת

התשובה תהיה לא בטוח בכלל שאתה פטור - מפני שאזרח נחשב מגיל שמונה עשרה , מגיל שמונה עשרה עד השיחרור הצבא משלם , מיכיוון שאינך מגוייס עדיין מישהו צריך לשלם עבורך ( עד גיל שמונה עשרה - הורים אאל"ט ואם אתה עובד נידמה לי שאתה פטור או משלם סכום קטן ביותר )

על כל מקרה חפש את המספר טלפון של ביטוח לאומי - מענה טלפוני והם יכולים לענות לך די באמינות ,לא הייתי ממליץ לך לבזבז זמן ולחפש באתר הביטוח לאומי - אבל אם תעשה זאת ודאי תוכל למצא שם תשובה .

פורסם

*6050

פורסם

מאחר ואתה בעתודה הטכנולוגית אתה אמור להתגייס לפני גיל 21, כלומר, אתה לא מחוייב בתשלום ביטוח לאומי. למרות זאת, כדאי שתתקשר לברר.

פורסם
  • מחבר

התקשרתי ואמרו לי כמה אנשים שאני צריך לשלם וזה ממש מוזר.

כי שנה שעברה אמרו לי שמישה לומד יג יד ומתגייס לפני גיל 21 לא מחוייב לשלם. עוד דבר מוזר יש לי חבר איתי בכיתה והוא לא משלם...

הם שלחו לי את חובר המידע שלהם ומצאתי סעיף שניראה כך:

*המצוי בהכשרה מקצועית

מי שנימצא בהכשרה מקצועית שאושרה לעניין תשלום ביטוח על פי תקנות הביטוח לאומי, מבוטח בביטוח לאומי וכן על פי חוק ביטוח בריאות. חובת תשלום דמי הביטוח בעבור מי שנמצט בהכשרה מקצועית מוטל על המקום שנותן את ההכשרה.

זה נוגע אליי? אני לומד בהכשרה מקצועית?

באתר של ביטוח לאומי מצאתי את הדבר הבא: http://www.btl.gov.il/Insurance/National%20Insurance/Pages/%D7%9E%D7%99%20%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%A8%20%D7%9E%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D%20%D7%93%D7%9E%D7%99%20%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97%20%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99.aspx

ד. מי שמלאו לו 18 שנים והוא לומד במוסד חינוכי על יסודי (כולל כיתה י"ב) או בהכשרה מקצועית פטור מתשלום דמי ביטוח בתקופת הלימודים וכן בתקופה נוספת מסיום הלימודים של 12 חודשים לכל היותר, רצופים או לא רצופים - ובלבד שיתגייס לצבא לא יאוחר מגיל 21.

פורסם

לפי הבנתי אתה צריך לגשת לסניף הביטוח הלאומי ולהוציא פטור - תצטרך לבוא עם אישור מהצבא על גיוס מאוחר , שים לב , אין דבר כזה לא לשלם לביטוח לאומי - מישהו צריך לשלם - יכול להיות שזה מוסד ההכשרה ( לעניות דעתי לא מדברים עליך כאן וזה יותר במובן של הכשרה מיקצועית שניתנת במסגרת שירות התעסוקה ) יכול להיות הורים ויכול להיות הצבא , מישהו צריך לשלם , אלא אם כן אתה מוציא פטור וכמו שאני רואה הפטור הוא ל 12 חודשים בלבד - אבל זכור אתה חייב להוציא פטור - אם תעשה זאת אחר כך - הם כבר יתבעו אותך ו / או יטרטרו אותך , תוציא פטור בסניף הביטוח אומי הקרוב למקום מגורייך , עדיף .

קח איתך את כל המסמכים הרלוונטיים ללימודים שלך ואת האישור על גיוס מאוחר אם יש .

בהצלחה .

עריכה :

זה הסעיף הרלוונטי למצבך

"ד. מי שמלאו לו 18 שנים והוא לומד במוסד חינוכי על יסודי (כולל כיתה י"ב) או בהכשרה מקצועית פטור מתשלום דמי ביטוח בתקופת הלימודים וכן בתקופה נוספת מסיום הלימודים של 12 חודשים לכל היותר, רצופים או לא רצופים - ובלבד שיתגייס לצבא לא יאוחר מגיל 21."

בתנאי שהמוסד שבו אתה לומד מוגדר כ"על יסודי" ושוב אני מאוד ממליץ להוציא אישור ע"י הגעה לסניף אולי תנסה דרך המענה הקולי מפני שהסניפים של הביטוח לאומי זה תענוג קטן מאוד .

פורסם

אם אתה מעל גיל 19 ולא התגייסת, אתה מחויב לשלם דמי ביטוח לאומי. שים לב שזה לא נוגד את הסעיף "ובלבד שיתגייס לצבא לא יאוחר מגיל 21" וזאת מכיוון שאם לא התגייסת עד גיל 21, אתה אמור להחזיר את הכסף ששולם עבורך ב-12 החודשים שבין גיל 18 לגיל 19.

פורסם

אני גם בעתודה טכנולוגית והנה התשובה:

אתה צריך לקבל מכתב מהצבא שיש לך פטור מתשלום מס ביטוח לאומי > הולך עם הצו הגיוס החדש (אאל"ט מרץ 2009) לביטוח לאומי כולל ההצהרה של הצבא שיש לך פטור > מבטל אותו וזהו.

לתשומת ליבך: הפטור הוא רק לשנה הראשונה, בשנה השנייה תצטרך לשלם מס ביטוח לאומי.

פורסם

גם אני נמצא במסלול טכנולוגי-אקדמי ולא קיבלתי ולא נראה לי שאקבל שום מכתב מהצבא שמבטל לי תשלום ביטוח לאומי.

קיבלתי מכתב שנשלח לכל מי שבתוכנית שאומר מי שמקבל דמי שארים/דמי ביטוח לאומי עד גיל 18 אז לא ישלם בכלל ביטוח לאומי מעל הגיל הנ"ל.

גם לי יש איזה אחד בכתה שהתווכח איתם, צעק עליהם, דיבר איתם ימים בטלפון ובסוף נתנו לו פטור עד גיל 19.

יש דרך אחרת לקבל את הפטור הזה עד גיל 19 מלבד להתווכח איתם? ומלבד להראות לה את האישור שאין לי?

פורסם
  • מחבר

גם אני נמצא במסלול טכנולוגי-אקדמי ולא קיבלתי ולא נראה לי שאקבל שום מכתב מהצבא שמבטל לי תשלום ביטוח לאומי.

קיבלתי מכתב שנשלח לכל מי שבתוכנית שאומר מי שמקבל דמי שארים/דמי ביטוח לאומי עד גיל 18 אז לא ישלם בכלל ביטוח לאומי מעל הגיל הנ"ל.

גם לי יש איזה אחד בכתה שהתווכח איתם, צעק עליהם, דיבר איתם ימים בטלפון ובסוף נתנו לו פטור עד גיל 19.

יש דרך אחרת לקבל את הפטור הזה עד גיל 19 מלבד להתווכח איתם? ומלבד להראות לה את האישור שאין לי?

עד גיל 19 אתה צריך להביא להם אישור מהמכללה שאתה לומד בה ואישור מהצבא (לא יודע אם זה חובה) אם אין לך אישור מהצבא תביא להם מסמך כל שהוא שמראה שאתה מתגייס לפני גיל 21. עדיף שתבוא אליהם אבל אתה יכול לשלוח את זה בפקס בצרוף מכתב שמפרט מה אתה רוצה מהם.

זה אמור לעזור

פורסם

תעודת סטודנט בצירוף צו גיוס לשנה הבאה יספיקו?

פורסם
  • מחבר

תעודת סטודנט בצירוף צו גיוס לשנה הבאה יספיקו?

יכול להיות. תתקשר אליהם תישאל. זה הכי טוב :)

פורסם

לי נראה הכי טוב להתייעץ כאן ולחזור אליהם עם מסמכים .

למה? כי כשהלכתי ואמרתי לה שאני בן 18 ולומד בלימודים קדם צבאיים במסלול של הצבא היא הגיבה כאילו לא אכפת לה ואמרה לי שאני צריך לשלם תשלום מלא.

אז לי נראה שהם מנסים להוציא ממני כסף ולא אומרים לי את האמת (אפילו לא דיברו איתי על הסעיפים שהוצגו כאן, לא ידעתי שהם קיימים).

פורסם

תלך לביטוח לאומי אחרי צבא עם תעודת שחרור ואישור לימודים על אותו תקופה . במקרה הכי גרוע תגיד שלא ידעת ויורידו לך את הקנס .ותצתרך לשלם רק על הקרן

פורסם

אין סיכון שהם יבקשו תשלום על השנים האלו? מכיוון שיצטבר ריבית על החוב אי תשלום, אז בטח הם יגידו משהו בסגנון "נוותר על הריבית, תסדיר את התשלום על החוב".

עשית את זה? אתה מדבר מניסיון? כי בכל זאת אתה יודע מדובר בסכום כסף לא מבוטל.

ועל איזה קרן מדובר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים