עבור לתוכן

תנאי קבלה לאוניברסיטה, ואיזה תחום מחשבים &#149

Featured Replies

פורסם

במילה אחת, BULLSHIT.

אתה אומר את זה בתור בעל תואר במדמ"ח?

פורסם

לא צריך תואר במדמ"ח בשביל לעבור על רשימת הקורסים, ולמצוא שם קורס בסיסי שילמד אותך C, קורס מתקדם שילמד אותך את עקרונות תכנות מונחה העצמים עם C++ או ג'אווה, ועוד שני קורסים שמרוצים להעביר דרכם רעיונות מסוימים: קורס שבו תלמד אסמבלי וקורס שבו תלמד שפה לוגית כלשהי. פה מסתיים הקשר לתכנות כתכנות, אלא לכל היותר ככלי להבנה ויישום דברים שלמדת (פיתוח אלגוריתמים למשל).

פורסם

אני רואה את השרשור הזה ואני פשוט מתוסכל..מאז שאני קטן תמיד רציתי לעסוק במחשבים וללמוד באוניבסיטה..

אומנם הציונים שלי לא משהו אבל זה בגלל שאני לא משקיע בלימודים.. לצערי המצבים שעברתי בשנים האחרונות גרר אותי לעשות את זה..

לפי מה שהבנתי יהיה לי קשה מאוד להגיע לתואר במחשבים הא?

פורסם

מתמטיקה לומדים בעיקר בשנה א' ובדרך כלל זה שישה קורסים [דיסקרטית,תורת ההסתברות, לינארית 1,2 ואינפי 1,2] ששת קורסים הללו ישאירו בך חותם של הפשטה לו תהיה זקוק בהמשך לימודך [כמעט ולא בעבודה.. אלא אם כן אתה מהנדס אלגוריתמים] צריך להבין שתחום מדעי המחשב לא עוסק רק במחשב ובתכנותו אלא בעיקר בתאוריה המתמטית העומדת מאחוריו.

חוץ מזה יהיו לך מגוון קורסים העוסקים בתחוםשפות פורמליות ובפרט בשפות תכנות. ואין לך מה לדאוג בקשר למתמטיקה [לא בהקשר של בעיתיות הקבלה אלא בהקשר חוסר הבסיס] המתמטיקה שלומדים בשנה א' זהה לזו אשר לומדים בשנה א' בפקולטות למתמטיקה, מתמטיקה זו שונה תכליתית ומהותית מזו הנלמדת בתיכון. ילמדו אותה מאפס ויכיחו לך טענות שבפעם הראשונה שתשמע אותם רמת הטריוואליות שלהן תעלה גיחוך על שפתותיך. בקיצור אתה לא הולך ללמוד רק לתכנת אלא גם להבין לעומק המון דברים בתשתיות מחשוב,יעילות של תוכניות,כלים לפיתוח מערכות תוכנה,וישומים רבים.

משפט גאוני אחד המסכם את כל ההודעה הזאת הוא משפט שנאמר ע"י אחד מהחלוצים בתחום מדעי המחשב , אדסחר דייקסטרה:

"מדעי המחשב אינם עוסקים במחשב יותר משאסטרונומיה עוסקת בטלסקופ"

פורסם

^^

ובסופו של דבר, חלק מאוד גדול מהנושאים הם באופן יותר או פחות ישיר, מתמטיקה, ובמיוחד לוגיקה, אבל אני לא מכיר לעומק את הקורסים או את הנושא ולכן אני לא מתחייב על זה.

אני רואה את השרשור הזה ואני פשוט מתוסכל..מאז שאני קטן תמיד רציתי לעסוק במחשבים וללמוד באוניבסיטה..

אומנם הציונים שלי לא משהו אבל זה בגלל שאני לא משקיע בלימודים.. לצערי המצבים שעברתי בשנים האחרונות גרר אותי לעשות את זה..

לפי מה שהבנתי יהיה לי קשה מאוד להגיע לתואר במחשבים הא?

זה מאוד נחמד שאתה רוצה לעסוק בזה, אבל אתה בטוח שאתה רוצה לשבת 40 שנה ולתכנת (זה מה שמדמחניקים רבים עושים..)?

זה יכול להיות מאוד משעמם בשלב מסוים..

פורסם

אתה אומר את זה בתור בעל תואר במדמ"ח?

בעל תואר לא, אבל בשלבי סיום מתקדמים כן.

כל מה שנאמר כאן נכון עבור קורסי החובה בתואר, מה שלא נאמר זה קורסי הבחירה (שהם חלק לא קטן מהתואר ). בשלב זה כבר יש לך בחירה בין קורסים מתקדמים במדעי המחשב (שכאמור, אין לזה קשר ממשי לתכנות) לבין נושאים בגרפיקה, ראייה ממוחשבת וכו', ניתוח, תכנון עיצוב מערכות, ארכיטקטורה ותכנות, רשתות וכו'.

פורסם
  • מחבר

בעל תואר לא, אבל בשלבי סיום מתקדמים כן.

כל מה שנאמר כאן נכון עבור קורסי החובה בתואר, מה שלא נאמר זה קורסי הבחירה (שהם חלק לא קטן מהתואר ). בשלב זה כבר יש לך בחירה בין קורסים מתקדמים במדעי המחשב (שכאמור, אין לזה קשר ממשי לתכנות) לבין נושאים בגרפיקה, ראייה ממוחשבת וכו', ניתוח, תכנון עיצוב מערכות, ארכיטקטורה ותכנות, רשתות וכו'.

מה שאמרת דווקא כן נשמע מעניין כל התכנות ועיצוב מערכות גרפיקה וכו'...

קצת איבדתי אתכם. אתם אומרים שבעצם רוב קורס תכנות זה מתמטיקה, רוב התכנות זה פשוט מתמטיקה?

וסליחה על הבורות אבל מה זה מדמ"ח?

תודה :)

פורסם

מדמ"ח = מדעי המחשב.

תכנות זה מעט מתמטיקה. מדעי המחשב זה הרבה מאוד מתמטיקה.

פורסם

^^

ובסופו של דבר, חלק מאוד גדול מהנושאים הם באופן יותר או פחות ישיר, מתמטיקה, ובמיוחד לוגיקה, אבל אני לא מכיר לעומק את הקורסים או את הנושא ולכן אני לא מתחייב על זה.

זה מאוד נחמד שאתה רוצה לעסוק בזה, אבל אתה בטוח שאתה רוצה לשבת 40 שנה ולתכנת (זה מה שמדמחניקים רבים עושים..)?

זה יכול להיות מאוד משעמם בשלב מסוים..

כל הקטע במחשבים זה שכל הזמן יש חידושים, אז למה משעמם? אני רוצה לעבוד בחברות גדולות יש לי שאיפה גבוהה.

חברה כמו מייקרוסופט ודברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

מדמ"ח = מדעי המחשב.

תכנות זה מעט מתמטיקה. מדעי המחשב זה הרבה מאוד מתמטיקה.

ומה כדאי יותר ללמוד מבחינת השוק?

מה זה בדיוק מדעי המחשב מה לומדים שם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים