עבור לתוכן

תנאי קבלה לאוניברסיטה, ואיזה תחום מחשבים &#149

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת כמה דברים,

בקשר לאוניברסיטה, מה בערך התנאים שצריך כדי להתקבל למקצוע של מחשבים? [תכנות וכו']. [נגיד מבחינת יחידות, אנגלית מתמטיקה וכו']

ואיזה תחום מחשבים בדיוק כדאי ללמוד עכשיו שממנו אפשר להתפתח ולהגיע כמה שיותר רחוק? [כמובן גם בעזרת כישורים וכו' ולא רק לימודים].

תודה :)

פורסם

התארים שמתעסקים בזה ישירות הם מדמ"ח ותוכנה, הנדסת מערכות מידע מתקרב לזה והנדסת חשמל גם נוגע בזה. קח בחשבון שבכל התארים האלה יש הרבה יותר מתמטיקה מאשר תכנות. בעצם, כמעט לא לומדים לתכנת, וגם מה שלומדים זה רק בשביל שישמש ככלי בשביל הלימודים.

הדרישות לתארים האלה מאוד גבוהות, ומשתנות בין האוניברסיטאות השונות. באתר של כל אוניברסיטה יש מחשבון שאתה מכניס לו ממוצע בגרויות ופסיכו' והוא נותן לך אינדיקציה למה אתה יכול להתקבל.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

זה יוצא גרוע, הציונים שלי נגיד בהיסטוריה ולשון הם בערך 70.. ואח"כ אני עוד צריך להשלים 5 מתמטיקה.

זה נשמע בלתי אפשרי הא?... =\

פורסם

אני חושב שאין דרישות מקדימות בשביל להתקבל לאו"פ אם סיימת תיכון

וזה לא כזה נורא, לי אין סיכוי לתעודת בגרות (היסטוריה - נכשל בטוח, ספרות כמעט בטוח ועוד...)

פורסם
זה יוצא גרוע, הציונים שלי נגיד בהיסטוריה ולשון הם בערך 70.. ואח"כ אני עוד צריך להשלים 5 מתמטיקה.

על היסטורה ולשון לא מסתכלים וכל עוד יש לך תעוד תבגרות מלאה (21 יחידות) אז הכל אפשרי

הדבר שאתה צריך להתמקד בו זה המתטיקה לזה יש הכי הרבה משקל

פיזיקה נותן גם בונוס נחמד

מדעי המחשב, כימיה, וכו... גם נותנות בונוסים

אתה צריך לבדוק לגבי כל מוסד השכלה את תנאי הקבלה זה לא משהו אחיד

פורסם
  • מחבר

על היסטורה ולשון לא מסתכלים וכל עוד יש לך תעוד תבגרות מלאה (21 יחידות) אז הכל אפשרי

הדבר שאתה צריך להתמקד בו זה המתטיקה לזה יש הכי הרבה משקל

פיזיקה נותן גם בונוס נחמד

מדעי המחשב, כימיה, וכו... גם נותנות בונוסים

אתה צריך לבדוק לגבי כל מוסד השכלה את תנאי הקבלה זה לא משהו אחיד

אוקי מעולה, 21?? :o אצלנו בבצפר המינימום לתעודה זה 29.

מתמטיקה הייתי ברמות הגבוהות ובשלב מסויים כבר לא היה לי כוח להשקיע עם כל הבגרות בהיסטוריה ובלשון [שלשון השלמתי חומר של שנתיים בפחות מ3 חודשים] ... ירדתי ל4 ועכשיו ל3 [ :bash::kopfpatsch: כן אני מצטער על זה]. בתכנון עתידי להשלמת 5.

פיזיקה למדנו במשך חצי שנה על וקטורים כמעט השתגעתי שם עזבתי לביולוגיה. וגם שם משעמם ולא מעניין. אני לומד מגמת רובוטיקה ששם אנחנו לומדים שפת C וכאלה.... בקיצור זה להשלים ל5 יחידות אם אפשר עכשיו להשקיע כמה שיותר בתכנות ופסיכומטרי גבוה, הבנתי נכון?

התחלתי ללמוד C גם באופן עצמאי [בבצפר זה סוג של בדיחה הלימוד C שם]. עבדתי ממש על הבסיס, איך אני יכול להתקדם קצת יותר?

תודה רבה :yelclap:

ומצטער שמה שכתבתי יצא מבולגן אני פשוט ממהר וחייב ללכת.

פורסם

רחוק מזה, זה נשמע כמו משהו שאפשר להשתלט עליו ולסיים איתו בקלות תוך 3 חודשים של למידה.

תשלים ל-5 יחידות במתמטיקה ווודא שמעכשיו הציונים שלך יהיו גבוהים (כדי להמנע מהשלמות מיותרות נוספות) . כמו כן, שפר את הציונים של לשון והסטוריה במידת הצורך. כן משקללים את הציונים הללו בתוצאה (לפחות באוניברסיטאות, אם כי כמובן משקלם קטן יותר) ומדובר בחומר ברמה של תיכון בישראל אחרי הכל.

פורסם
  • מחבר

רחוק מזה, זה נשמע כמו משהו שאפשר להשתלט עליו ולסיים איתו בקלות תוך 3 חודשים של למידה.

תשלים ל-5 יחידות במתמטיקה ווודא שמעכשיו הציונים שלך יהיו גבוהים (כדי להמנע מהשלמות מיותרות נוספות) . כמו כן, שפר את הציונים של לשון והסטוריה במידת הצורך. כן משקללים את הציונים הללו בתוצאה (לפחות באוניברסיטאות, אם כי כמובן משקלם קטן יותר) ומדובר בחומר ברמה של תיכון בישראל אחרי הכל.

תיראי נכון, מצד אחד את צודקת. אבל מצד שני לא בראש שלי עכשיו \ אחרי הצבא לשבת ולעשות שוב היסטוריה ולשון. גם ככה סבלתי מזה מספיק.

מילא 5 יחידות כן. פה פספסתי חזק. אבל מצד שני לעשות 5 יחידות ולבזבז חצי מהחיים שלי זה גם משהו שמשחק פה. שבמקום לשבת וללמוד אני יוצא וכאלה.

פשוט לרוב אין לי ראש ללשבת בבית וזה.

פורסם

תחשוב קצת לטווח הרחוק. מה תעשה עוד 10 שינם? שחברים שלך יהיו כבר אחרי תואר וירויחו 15K בחודש, ואתה תעבוד פי 3 מהם ותרוויח חצי מהם? אני לא מדבר על ילידם ומשפחה שיהיה להם הרבה יותר קל להחזיק מבחינה כלכלית...

פורסם

מילא 5 יחידות כן. פה פספסתי חזק. אבל מצד שני לעשות 5 יחידות ולבזבז חצי מהחיים שלי זה גם משהו שמשחק פה. שבמקום לשבת וללמוד אני יוצא וכאלה.

איך אתה מצפה להצליח בלימודים גבוהים אם אתה לא יכול להכריח את עצמך ללמוד חומר של תיכון? יותר זמן פנוי בטח לא יהיה לך בתור סטודנט והדרישות האקדמיות כמובן רק גדלות.

פורסם

תיראי נכון, מצד אחד את צודקת. אבל מצד שני לא בראש שלי עכשיו \ אחרי הצבא לשבת ולעשות שוב היסטוריה ולשון. גם ככה סבלתי מזה מספיק.

3 שנות תיכון זה חצי מהחיים שלך?

אפשר לחשוב שתלמידי 5 יח"ל לא רואים אור יום.

אם זה מה שאתה חושב, אז עזוב אותך ללמוד, צא תראה עולם, תחזור בגיל 30 ונראה מה תעשה.

פורסם
  • מחבר

איך אתה מצפה להצליח בלימודים גבוהים אם אתה לא יכול להכריח את עצמך ללמוד חומר של תיכון? יותר זמן פנוי בטח לא יהיה לך בתור סטודנט והדרישות האקדמיות כמובן רק גדלות.

3 שנות תיכון זה חצי מהחיים שלך?

אפשר לחשוב שתלמידי 5 יח"ל לא רואים אור יום.

אם זה מה שאתה חושב, אז עזוב אותך ללמוד, צא תראה עולם, תחזור בגיל 30 ונראה מה תעשה.

ניראה לי פשוט לא הבנתם אותי נכון.

הקטע שלא השקעתי וזה כי פשוט מאוד היה לי כ"כ הרבה דברים ומבחנים ופשוט לא היה לי זמן לשבת להמשיך ללמוד למתמטיקה. כי הייתי צריך להשלים גם חומר בגאומטריה. חוץ מזה חוץ מזה שכל ההיסטוריה וזה פשוט לא ממש מעניין אז קשה לי לשבת וללמוד. משהו שמעניין אותי דווקא הרבה יותר קל לי. שהתחלתי ללמוד שפת C זה דווקא דיי מעניין והצלחתי ואפילו דיי נהנתי מזה. אבל יש הבדל די גדול בין היסטוריה לשפת C.

DORI זאת סתם הייתה הגזמה בשביל העניין. חוץ מזה עכשיו אני לא יכול להעלות בחזרה ל5. אם אני יעשה עכשיו 5 זאת הזנחה של כל שאר המקצועות. אז אני מעדיף לעשות עכשיו את כל שאר המקצועות ואחר"כ להשלים ולצאת עם תעודת בגרות טובה. לא כדאי?

פורסם

אתה חושב שכל מה שתלמד באונ' יעניין אותך?

אני רק רוצה להודיע לך שתואר במדמ"ח (על כל הנגזרת - תוכנה, מערכות מידע וכו') זה +- מתמטיקה טהורה, והרבה. וזה לא פשוט בכלל.. ולא תמיד מעניין..

פורסם

כמו שאמרו פה, כמעט שאין קשר בין מדמ"ח לתכנות. בדרך כלל לומדים תכנות בשני קורסים, ברמה מאוד בסיסית, ובעוד שני קורסים יוצא קצת לתכנת. חוץ מזה כמעט הכל זה מתמטיקה ברמה גבוהה.

אם אתה רוצה ללמוד לתכנת, אז תואר במדמ"ח לא יעזור לך.

פורסם

כמו שאמרו פה, כמעט שאין קשר בין מדמ"ח לתכנות. בדרך כלל לומדים תכנות בשני קורסים, ברמה מאוד בסיסית, ובעוד שני קורסים יוצא קצת לתכנת. חוץ מזה כמעט הכל זה מתמטיקה ברמה גבוהה.

אם אתה רוצה ללמוד לתכנת, אז תואר במדמ"ח לא יעזור לך.

במילה אחת, BULLSHIT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים