עבור לתוכן

שאלה בקשר לבטיחות ברשת הסלולרית.

Featured Replies

פורסם

לא מזמן עברתי לפלאון מסלקום העשקנית. :pissed:

אחרי שהשמצתי את סלקום אגש לענין.

אני זוכר לפני 10 שנים, הייתי יכול להקשיב לשיחות של אנשים עם פלאפון אריקסון וקוד, וזה היה מסקרן להקשיב לאחרים.

אחרי שבועיים זה נימאס עלי, אז הסגרתי את עצמי. ;)

השאלה היא כזאת, בימינו, מי יכול לצותת לקו הפלאפון? חיילים לא מורשים לדבר בזמן פעולות, כי "האוייב מאזין", זה עד כדי כך קל?

החמאס עם רבע היחידה שיש לו בעברית, יכול לעשות את זה?

מה עם אנשים רגילים שלא מסופק להם ציוד איראני, גם הם יכולים "בקלות" להאזין?

זה עלה לי בעיקר בגלל כשלפעמים אני נמצא בחוץ בשטח(רכיבה) או בעיר, נאמר, נזכרתי שאני צריך לקנות דבר מה, או שחוזרים אלי, ואני נותן את המספר כרטיס אשראי שלי.(אני לא מאמין גדול בלתת את המספר ברשת.)

לפעמים אני עובר בעיר ורואה אי אלו חנויות ריגול שמציעות ציוד לראיה לילה ושאר ציוד האזנות, אני משער שאולי גם ציוד האזנה לסלולרי הולך.

בקיצור, עד כמה לחברות הסלולר איכפת מהפרטיות שלנו?

פורסם

בעבר אפשר היה להאזין ממש בקלות לפלאפון בגלל שהאפנון שלהם היה FDMA - הערוצים היו מופרדים על בסיס תדר. באופן מופשט, לכל מכשיר היה מוקצה תדר נפרד מהתא, וכדי להאזין היית צריך סתם מקלט לתחום התדרים הרלוונטי, והמקלט לא אמור להיות יותר מורכב מסתם רדיו.

העניין הוא, שמאז שיטות הריבוב (= איחוד של מספר ערוצים על רוחב פס) די השתכללו, אם משיקולים טכנולוגיים-הנדסיים, ואם משיקולי אבטחה, ומאד לא פשוט לצותת.

אני מאד לא בקיא בפרטים של התקנים הסלולריים, אבל בגדול, GSM (השיטה העיקרית של סלקום ואורנג') מבוססת על TDMA - הפרדה על בסיס זמן, כאשר לכל צורך פרקטי, מאד מסובך להאזין.

והתקן של פלאפון מבוסס על CDMA, שזו הפרדה על בסיס קודים אורתוגונליים, כך שרק בעל הקוד יכול לקלוט.

אני לא יודע פרטים על צורת השידור של דור 3, אבל אני בטוח שזה עוד יותר מורכב...

כך שאמנם אפשרי להאזין ברמה כזו או אחרת (יש יחידות מודיעין בעולם שמתקיימות על זה), אבל זה תהליך מאד לא פשוט, כך שההשקעה היא ממש לא ברמה של חנויות ריגול...

אני זוכר שלפני כמה שנים ראיתי מאמר שחבורה של חוקרים בטכניון הצליחו להפיק את ה-GSM, אז אולי זה אפשרי, אבל אם צריך בשביללחקור את זה באקדמיה, זה לא יכול להיות פשוט מדי.

ולגבי "האוייב מאזין" - אני אישית מכיר את כל זה רק מהצד הטכנולוגי ולא המודיעיני, כך שבאמת שאין לי שמץ של מושג מה היכולות של ארגוני המודיעין שסביבנו, אבל מתוך הגיון, נראה לי שהכל שאלה של השקעה.

אני מעריך (שוב, סתם ספקולציות, אין לי שום מקור מבוסס) שלאיראנים יש יכולות מודיעין לא זניחות, והכל שאלה אם הם משתפים את היכולות האלו עם חזבאללה וחמאס.

פורסם

כפי שהסביר bitzikc, בעבר פלאפון השתמשו בשיטה אנלוגית שאם היה לך מקלט FM המתאים לתדרים (באיזור ה-800Mz) יכולת לקלוט שיחות.

אבל, כדאי מאוד להדגיש שגם אז, מדובר היה על איזור מוגבל גיאוגרפית (Sector אם זה אומר לך משהו) וכתלות באיזור יכול לנוע בין כמה מאות/אלפי מטרים רבועים (במרכז תל-אביב) לכמה עשרות קילומטרים רבועים (בנגב לדוגמא).

בכל מקרה, גם באותם ימים עליזים היה מדובר בהאזנה אקראית, כלומר קל מאוד לעקוב אחרי שיחה אקראית באיזור מסויים שלא שייכת לאדם או לטלפון מסויימים וגם זה לזמן מוגבל בהנחה שהמשוחח נמצא בתנועה. כדי להאזין למספר טלפון מסויים לאורך שיחה שלמה חייבים להיות במתקן של החברה הסלולרית. במתקני החברה הסלולרית ניתן לעקוב ולהקליט שיחות שלמות וזה מה שעושים כאשר יש צו משפטי להאזנה לדוגמא.

כדי להאזין לשיחות שלמות שלא מתוך החברה צריך רכב (כדי לנוע בעקבות טלפון המטרה) עם ציוד ציתות באותו איזור שבו השיחה מתנהלת וזה כבר מבצע ריגול.

כדאי להבין שמערכת סלולרית מחליפה את תדרי העבודה של המכשיר (וקודים שונים) באופן תדיר תוך כדי תנועתו ולכן כדי להמשיך ולהקשיב לשיחה מסויימת יש צורך לנתח ולהבין את אותות הבקרה שנשלחים לטלפון מסויים ולשנות את התדרים בהתאם וגם להיות באותו הסקטור בו ניתן בכלל לקלוט את התדרים הללו. כיום המערכות המודרניות המבוססות CDMA ונגזרותיו (גם ה-UMTS מבוסס על CDMA) המבוססות על Spread spectrum קשות מאוד להאזנה עקב הצפנה חזקה ואותות מאוד חלשים ואכן נדרש ציוד מאוד מקצועי (ויקר) שכנראה לא בהישג יד של אנשים פרטיים. ארגונים ומדינות בהחלט יכולים להאזין.

תמיד כדאי לזכור שאין מערכת שלא ניתן להאזין ולפענח ולכן לא מומלץ לתכנן פיגוע/רצח/שוד בעזרת הטלפון הסלולרי אבל באופן כללי ניתן לומר שהטלפון הסלולרי חסין למדי להאזנה בתנאי שהצד השני הוא לא טלפון קווי רגיל.

פורסם

אני יכול לומר לך שבהרצאה מיוחדת שהייתי בה בצבא (סוג של צ'ופר) הראו לנו איך משתלטים על מכשירים סלולאריים גם כאשר הם כבוים (כאשר הסוללה בפנים)

כמובן שיכלו להאזין לשיחות, אפילו לקרוא הודעות וכו' וכו'.

איך זה נעשה בדיוק? לא יודע... מסווג :-X

פורסם

פרסום היכולות המודיעיניות של צה"ל לא פוגע בבטחון מידע?

אם זה מידע מסווג תשקול לערוך את ההודעה..

פורסם

הטכנולוגיה עצמה היא מידע מסווג

העובדה שזה אפשרי לא...

לצה"ל יש תשדיר בגלגל"צ על זה שההאויב מאזין לרשתות סלולאריות ושלא נדבר שם על מידע מסווג

וידוע שגם צה"ל מסוגל לזה...

פורסם

אני יכול לומר לך שבהרצאה מיוחדת שהייתי בה בצבא (סוג של צ'ופר) הראו לנו איך משתלטים על מכשירים סלולאריים גם כאשר הם כבוים (כאשר הסוללה בפנים)

כמובן שיכלו להאזין לשיחות, אפילו לקרוא הודעות וכו' וכו'.

איך זה נעשה בדיוק? לא יודע... מסווג :-X

השאלה שנשאלה היא לגבי אנשים רגילים ולא צבא.

אמרתי שאין תקשורת חסינה לחלוטין ובודאי לא סלולרית. גם המכשירים המוצפנים של הצבא מוגדרים כסודיים ל-24 שעות.

אבל מבחינת בטיחות קשר פרטית הרשתות הסלולריות המתקדמות מספקות פרטיות גבוהה מאוד ובעיקר יחסית לטלפונים קווים שניתנים בקלות להאזנה.

אני זוכר לפני 10 שנים, הייתי יכול להקשיב לשיחות של אנשים עם פלאפון אריקסון וקוד, וזה היה מסקרן להקשיב לאחרים.

אחרי שבועיים זה נימאס עלי, אז הסגרתי את עצמי.

זה כבר לא אפשרי היום.

ובקשר להשטלטות על מכשיר כבוי - אם הוא כבוי זה אומר שמעגלי השידור קליטה שלו לא עובדים, אז איך בדיוק ניתן לתת לו פקודות דרך הרשת?

העיקרון הוא שאפשר "לטפל" במכשיר ולטעון בו תוכנה כך שניתן יהיה לבצע איתו כל מיני תרגילים אבל מכשיר רגיל (מהחנות) כבוי כשהוא כבוי.

אלה, שניתן (בחלק מהדגמים ) לטעון תוכנה שכזאת מרחוק דרך הרשת ללא ידיעת המשתמש ואז לנצל את הטלפון כמכשיר האזנה.

זה לא מידע סודי או מסווג (עצם האפשרות) וכמובן שארגוני ביון משתמשים בזה כל הזמן.

פורסם

הצבא טוען שיש יכולות האזנה ואיתור גם דרך פלאפון כבוי. למעשה כל עוד יש סוללה בפנים הם טוענים שיש שאפשר לעשות הכל עם הפלאפון

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש 2 אפשרויות להאזין לפלא שלך-

או דרך המכשיר היקר שדובר עליו (חוקר פרטי אמר לי שזה עולה יותר ממיליון יורו - לא מאמין לו)

או דרך השתלת טרויין במכשיר.

בקשר למי שהסביר פה את שיטת ההצפנה של הפלאפונים החדשים אשמח אם תסביר במושגים יותר פשוטים כי לא נראה לי כולם הבינו.

בקשר להאזנה לפלאפון כבוי - הפלאפון לא באמת כבוי, הוא במצב SLEEP.

ככה תפסו את ראשי המאפייה בניו יורק. יש על זה כתבה בYNET.

אם אתה הולך לחנויות רגיול ממליץ לך לא לקנות בחנות בשם הבולשת.

ובכל מקרה לפקוח את העיינים, לשמור קבלות, להקליטב טייפ אנלוגי את השיחה, ולהביא עד (מניסיון).

פורסם

טלפון "כבוי" הוא צריך להיות עם בטריה בחוץ

פורסם

גם במשטרה אמרו שזה אפשרי לאתר נעדרים דרך הפלאפון כול עוד הסוללה נמצאת בפנים.

מה שהגיוני דווקא,עלתה לי תאוריה בראש :

הסוללה במכשיר אפילו אם הוא כבוי ממשיך לספק אנרגיה לשעון של המכשיר ולשאר התכונות שלו (תיזכורות,שעון מעורר וכדומה)

כנראה שהמכשיר עדיין מתפקד גם כשהוא כבוי.

פורסם

מישהו אמר כאן הטלפון במצב stay כלומר המתנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים