עבור לתוכן

המלצות לגמילה מעישון...

Featured Replies

פורסם

אמא שלי תמיד הייתה מספרת לי איך ביום שהיא גילתה שהיא בהריון[איתי] היא הפסיקה לעשן באותו רגע..אחרי 10~ שנים של עישון

פורסם

אז מה אתה ממליץ לו? שיכנס להריון?

פורסם

עישנתי מגיל 15, והפסקתי ב-15.8.08 (בפברואר אהיה בן 19).

עישנתי בממוצע קופסא ביום (לעתים פחות, לעתים יותר...), ואולי יהיו כאלה שיגידו: "זה לא שאתה מעשן 30 שנה, 2 קופסאות ביום" ויתכן והם יהיו צודקים, אבל בכל מקרה להפסיק לעשן בכלל לא קל. לדעתי, הרוב, אם לא הכל - אצלך בראש.

במקרה שלי, כמה פעמים שניסיתי להפסיק, אולי החזקתי מעמד גג שבועיים... החשיבה היתה כמו אצל כולם: למה שאני אשלם כדי להרוס לעצמי את הבריאות?! איפה ההגיון?!

הדבר היחידי שבגללו הפסקתי לעשן בתאריך הנ"ל היה הבטחה לאקסית שלי לעשות כן.

כאמור, היא כבר לא חברה שלי, אבל מה שמונע ממני לחדש את זה:

1. נתתי מילה. זה, לדעתי, אחד המדדים הטובים ביותר למילה שלך.

2. אם כבר הפסקתי לעשן, לא חבל? כמה חודשים נקיים ללא סיגריות, חבל שיילך לפח... לא?

שלא לדבר, כמובן, על הכסף והבריאות...

חברים - כמו שאמרתי, במקרה שלי כח הרצון שלי לא היה שווה כלום, אבל עצם העובדה שנתתי לבן-אדם מילה לא מאפשרת לכבוד שלי 'להירמס' כך.

אולי זה מה שיעזור גם לך.

בהצלחה!

פורסם

ותזכור שסיגריות הן אחת הדרכים של אנשי עסקים ובעלי הון מושחתים לשעבד אותך ולייצר להם יותר הון ללא כל אכפתיות מהבריאות שלך, וכך אתה הופך לעבד של המערכת הקלוקלת בעולם בו אנחנו חיים!!!

פורסם

אז מה אתה ממליץ לו? שיכנס להריון?

זאת הייתה דוגמא לכך שגם על ידי לקיחת החלטה רצינית וחד משמעית כל בנאדם יכול להעיף מעליו הרגלים מזיקים.

אבל אם הוא יכול להכנס להריון, מה טוב.

פורסם

בערוץ הבריאות יש חודש של גמילה מעישון, כל מיני תוכניות שעוזרות להגמל.

אבל הכי חשוב, אל תתענה סתם ואל תעשן, או תמשוך את זה רק בגלל שאתה רוצה לצאת "עם מילה" או משהו.

כי בסופו של דבר אתה תחזור, וכל פעם שתרצה להפסיק מחדש תזכר כמה רע היה לך.

אתה צריך להיות מלא מוטיבציה מעכשיו ועד תמיד

אה ובהצלחה :)

פורסם

אני בטח לא אהיה הדוגמא האידאלית פה לגמילה לעישון, אחרי שבסה"כ עישנתי בערך 3 שנים ולא הייתי כבד מידי, בין חצי קופסא לקופסא ביום..

אבל פה אני רוצה להוסיף - הכמות לא משנה את התלות.. יכול להיות שבנאדם יעשן גם 5 סיגריות ביום, אבל התלות שלו תישאר, כי הוא יאמין שהסיגריה מביאה לו כוח, מרגיעה אותו, עוזרת לו לריכוז וכו' וכו'..

אני הרבה זמן רציתי להפסיק לעשן, וניסיתי את "שיטת כוח הרצון". אני לא אגיד שהיא לא עובדת, סה"כ הנה לך כמה מקרים שאנשים הצליחו להפסיק בשיטה הזאת. אבל זאת שיטה קשה, מלאה ייסורים (שבעצם המעשן גורם לעצמו ולא החוסר בסיגריה) שאם תחשוב על זה סטטיסטית, תראה שכמעט כל האנשים שמנסים כך להפסיק, לא הצליחו, או הצליחו לאחר שקיבלו שוק רציני שערער אותם (שוב, אני לא מכליל את כולם).

אני הפסקתי בעזרת הספר (שכבר צויין פה בקטן מקודם) "הדרך הקלה להפסיק לעשן" שנכתב ע"י אלן קאר. מדובר באדם שהיה מעשן כבד מאוד, מתואר בהקדמה שהיה מעשן לעיתים עד כ100 סיגריות ביום. לאדע אם זה נכון אז אל תבואו ותבקרו אותי/אותו.

בספר הוא בעצם מסביר שהתלות שלך בסיגריה היא אך ורק נפשית, ושהתלות הפיסית היא כל כך מזערית עד כדי שלא תרגיש אותה בכלל.

הספר לא כתוב כביוגרפיה של בנאדם ככה שזה לא משעמם. הוא כתוב כך שהסופר (אלן קאר) בעצם כאילו מדבר אליך. וגם אתה מבין את כל מה שהוא אומר שם עקב כך שהוא ואתה מעשנים..

הוא מדבר שם על ה-כ-ל. כל דבר שקשור בעישון: איך התחלת, למה התחלת, למה אתה מעשן, באיזה מצבים אתה מעשן, שיטת כוח הרצון, שיטת הפחתת כמויות וכו' וכו'.. כך שלדעתי הוא מקיף בצורה (לדעתי מדהימה) את כל נושא העישון..

הספר לא גדול, 210 עמודים בערך. עולה בחנות רגילה כ-80 ש"ח אם זכרוני לא מטעה אותי. וחוצמזה שתמיד אפשר לנסות לשאול משפחה/חברים/מכרים למקרה שאולי יש אותו למישהו.

ובנוסף אם זה מדאיג אותך - בספר הוא אומר לך שאם עוד לא הפסקת לעשן בזמן הקריאה - תמשיך לעשן. שזה אגב הוראה חשובה לפי דעתי שתבין במהלך הקריאה..

אני לא היחיד שהפסיק עקב הספר, יש לי 3 חברים קרובים מאוד שהפסיקו גם בעזרתו, ועוד כמה אנשים נוספים שאני מכיר. כולנו הפסקנו ומאז לא חזרנו.

אני יכול להעיד על עצמי, שהפסקתי לעשן לפני כ-5 חודשים (חלקכם ייראו אותי אולי כמפסיק "טרי", אך לא לדעתי..) שכבר מאותו הרגע שכיביתי את הסיגריה האחרונה (שאגב הוא אומר לך לעשן אותה לאחר סיום הקריאה של הספר) לא יכולתי לסבול את הריח, את הטעם הזוועתי של זה וכל שאר הדברים המגעילים שזה גורם.. כן קרה שחשבתי על סיגריה, אבל לא במובן של רוצה, אלא במובן של "איזה כיף להיפטר מזה בקלות כזאת", וגם זה נמשך רק שבוע בערך לאחר ההפסקה..

אני ממליץ מאוד על הספר. לא יהרוג אותך לקרוא אותו (ותאמין לי שאני בנאדם הכי חסר סבלנות לספרים, אבל מרוב הרצון להפסיק, איך ששמעתי אליו התחלתי), ומקסימום - תמשיך לעשן, אני מכיר גם בנאדם שקרא והמשיך. הספר לא מציע 100% הצלחה. אבל יחסית לכל מי שראיתי שקרא אותו, אחוזי ההצלחה מאוד גבוהים..

בנוסף זה לא כולל השקעה ארוכת טווח של כסף בתכשירים/מסטיקים/אוכל/שתייה מיותרת (שאגב גם זה רק חלק מהייסורים הפסיכולוגיים שעוברים עליך בשיטת כוח הרצון שעליה הוא גם מדבר בספר..), לא כולל שימוש בתרופות כימיות. פשוט לקרוא ספר.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

פורסם

עשיתי תורנות מטבח עם מישהו שהפסיק לעשן אחרי 6 שנים (התחיל לעשן בגיל 13) ע"י הרצת שירים בראש שלו כל פעם שהוא רצה לעשן, כדי למצוא תעסוקה במקום.

פורסם

אממ לפי מה שהבנתי... הספר של אלן קאר מאוד מוצלך...

והרבה הפסיקו לעשן בגללו.. ביניהם גם אנשים שאני מכיר..

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים