עבור לתוכן

מחפש מורה נהיגה לאוטו

Featured Replies

פורסם

אני גר באשקלון ומחפש מורה נהיגה ויש הרבה מידי ואני לא יודע איך לבחור, למי ללכת..

אני צריך את העזרה שלכם, אולי מישהו פה מכיר מורים מאשקלון - מה ההמלצות שלכם? לפי מה אני בוחר את המורה והכל, על מה להסתכל אין לי שום מושג בזה.

תודה לעוזרים .

פורסם

תבקש מחברים ודודים המלצה על המורה שלהם... תוך כמה שעורים הוא הגיש אותם לטסט האם הם הרגישו מוכנים באותו זמן

אם הוא סתם מרח אותם בשעורים כאלו דברים..

פורסם

אני עכשיו בערך בשיעור 20..ולדעתי המורה שלי מעולה ממליץ עליו. אבי יהודה!

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו בערך בשיעור 20..ולדעתי המורה שלי מעולה ממליץ עליו. אבי יהודה!

כמה הוא לוקח לשיעור ? אתה לומד על ידני או אוטומט? עם איזה אוטו הוא מלמד על ידני ?

פורסם

לשיעור לא דע כמה הוא יקח לך פשוט גם אמא שלי וגם אחי למד אצלו אז יש מצב שהוא הוריד לי אז לא דע תתקשר תשאל.

אני לומד על רנו 2008 ESP ידנית.

פורסם

אני לומד על רנו 2008 ESP ידנית.

אם אין לך מושג על מה אתה מדבר, אל תכתוב את זה. :hi:

בכל מקרה, אם אתה רוצה ללמוד על ידני (לפי דעתי זה חובה) אז תלמד ברכב מנוע בנזין ולא דיזל (למרות שקצת יותר קשה בשיעורים הראשונים)

פורסם

שלום.

אני מתנצל מראש על ה OT

אם אתה רוצה ללמוד על ידני (לפי דעתי זה חובה) אז תלמד ברכב מנוע בנזין ולא דיזל (למרות שקצת יותר קשה בשיעורים הראשונים)

רק מתוך סקרנות הייתי רוצה לדעת מדוע זה כה חשוב?

אני יודע שברכב דיזל קצת "קשה" יותר לכבות מנוע בתחילת נסיעה. אבל ממש קצת לדעתי.

פורסם

כי רוב הסיכויים שאחרי שיהיה לו רישיון אם הוא ינהג על אוטו ידני, זה יהיה בנזין...

וגם אם הוא יחליט שהוא רוצה לקנות אוטו, ידני, הוא יקנה בנזין, אלא אם כן הוא איזה אינסטלטור והוא יזדקק לרכב עבודה, אבל אני מאמין שזו לא הסיטואציה.

פורסם

רק מתוך סקרנות הייתי רוצה לדעת מדוע זה כה חשוב?

אני יודע שברכב דיזל קצת "קשה" יותר לכבות מנוע בתחילת נסיעה. אבל ממש קצת לדעתי.

אז ככה. בעקרון אתה צודק אבל זה קצת יותר מסובך ממה שתיארת.

למנוע דיזל יש הרבה יותר מומנט בסל"ד נמוך מאשר למנוע בנזין, לכן כל מה שצריך לעשות בתחילת נסיעה זה לשחרר לאט את הקלאץ' והרכב יזוז.

במנוע בנזין צריך להגביר את מהירות הסל"ד שלו ( "טורים" ) כדי שלמנוע יהיה מומנט מספיק בשביל לא להיכבות.

אז בעצם צריך לייצב את הדוושת גז (לערך 2,300) בכל התחלת נסיעה. דבר שקשה לנהג הממוצא להתרגל אליו אחרי עשרות שעות במנוע דיזל.

אז בכל מה שקשור להתחלת נסיעה יותר קל ללמוד על מנוע דיזל אבל פחות משתלם בטווח הארוך.

לגבי גמישות מנוע והילוכים קצרים.

למנוע בנזין יש טווח פעולה יותר רחב מדיזל . 7500 סל"ד לעומת 4500 סל"ד בדיזל, מה שאומר שבדיזל אתה פחות יכול "למשוך" את ההילוך מאשר בבנזין.

כמו כן, המורה נהיגה ילמד אותך שכל פניה בשטח עירוני יש לקחת בהילוך שני. ברכב בנזין תוכל לרדת בהילוך שני למהירויות נמוכות מאוד לפני שהוא יתחיל "לקרטע" , בדיזל לא.

(כל הדברים שכתבתי מיועדים להמחיש נהיגה רגועה ברכב סטנדרטי )

אם תשאל אותי איזה מנוע לקנות ברכב החדש שלך אז זה כבר דיון אחר והסבר אחר לגמרי.

פורסם

תודה על ההסבר :)

וגם אם הוא יחליט שהוא רוצה לקנות אוטו, ידני, הוא יקנה בנזין, אלא אם כן הוא איזה אינסטלטור והוא יזדקק לרכב עבודה, אבל אני מאמין שזו לא הסיטואציה.

רכבי דיזל לא מוגבלים לרכבי עבודה. ישנם רכבים פרטיים רבים בגרסאות דיזל.

אבל זה כבר נושא אחר.

פורסם
link=topic=384321.msg3305639#msg3305639 date=1230592176]

אז ככה. בעקרון אתה צודק אבל זה קצת יותר מסובך ממה שתיארת.

למנוע דיזל יש הרבה יותר מומנט בסל"ד נמוך מאשר למנוע בנזין, לכן כל מה שצריך לעשות בתחילת נסיעה זה לשחרר לאט את הקלאץ' והרכב יזוז.

במנוע בנזין צריך להגביר את מהירות הסל"ד שלו ( "טורים" ) כדי שלמנוע יהיה מומנט מספיק בשביל לא להיכבות.

אז בעצם צריך לייצב את הדוושת גז (לערך 2,300) בכל התחלת נסיעה. דבר שקשה לנהג הממוצא להתרגל אליו אחרי עשרות שעות במנוע דיזל.

אז בכל מה שקשור להתחלת נסיעה יותר קל ללמוד על מנוע דיזל אבל פחות משתלם בטווח הארוך.

לגבי גמישות מנוע והילוכים קצרים.

למנוע בנזין יש טווח פעולה יותר רחב מדיזל . 7500 סל"ד לעומת 4500 סל"ד בדיזל, מה שאומר שבדיזל אתה פחות יכול "למשוך" את ההילוך מאשר בבנזין.

כמו כן, המורה נהיגה ילמד אותך שכל פניה בשטח עירוני יש לקחת בהילוך שני. ברכב בנזין תוכל לרדת בהילוך שני למהירויות נמוכות מאוד לפני שהוא יתחיל "לקרטע" , בדיזל לא.

(כל הדברים שכתבתי מיועדים להמחיש נהיגה רגועה ברכב סטנדרטי )

אם תשאל אותי איזה מנוע לקנות ברכב החדש שלך אז זה כבר דיון אחר והסבר אחר לגמרי.

המטרה העיקרית בשיעורי נהיגה היא לקבל רישיון. כדי לקבל רישיון אני ממליץ ללמוד על רכב סולר ממספר סיבות:

א. הקלאץ' הרבה יותר רך

ב. קשה יותר לכבות את המנוע (מאד חשוב כי בזמן טסט מתרגשים ועושים שטויות. פעם - פעמיים קופץ הקלאץ' והבוחן רושם "אין שליטה ברכב")

אני למדתי על רכב סולר ידני והיום נוסע ברכב בנזין. הדברים שכתבת זו שטות מוחלטת. הרמת הקלאץ' אומנם שונה, אבל ברגע שיש רישיון אפשר לקחת את הרכב למרגש ריק ולתרגל הרמת קלאץ' עד צאת הנשמה. לא מבין מאיפה הבאת "השפעה לטווח ארוך". מה זה ויכוח מכללה VS אוניברסיטה? אין שום השפעה לטווח ארוך בלימוד על רכב סולר. שילמד על איזה רכב שהוא רוצה כל עוד מדובר ברכב ידני, כמובן. אל תעשה את השטות הזאת "אוטומט בלבד".

פורסם

וואלה זה נכון שזה לא ממש משנה על איזה רכב אתה לומד, ידני כמובן, אבל התפיסה שאתה עושה שיעורי נהיגה בשביל לקבל רשיון היא מה שמסכנת מאות ישראלים על הכביש מידי יום!

כי אז אתה יוצא לכביש כשאתה יודע לתפעל את הרכב אבל אין לך מושג על מה זה לנהוג..

אז כן.. בטסט תעשה מה שלימדו אותך בשביל לעבור, אבל מעבר למה שמלמדים אותך בשיעורים על תפעול הרכב, תתייחס כל שיעור כאילו אתה נוהג לבד עכשיו

ותתאמץ ללמוד כמה שיותר מהבנתך או תשאל, כי היום המצב הוא באמת כזה שלא "באמת" מלמדים אנשים לנהוג..

אבל בכל מקרה אני מקווה שאתה לא מתחיל ללמוד עכשיו.. זה מסוכן מדי ולא הייתי מתחיל ללמוד לפני שנרגעת המלחמה..

פורסם

היי

אני לא מאשקלון ולכן לא אוכל להמליץ לך על מורה,מה שכן אני כבר כמעט שנה עם רישיון ומתוך הניסיון הרב שיש לי אני יכול להגיד לך את הדברים הבאים:

1.רוב המכוניות שנמכרות היום בישראל הן אוטומטיות,מה שאומר החיים שלך הופכים לקלים ונוחים כי אין קלאץ' והעברת הילוכים

2.נהיגה בידני דיזל הרבה יותר קלה מנהיגה בידני בנזין,זה גם כן מתוך ניסיון שיש לי בבית מכונית ידנית מנוע בנזין,הקלאץ' שלה הרבה יותר רגישה,ויש המון זינוקים בעלייה פה בעיר(חיפה,כמו שאתה יודע ואם לא אני אחדש לך אנחנ ועל הר הכרמל).ברכב דיזל אתה פשוט מרים את הקלאץ' וכבר האוטו רועד כזה שהוא כאילו רוצה להיכבות ואתה ישר מרים את הברקס והאוטו "דוחף" את עצמו למעלה...בבנזין אין לך דבר כזה,עליות חזקות בכלל בלתי אפשרי לעשות את הזינוק בעלייה עם קלאץ' וברקס כי האוטו ממש מדרדר מהר אחורה,לכן עושים עם הנברקס

3.חייבים לדעת נהיגה על ידני כי אם תיהיה באירופה שם רוב המכוניות ידניות,להשכיר רכב ידני הרבה יותר זול מלהשכיר רכב אוטומאטי

4.בשיעורי נהיגה אתה באמת לומד רק כדי לקבל רישיון(לעבור טסט הכוונה),זו אימרה ממש נכונה.מה המורה עושה בשיעור?הוא בעצם מלמד אותך את השליטה ברכב ואיך בכלל לתפעל את הרכב,כדי שכשתבוא לרכב של ההורים תדע מה לעשות.אבל,תכלס את הניסיון אתה מקבל רק נסיעה עם המלווה ואחרי זה מנסיעה לבד,כי אין כבר את המורה באוטו,אין לך את הברקס של המורה שיבלום אם אתה עושה שטויות,הכל אתה צריך לעשות לבד.

פורסם

המטרה העיקרית בשיעורי נהיגה היא לקבל רישיון.

אני מצטער, כנראה שעשיתי טעות רצינית, אבל משום מה הייתה לי הרגשה שהמטרה העיקרית בשיעורי נהיגה היא ללמוד איך לנהוג.

פורסם

אבל יש מלא מלא דברים שאתה נתקל בהם רק שאתה נוהג עם ההורים או לבד,לכן שיעורי נהיגה המטרה שלהם להביא אותך למצב שתאה מוכן לטסט תיתן לטסטר איזה הצגה של 10 דקות הוא יתן לך רישיון וזהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים