עבור לתוכן

שאלה על עמודי חשמל

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי שאלה על עמודי חשמל :silly:

מישהו כבר יכול להסביר לי למה לאורך כל עמודי החמשל תלויים בכבלים מין כדורים עגוליים כאלה בצבע כתום?

אשמח להסבר.

תודה :P

פורסם

לאחר מספר תאונות עבודה של מטוסי ריסוס ( ומטוס פרטי אחד, וגם מסוק צה"לי ) בעיקר בתחילת שנות השמונים , קמה ועדה שהמליצה

לסמן את עמודי החשמל במקומות המועדים כדי להקל על הטייסים בזיהוים.

בקיצור זה כדי לסמן את העמודים כדי שמטוסים לא יתנגשו בהם בטעות.

לא תמצא סימונים כלו ( בעיקרון ) בערים גדולות כי מטוסים לא טסים בגובה נמוך במקומות אלו. כן יש חובה להתקין את הסימון ליד שטחי ריסוס לדוגמה.

החובה היא של חברת החשמל.

בגלל שיש הרבה אנשים שאוהבים לדבר הרבה במדינתינו הקטנה ישנם הרבה תירוצים והסברים צבעוניים ושקריים לגבי הסימונים הנ"ל.

אני במקרה מכיר את הבחור שמתקין את אותם סימונים. מדובר בקבלן פרטי שחברת החשמל שוכרת מדי פעם, והוא עובד בתיאום עם חקלאים והחברה המפעילה את מטוסי הריסוס \ צבא כדי להתקין אותם. אם הוא לא היה מתקמצן וקונה כדורי פלסטיק באיכות ירודה מסין צבעם היה יכול להשאר אדום חזק ובולט.

פורסם
  • מחבר

ואי בסירטון ב Ynet זה נראה מפחיד :screwy:

דרך אגב, הכבלים עצמם מצופים בחומר מבודד או שהכבלים מולכים ואם הוא נוגע בהם הלך הבנאדם?

פורסם

אם תגע בשניים ביחד, תהפוך לריבה.

פורסם

מספיק שאתה נוגע באחד אם אתה לא תלוי באוויר...

פורסם

זה לא ממש פשוט לגעת בחוט חשמל ולהשאר מחובר לאדמה.

פורסם

זה לא ממש פשוט לגעת בחוט חשמל ולהשאר מחובר לאדמה.

מספיק לטפס על עמוד חשמל(שמחובר לאדמה) ולגעת באחד החוטים.

פורסם

מספיק לטפס על עמוד חשמל(שמחובר לאדמה) ולגעת באחד החוטים.

לא.

פורסם
  • מחבר

אם אני יגע בכבל אחד בחוט החמשל אני לא יתחשמל, אז איך הדבר שבשקע החשמל בביתי התחשמלתי פעם רק מקוטב אחד?

פורסם

כי נגעת ברצפה. סגרת מעגל. זה מאוד פשוט הסיפור הזה, אני לא מבין למה כולם מסתבכים.

פורסם

כי נגעת ברצפה. סגרת מעגל. זה מאוד פשוט הסיפור הזה, אני לא מבין למה כולם מסתבכים.

בדיוק - נובע מהפרש פוטנציאלים

בבית יש 3 פאזות - אדמה/0/ופאזה

אדמה לא יקרה כלום

0 - סבירות מאוד נמוכה שיקרה משהו (אבל אני מכיר מקרים שכן)

פאזה - תקווה שיש פחת תקין בבית אחרת לא תוכל להגיד שניסית... :screwy::smile1:

פורסם

לא.

ועוד איך שכן. אני לא אציע לך לנסות, אבל אם תיגע בפאזה בזמן שאתה מחובר לאדמה ע"י מוליך הזרם יזרום דרכך לאדמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים