פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים שלום יש לי שאלה על עמודי חשמל מישהו כבר יכול להסביר לי למה לאורך כל עמודי החמשל תלויים בכבלים מין כדורים עגוליים כאלה בצבע כתום? אשמח להסבר. תודה
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים לאחר מספר תאונות עבודה של מטוסי ריסוס ( ומטוס פרטי אחד, וגם מסוק צה"לי ) בעיקר בתחילת שנות השמונים , קמה ועדה שהמליצהלסמן את עמודי החשמל במקומות המועדים כדי להקל על הטייסים בזיהוים.בקיצור זה כדי לסמן את העמודים כדי שמטוסים לא יתנגשו בהם בטעות. לא תמצא סימונים כלו ( בעיקרון ) בערים גדולות כי מטוסים לא טסים בגובה נמוך במקומות אלו. כן יש חובה להתקין את הסימון ליד שטחי ריסוס לדוגמה.החובה היא של חברת החשמל.בגלל שיש הרבה אנשים שאוהבים לדבר הרבה במדינתינו הקטנה ישנם הרבה תירוצים והסברים צבעוניים ושקריים לגבי הסימונים הנ"ל.אני במקרה מכיר את הבחור שמתקין את אותם סימונים. מדובר בקבלן פרטי שחברת החשמל שוכרת מדי פעם, והוא עובד בתיאום עם חקלאים והחברה המפעילה את מטוסי הריסוס \ צבא כדי להתקין אותם. אם הוא לא היה מתקמצן וקונה כדורי פלסטיק באיכות ירודה מסין צבעם היה יכול להשאר אדום חזק ובולט.
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים מחבר ואי בסירטון ב Ynet זה נראה מפחיד דרך אגב, הכבלים עצמם מצופים בחומר מבודד או שהכבלים מולכים ואם הוא נוגע בהם הלך הבנאדם?
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3221186,00.html יונתן שפירא (הטייס בקטע) הוא זה שכתב את מכתב הטייסים? מהסרטון קצת קשה להשוואת לתמונה שלו.
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים זה לא ממש פשוט לגעת בחוט חשמל ולהשאר מחובר לאדמה.מספיק לטפס על עמוד חשמל(שמחובר לאדמה) ולגעת באחד החוטים.
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים בדרך נס יש היום כתבה בYNET/בלייזר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3645260,00.html
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים מחבר אם אני יגע בכבל אחד בחוט החמשל אני לא יתחשמל, אז איך הדבר שבשקע החשמל בביתי התחשמלתי פעם רק מקוטב אחד?
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים כי נגעת ברצפה. סגרת מעגל. זה מאוד פשוט הסיפור הזה, אני לא מבין למה כולם מסתבכים.
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים כי נגעת ברצפה. סגרת מעגל. זה מאוד פשוט הסיפור הזה, אני לא מבין למה כולם מסתבכים. בדיוק - נובע מהפרש פוטנציאלים בבית יש 3 פאזות - אדמה/0/ופאזה אדמה לא יקרה כלום 0 - סבירות מאוד נמוכה שיקרה משהו (אבל אני מכיר מקרים שכן) פאזה - תקווה שיש פחת תקין בבית אחרת לא תוכל להגיד שניסית...
פורסם 2008 בדצמבר 2816 שנים לא.ועוד איך שכן. אני לא אציע לך לנסות, אבל אם תיגע בפאזה בזמן שאתה מחובר לאדמה ע"י מוליך הזרם יזרום דרכך לאדמה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.