עבור לתוכן

מעוניין להוריד פרופיל, איך התהליך הולך?

Featured Replies

פורסם

טייס F-16 בחיים לא תהיה אם הצבא יודע שאתה לובש משקפיים .

• תגובות 53
  • צפיות 13k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טייס F-16 בחיים לא תהיה אם הצבא יודע שאתה לובש משקפיים .

לא וברוך השם שלא... מישהו יודע מה הקרטריונים להתקבלות לקורס צלפים? (לא יודע איך קוראים לזה בארץ אבל בתרגום מילה במילה מרוסית זה צלף טווח בינוני, כלומר לא הצלפים שעובדים בצוות של 2 והורגים מקילומטר אלא צלף חי"ר שמשתף בהסתערות/התבצרות, כלומר אין צורך ממשי לראות את מי שאתה הולך להרוג גם דרך הכוונת וגם דרך העין הלא מזויינת.)

פורסם

בעיברית זה צלף רגיל . קודם אתה מסיים חי"ר רגיל ואם יכולות הצליפה שלך עומדת בקטריונים אז ישלחו אותך להיות צלף .

פורסם

אאל"ט קוראים לזה קלעים.

פורסם

יופי תודה ששיפרתם לי את הלקסיקון ועניתם לי על השאלות שלי.

THX

פורסם

לגבי הגיוס לקרבי ...אין לך מה לדאוג יתנהגו איתך שווה בשווה כמו הצברים (לפחות ל 99.99 אחוז מהיחידות ממה שאני יודע )

אמנם לא הייתי חי"רניק , אבל שירתתי בבסיס אימונים גדול נידח כלשהו ,ששמה באו כל יחידות השדה להתאמן כולל היחידות המובחרות .

ופגשתי הרבה חברה כמוך בכל היחידות המובחרות . אז אל חשש ושיהיה בהצלחה בשירות :xyxthumbs:

פורסם

בקשר לפותח הדיון, אני הייתי במצב שלך לפני הגיוס

לא חשבתי שאני מתאים לקרבי, אבל מצד שני לא הייתי ממויין לכלום ולא הייתי לי באמת בעיה אמיתית (וכושר גרוע לא נחשב בעיה)

אבל שאני חושב על זה לאחור, אם לא לא הייתי מתמיין למשהו יותר טוב שהוא לא קרבי אני חושב שהייתי רוצה אפילו יותר קרבי ממה שהייתי (תותחנים)

סך הכל למרות שהרבה פעמים סבלתי בשירות, עשיתי דברים שאני לא הייתי עושה אף פעם ופגשתי אנשים שיהיו חברים שלי כל החיים

אז אני באמת ממליץ לך לנסות להשיג קורס איכותי לא קרבי או לזרום עם מה שיש, יכול להיות שתראה שזה לא כזה נורא, רוב הסיכויים שזה עדיף על איזה אפסנאי בקריה (לא שאני מזלזל בהם אני פשוט חושב שאני הייתי משתגע)

פורסם

אני כרגע בי"ב ומתמיין לקרבי אז יצא לי לקרוא דיי הרבה על הנושאים שדיברת עליהם.

בכל יחידה קרבית בצבא יש מספר אנשים שעברו קורס קלעים - לאחר מיון ראשוני במטווחים הם נבחרו ונשלחו להכשרה.

על מנת להיות צלף עליך להתקבל לקורס קלעים ולאחר מכן , אם אתה מתאים (ומעט מאוד כן מתאימים) , המפקד שלך שולח בקשה ואתה מתחיל קורס צלפים.

אני חייב לציין, להיות צלף זה לא חיובי כמו שזה נשמע. זה סוג מאוד ספציפי של אנשים (בדר"כ בעלי אופי קר, מנותק) שיכולים לעמוד בקשיים מנטליים אדירים.

לא כל אחד יכול לשכב 12 שעות בבוץ בגשם בלי לזוז ולאחר מכן להסתכל לערבי (סליחה אם אני מעליב מישהו) בלבן של העיניים ולתקוע בו כדור.

פורסם

אני כרגע בי"ב ומתמיין לקרבי אז יצא לי לקרוא דיי הרבה על הנושאים שדיברת עליהם.

בכל יחידה קרבית בצבא יש מספר אנשים שעברו קורס קלעים - לאחר מיון ראשוני במטווחים הם נבחרו ונשלחו להכשרה.

על מנת להיות צלף עליך להתקבל לקורס קלעים ולאחר מכן , אם אתה מתאים (ומעט מאוד כן מתאימים) , המפקד שלך שולח בקשה ואתה מתחיל קורס צלפים.

אני חייב לציין, להיות צלף זה לא חיובי כמו שזה נשמע. זה סוג מאוד ספציפי של אנשים (בדר"כ בעלי אופי קר, מנותק) שיכולים לעמוד בקשיים מנטליים אדירים.

לא כל אחד יכול לשכב 12 שעות בבוץ בגשם בלי לזוז ולאחר מכן להסתכל לערבי (סליחה אם אני מעליב מישהו) בלבן של העיניים ולתקוע בו כדור.

זה כל הקטע. אני לא מנותק אבל אני אוהב להעמיד את כושר הסיבולת וכוח הרצון שלי למבחן. אבא שלי היה צלף, נלחם בצ'צ'ניה. הוא סיפר לי הרבה על המלחמה... לא שזה מושך אותי (את מי ימשוך מצב בו אתה שוכב בערימת חרה בשביל שהכלבים לא יריחו את נוכחותך... או מצב בו שלחו אותך למקום שאחרי שהגעתה אליו אתה מצטער על זה שאתה עדיין חי...) פשוט אני מבין שכאזרח אני חייב לתרום למדינה הזאת משהו, ואני מסתכל איפה אפשר לתרום הכי הרבה ובצורה הכי מעניינת. כושר פיזי טוב יש לי ברוך השם, שכל ניראה לי שיש, ואם אבא שלי עבר את כל המלחמה שם ונישאר חיי אז למה אני לא? מה גם שכל הזכרים במשפחה שלי בעלי עבר צבאי עשיר... זה לא באינטרסים שלי להרוס את השרשרת...

אגב יש פה חברה ששירתו גם בצפון וגם בדרום בזמן מלחמה? כל מכרי שירתו בצפון, וברצוני פשוט לדעת איפה הסיכונים גבוהים יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים