עבור לתוכן

חבר עזר לכם ללמוד למבחן/נתן לכם שיעור פרטי...

Featured Replies

פורסם

אוקיי, יש לי מצב דומה.

ביקשתי מחבר שלי שהוא שיפוצניק לבוא אלי הביתה ולבדוק לי את המתג של הדוד שמש, כי הוא התקלקל. אמרתי לו בשיחה שאני אשלם לו, ואני לא זוכר אם הוא הגיב בצורה כלשהי.

הוא בא אלי הביתה, סידר את זה, והחליף את המתג תוך כמה דקות...

הוא עשה את זה בזמן שלו, זמן יקר. (סתם בלי קשר, אחרי זה הוא נשאר אצלי בבית, ראינו טלויזיה עם הנשים, שיחקנו קצת בWii, והוא אכל ממולאים* של אמא שלי).

מצד שני, אני לא פעם ולא פעמיים באתי אליו הביתה בשביל לסדר דברים במחשב שלו, ולעולם לא חשבתי אפילו על לגבות תשלום.

אנחנו חברים ממש טובים.

אני צריך להזכיר לו שאמרתי לו שאני הולך לשלם? אני צריך להתעקש על לשלם?

ומה אם הוא מסכים? מי פה שובר את המוסכמות החברתיות, אני או הוא?

ומה אם אחרי שהתעקשתי הוא אמר שכשניתראה אני אביא לו 100 ו2 ממולאים* של אמא שלי?

*ממולא

פורסם

זה הקטע בלהיות חבר.

אין התחשבנויות על כסף, אין תשלומים על עזרה.

לזה יש אנשים זרים שיעשו לך את זה תמורת תשלום.

חברים עוזרים אחד לשני בלי תשלום, זה גם משפר את החברות וגם נותן תחושה טובה (לי בכל אופן שאני עוזר). הוא לא ישכח שעזרת לו (לרוב זה ככה).

ממליץ לך לבדוק טוב טוב אם הוא באמת היה רציני ורוצה כסף - ואם כן לפי דעתי זה לא חבר.

ואם זה היה בצחוק - אז לא קרה כלום ואם בא לך תזמין אותו ללאפה בהזדמנות.

פורסם

ראבק אתכם, אתם יודעים כמה פעמים עזרתי לחברים שלי עם המחשב שלהם? ישבתי איתם שעות על המחשב עם התקנות.

התמורה הכי טובה היא הכרת התודה בסופו של דבר, פשוט להגיד תודה.

וכמו שאומרים טובה תחת טובה, כמו שאני עוזר לו בדבר אחד כי אני טוב בזה הוא עוזר לי בדבר אחר שהוא טוב בזה אם אני צריך.

אם כבר אתה מרגיש צורך עז לפצות אותו אז כמו שאמרו פשוט תזמין אותו למשהו.

במידה ומדובר גם בעלות חומרית של דבר מסוים ולא שירות, אז אם זה באמת יקר אז ראוי להחזיר את העלות של המוצר עצמו. אם לא מדובר על משהו רציני אז שוב מתקזזים כבר מתישהו.

פורסם

תזמין אותו למשהו, ארוחה או משקה, או שתביא לו איזה מתנה צנועה. לא צריך יותר מזה.

פורסם

לדעתי לא צריך לתת כלום,

זה חבר שלך... אני לא חושב שחברים צריכים לשלם לחברים על עזרה... בשביל מה יש חברים?!.

יום אחד אתה צריך אותו יום אחר כך הוא צריך אותך...

ערן.

פורסם

אם הוא היה עוזר לו בתדירות מסוימת, נגיד פעם בשבוע קבוע, אז אולי זה יהיה נכון לשלם לו.

אבל זו עזרה חד-פאמית אז אין סיבה לשלם לו אם הוא חבר שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים