עבור לתוכן

שאלה מדאיגה לגבי הירח!

Featured Replies

פורסם

ביום שישי האחרון אמרו שהירח היה הכי קרוב לכדור הארץ מזה 15 שנה (זה היה כתוב בעיתון מעריב בדף האחרון)!

אם עכשיו הוא הכי קרוב סימן שאמורים לראות אותו הכי גדול!

לפני כחצי שנה בערך אם אני לא טועה, ראיתי את הירח (אם זה באמת הוא) גדול פי 3 או 4 ממה שהוא היה ביום שישי והוא היה קצת אדמדם.

השאלה היא האם זה היה הירח(לפי מה שהמדענים טוענים הירח היה הכי קרוב ביום שישי) או שזה כוכב אחר?

תודה.

פורסם

גם אני שמתי לב שזה לא הירח הכי גדול שראיתי. גם אני ראיתי ירחים אדמדמים גדולים יותר, ועכשיו אחרי כשקראתי ואני חושב על זה, באמת כנראה כולם היו יחסית קרובים לקרקע (אף פעם לא יצא לי לראות אחד באופק של הים).

אבל מה שכן הירח היה זה בוהק מאוד, כמו פנס. בלי לצמצם את העיניים כמעט ולא הבחנתי בחלק האפור יותר של המכתשים.

פורסם

חח נשמע כמו הילדים הקטנים האלה שבטוחים שהעולם הולך להתפוצץ או משו

לא הבנתי מה החלק המדאיג פה? :nixweiss:

פורסם

"אבא אבא , ירח מטפטף עלינו "

הירח ניראה גדול כי יש למה להיתיחס כלומר קו האופק , לכן הוא יראה גדול בזמן זריחה וכאשר הוא מלא על קו האופק .

פורסם

לא מדוייק. הירח (וגם השמש) נראים יותר גדולים בזמן הזריחה והשקיעה בגלל שבירת האור באטמוספירה.

פורסם

אז אתה מתעלם מאשליית הירח ?

או סתם מקטין מחשיבותה ?

פורסם

לא מדוייק. הירח (וגם השמש) נראים יותר גדולים בזמן הזריחה והשקיעה בגלל שבירת האור באטמוספירה.

אתה יכול להסביר את זה? איך שבירת האור גורמת לאשליה של ירח גדול יותר?

פורסם

בדיוק באותו אופן שעיפרון בתוך כוס מים נראה גדול יותר.

פורסם

אני איתך.

דווקא אלה עם הכוכבים מתחת לשם מלחיצים אותי.

פורסם
  • מחבר

תודה חברה! :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

זוכר את הקטע הסרט national treasure שבו הפרופסור (אני לא זוכר את שם השחקן, אי חושב שזה היה ג'ק ניקולוסון) לוקח בקבוק מים ומשתמש בו כזכוכית מגדלת כדי להסתכל על שטר של 100 דולר?

אז זה בדיוק אותו הרעיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים