עבור לתוכן

חוקים חדשים בצה"ל החל מ 2008 בנושאי משמעת

Featured Replies

פורסם

קצינת קישור לא מתפקדת. הקצינים ביחידה (ואני בינהם) נדפקים מזה בדיוק כמו (ובד"כ יותר) החיילים הפשוטים.

מה שאמרתי שמשמעת והופעה הם עניין של היחידה ואין קשר לכמות ומהות המילואים.

בטח שיש קשר, כאשר הדבר היחיד שנשאר מהחידה שלך זה המג"ד וזכרון

ונשארו רק קצינים אפסים שלא יכולים להשתלט על החיילים על התפקיד שלהם אני בכלל לא מדבר

עם חיילים ביזיונים, נראה לך שאנחנו נמשיך להשקיעה? אם לא המג"ד בכלל לא הינו מגיעים.

• תגובות 36
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אז אתה נמצא בגדוד דפוק, תנחומי. אני כרגע מאוד מרוצה מהגדוד שלי על כל דרגיו (מהמג"ד ועד הטבח), ואם "המחיר" הוא שהגדוד הוא מאוד ממושמע ומתנהג לעיתים כמו גדוד סדיר, דיינו. קצינת הקישור פחות קשורה לעניין הזה והיא לא ממש חלק מהגדוד. הצווים עדיין מגיעים באיחור, עדיין עם טעויות ועדיין יש בעיות עם אישורי המילואים, אבל זה לא קשור לרוח היחידה.

אם אתה חושב שהגדוד שלך כל כך דפוק, תלך עם עוד כמה חיילים וקצינים שחושבים כמוך ותתפסו את המג"ד לשיחה רצינית על איזה בירה (באזרחות, ברוח טובה) בנוסח "הגדוד לאן?". בד"כ בגדודים שמתפקדים היטב יש תקשורת טובה בין הדרגים השונים (בין החיילים לקציני המטה ובין קציני המטה למג"ד) שמתקיימת גם באזרחות אם יש צורך בכך.

פורסם

מג"ד, סמג"ד, מח"ט, סמח"ט. לא חסר

???

לפעמים אני שואל את עצמי איפה אני משרת, בצה"ל או במקום אחר....

מילואימניקים אני רואה אך ורק במבצעים (מאוד ספציפים) של היחידה , וגם אז מתקשרים אליהם יום לפני בשביל לבקש שיבואו.

בשאר המקומות בחיל לא נראה לי שיש מילואימניקים, לפחות לא לוחמים.

אני לא מכיר את התארים האלו, ואין לי מושג אפילו באיזה דרגה הם. :-[

בפעמים הבודדות שיוצא לי לחזור הביתה בחודש אני לא רואה מ.צ (אולי זה יותר מידיי מאוחר בשבילם).

למרות זאת רס"ר הבסיס דואג שכולם יראו מדוגמים.

כאילו חיל הים מנותק מצה"ל.

פורסם

כאילו חיל הים מנותק מצה"ל.

נכון

תוספת - לכל מי שלא מכיר את הצבא "האמיתי". פרק מתוך ST-TOS שנגנז, שם הפרק "באנו למילואים".

יומן מפקד 53646.46 : קיבלנו זימון להוציא את האנטרפרייז מהימ"ח ולדגם אותה לקראת מבצע "אוריון בלהבות". סקוטי אסף אותי מהבית עם המעבורת שלו והגענו עם שחר לבסיס. אני מחכה כבר חמש שעות שהאפסנאי יגיע ויחתים אותי על פייזר. בנתיים סקוטי הודיע לי שהמנועים של האנטרפרייז לא מניעים ויש דליפה בכור.

53647.63 : אוהורה, צ'כוב וסולו הגיעו באיחור, שלחתי אותם לחתום בזריזות על מדים ופייזרים. ספוק עוד לא התייצב. הוא שלח פאקס שיש לו דלקת אוזניים, מק'קוי לא אישר לו את החופשה והתקשרתי אליו ואמרתי לו שלא מעניין אותי מהאוזניים המלוכסנות שלו ושהוא יגיע בכל זאת.

53648.43 : אוהורה עדיין לא חתמה על האוזניה מול קשר אוגדה. מתברר שנגמרו להם האוזניות וליחידות מילואים יש רק מע"דים. אוהורה גם מסרה שאין לנו מ"ק קוונטי דגם 560 אבל היא תנסה לאלתר חיבור למ"ק 77 למחשב של האנטרפרייז.

53649.54 : סקוטי הצליח להניע את המנועים, עדיין יש דליפה מהכור אבל הרס"ר הסדיר אמר "שזה בסדר" ושבכל הספינות מהדגם הזה יש דליפות. סקוטי שם מסקינג-טייפ על השבר וזה נראה בסדר. ספוק הגיע אבל הוציא פטור ממאמץ, רעשים וטלפורטציה. אני משאיר אותו כקצין משמר בבסיס ומעביר את סולו לתפקיד שלו.

53650.83 : לא הגיע אספקה למטבח. סולו הודיע לי שחצי מהטורפדות פגות תוקף ושהתותח האחורי לא מכויל. טלפון עצבני מהאוגדה ששואל למה עוד לא יצאנו לחלל. נסתדר עם מנות קרב בנתיים ונקווה שהרס"פ יביא לנו אספקה בדרך.

53650.97 : יוצאים לדרך! warp 9!

53650.98 : נתקענו. הדליפה התחדשה מהכור וסקוטי הודיע שאסור לטוס ככה בשל הוראות הבטיחות החדשות. אוהורה ביקשה מהחימוש שישלחו חילוץ, אבל יש בעיות בקשר.

53654.65 : החימוש סוף סוף הגיע. הרס"ר ריתך את השבר בכור ואנחנו ממשיכים. warp 9!

53654.73 : נתקענו. קצין בטיחות של האוגדה התקשר ואמר שלצ'כוב (שהחליף את סולו על ההגה) אין רישיון נהיגה על אנטרפרייז ושאסור להמשיך ככה. הודעתי לאוגדה שאין נהג ושמצדי אני לא זז עד שישלחו לי נהג סדיר מחליף.

אני חושב שהנקודה מובנת...

פורסם

LOL זה בדיוק ככה :lol:

במילואים שעשיתי בחורף הקודם לקח יום שלם להוציא מהימ"ח שני רכבים, כי הם היו בהקפאה והיה צריך להפשיר אותם (?!), ואחרי זה לא היה אישור מהפיקוד כי מי שאמור לאשר נמצא בישיבה, ואחרי זה הוא לא הסכים לאשר, ואחרי זה לא מצאו את הרס"ר של היחידה כדי שיחתום על הטפסים.... צה"ל קלאסי :)

16:38 WorkTime ואי אין לך מושג איזה סיוט זה להפשיר רכבים

16:38 WorkTime זה בירוקרטיה צהלית מטורפת

16:38 MiniMizer למה????

16:39 WorkTime כי זה אישור פיקוד, שצריך להיות מגובה באלף ואחד אישורים

16:39 WorkTime צריך שהוא עשה בדיקת חורף

16:39 WorkTime ושיש לו שוש התהפכות

16:39 WorkTime אם אין לו שוש התהפכות צריך למצוא תת אלוף שיחתום

16:39 WorkTime ואז לבדוק שיש לו מספיק ימים

16:39 WorkTime ולשלוח לפיקוד

16:40 WorkTime והפיקוד שולח שלא נפתחה שורה

16:40 WorkTime ואז לפתוח שורה

16:40 WorkTime ולחזור לפיקוד

16:40 WorkTime שיתעצבן שלמה זה תמיד בחמש כשהוא עומד לצאת

16:40 MiniMizer שוש התהפכות?

16:40 WorkTime כע, לרכבים ישנים צריך להוסיף קשת התהפכות

16:40 WorkTime שכמובן לא הוסיפו לכולם

16:40 WorkTime אז עכשיו צריך אישור תת אלוף ליסוע עם רכב בלי קשת התהפכות

פורסם

מצחיק שאני משרת בתור חוקר מצ"ח במשך השנתיים האחרונות ולא שמעתי על ה"חוקים" החדשים.

טוב, מצד שני, למה שדמ"ש [עניינים לא פליליים] יענינו אותי בכלל :sleep:

פורסם

fungiman

גדול אתה... :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים