עבור לתוכן

ms 5 - 2 האם יש הבדל משמעותי ?

Featured Replies

פורסם

רציתי לפתוח תנושא ולשאול תשאלה

אומרים שמסך 2 ms מומלץ למשחקים בגלל שהוא עקרונית "יותר מהיר"

ממה שאני הבנתי העין האנושית לא שמה לב להבדל מתחת ל 8 ms

אז בעקרון 5-2 זה בעצם אותו דבר לא ? ואם לא אז מה ההבדל האמיתי בנהם אני מבולבל וצריך הסבר רציני תודה :]

פורסם

2MS זה 5MS על סטרואידים.

אין שום GHOSTING או MOTION BLUR כזה או אחר.

אתה יכול להיות רגע גם עם מסך 5MS.

ב8 מבחינים כבר במריחות.

פורסם
  • מחבר

SAMSUNG

T220P -5

T220 -2

אתה אומר שאין הבדל בינהם ( רק מבחינת ה ms ) ? יענו 2 ms לא עושה הבדל או ביצועים שאתה יכול להרגיש נכון ?

פורסם

באותו עניין אני רוצה לקנות מסך לשימושים של גרפיקה וסרטים בעיקר (גם כל שאר הדברים הרגלים מסמכים נט וכ"ו משחקים לא כל כך לצערי)

המסך שאני רוצה הוא מסך של EIZO שהבעייה היחידה שלו מבחינתי זה שיש לו 8ms האם אני יבחין בהבדל בסרטים ? האם יהיו מריחות או שמדובר רק על משחקים action packed?

פורסם

אתה יכול להיות רגע גם עם מסך 5MS.

ב8 מבחינים כבר במריחות.

זה ממש לא נכון. זמן התגובה הוא כלל וכלל לא מדד למריחות. לדוגמא, אתה מוזמן לבוא אליי ולראות את ה-2007WFP שהוא 16ms אבל אתה לא תצליח למצוא בו מריחות.

עניין המריחות הוא אינדיבידואלי לכל מסך. לא ניתן לדעת רק על פי זמן התגובה. כמו כן, קיימת בעית הקורונה אצל מסכים מסוימים שיש להם RTC, ככה שמסך שהוא "2ms" לא תמיד יהיה עדיף על מסכים שאין להם RTC.

פורסם

עדיף שתראה ביקורותש ל מסכים. אף אחד לא יענה לך פה משהו שתוכל לסמוך עליו בנושא הזה כי רוב החברותש אומרות שהמסכים שלהן הם 5MS בדר"כ מדברות על GRAY TO GRAY ולא BLACK TO BLACK שזה מדד מזוייף שכזה שנועד לזרות חול בעיני הציבור ולהישמע טוב יותר.

משמע, בביקורות אתה תראה שפתאום מסך 2 הופך למסךף 16 וכדומה.

חפש את שם הדגם בתוספת המילה REVIEW בגוגל ובעיקר - ביקורות גולשים באתרי קניות שזה הכי חשוב.

פורסם

לצערי אי אפשר להשתמש בנתון הזה כי כל יצרן מודד איך שבא לו.

אם ניכנס לעומק - זמן התגובה הוא בכלל דבר דינמי שלא נימדד במיספרים קבועים. בצבעים מסוימים (יותר נכון במעברי צבעים מסוימים) זה יכול להיות 2 MS ובאחרים 40.

הממוצע שכל יצרן מחליט עליו לא נקבע לפי תקן בין לאומי אחיד ומקפיד לכן אין להסתמך על קביעת היצרן. זה רק מדד כללי שמעיד על כיוון כללי.

ישנם אתרים שמנסים למדוד זאת על די תמונות, גם זה לא מדעי אבל נותן מושג הרבה יותר רציני.

ראיתי לא מעט מסכים שמוגדרים 6MS שמציגים תוצאה טובה יותר ממסכי 2MS.

מה שגם ראיתי הוא שיצרנים רציניים מנסים להציג מספרים שיותר מייצגים את המציאות - הם שמרנים יותר, כמו למשל חברת EIZO.

בכל מקרה בעית המריחות והגוסטינג היום היא פחות קריטית מבעבר לכן צריך פחות לחשוש ממנה, אבל עדיין יש מסכים שיותר מצטיינים ויש שפחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים