עבור לתוכן

שאלה לגביי קורס טכנאי PC ומנהל רשתות

Featured Replies

פורסם

אני חייל משוחרר ומעניין אותי תחום המחשבים

חשבתי להתחיל קורס טנכאי Pב ומנהל רשתות שמעתי שיש שילוב של השניים השאלה שלי היא כזאת

האם התפקיד הזה דורש תעודת בגרות? כי אין לי תעודת בגרות

והשאלה השנייה האם יש קורס כזה באזור חיפה? או הצפון

פורסם

זה לא דורש בגרות , בעיקרון הקורס לא דורש ידע מוקדם שם מלמדים אותך מ0 כנראה

אבל יש כמה מכללות שדורשות 12 שנות לימוד

זה הקורס הכי "מעפן" במחשבים . בוא נגיד ככה .

זה ההתחלתי , למרות זאת גם אני אחרי צבא רוצה לעשות אותו ואחרי זה לעשות קורס יותר מתקדם.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אתה מדבר שטויות בטונות ! :pissed:

הקורס מתומחר בצבא לפי 14K ש"ח !! כאשר חיילים בחיל הקשר שעברו הקורס וצברו 3 שנות נסיון מתאים יכולים להרווייח בחוץ משכורת של מהנדס מתחיל ואפילו יותר !!

פורסם

מכללת רמת גן שעושה אחד הקרוסים הטובים למקצוע הזה לוקחת רק 10 אלף ואתה מקבל שתי תעודות לא זוכר בדיוק איזה

פורסם

אתה מדבר שטויות בטונות ! :pissed:

הקורס מתומחר בצבא לפי 14K ש"ח !! כאשר חיילים בחיל הקשר שעברו הקורס וצברו 3 שנות נסיון מתאים יכולים להרווייח בחוץ משכורת של מהנדס מתחיל ואפילו יותר !!

כמה מרוויח מהנדס מתחיל היום?

פורסם

תראה, אני עשיתי את הקורס טכנאים בג'ון ברייס ואני נרשם ל- mcse 2008, ויש לי כמה דברים להגיד:

הקורס הזה הוא באמת קורס בסיסי, יש כאלה שבאו לזה עם רקע במחשבים (כמוני) ושהקורס הזה חידד להם ורענן להם דברים, ויש כאלה שבאמת לא יודעים כלום חוץ מגלישה בסיסית באינטרנט. גם לפני הקורס וגם אחריו מומלץ בחום להתעדכן באתר hwzone בכל מה שקשור לחומרה ולעקוב אחרי ההתפתחויות השונות. אני קורא חומר פה כבר מאז 2001, וגם קראתי ספרים של טכנאים הרבה לפני שעשיתי את הקורס. יש כאלה שיודעים גם את החלק המעשי (פירוק והרכבה של חומרה, פירמוט וחלוקה למחיצות והתקנת windows) עוד מלפני הקורס. נכון שמבחינת החבר'ה בקורס יש חבר'ה שעובדים בתחום המחשבים ויש כאלה שלא, ויש כאלה שהם סתם אנשים פשוטים שאחרי הקורס לא קוראים חומר נוסף מהאינטרנט ולא עוסקים בחומרה, ואז גם הדברים הבסיסיים שהם למדו בקורס נשכחים להם, וזה סתם חבל כי יוצא שהם סתם זרקו 10,000 ש"ח לזבל. גם המחשב שמרכיבים בקורס יכול להיות מחשב טוב שאפשר לשדרג אותו אחרי הקורס, ויכול להיות שיתנו לך סתם לוח אם שלא הכי שווה ותצטרך לשדרג גם אותו. במקרה שלי, הלוח אם בסדר (biostar 945GC M7-TE) וצריך רק לשדרג את השאר. בנוסף לזה, במחשב שלי מג'ון ברייס יש מעבד סלרון (מעבד מוחלש ולא טוב לגיימרים- צריך שדרוג), כונן DVDROM בממשק IDE, הארד דיסק של WD בנפח 80GB בממשק SATA וזהו. בלוח יש 4 יציאות של sata 2 ויציאה אחת של IDE, סלוט של pcie x16, ואם מעדכנים את הביוס אפשר לשדרג למעבדי 45 ננומטר (שזה כל המרובעי ליבות למיניהם). עכשיו תחשוב על זה שאני ראיתי שם במחזורים שהתחילו אחרי המחזור שלנו לוחות אם שהיו פחות טובים מזה שלנו.

עושים 2 מבחנים של מייקרוסופט שהם הסמכה של תמיכה למשתמש קצה ב- windows vista (אצלי זה היה הסמכה של XP), וזו בעצם ההסמכה הראשונה של מייקרוסופט מבין סדרת הסמכות (תכנס לאתר של ג'ון ברייס ותראה) של מייקרסופט. הסמכת ויסטה לבדה לא נותנת הרבה, ורק מי שממשיך הלאה ל- mcse 2008 ואילך יכול להתקדם למקצוע משמעותי הקשור ב- IT.

פורסם

תגיד, דרור, מה תעשה כשהאתר הזה ייסגר?

פורסם

^^ לא חסרים אתרים...

והאתר לא ממש במגמת הפסד והוא לא בכיוון של סגירה..

פורסם

לדעתי זה קורס מאוד מעניין למי שאין לו ידע מוקדם במחשבים. לא יודע עד כמה כדאי ללמוד את זה בתור מקצוע.

אין מה להשוות בין טכנאי מנוסה ככל שיהיה למהנדס.

ברוב החברות שאני מכיר מהנדס מתחיל מרוויח כ-15K, וטכנאי ותיק מאוד (עם הסמכות כמו MCSE וכו') מרוויח 7K. הרוב מרוויחים 4-5K. ברור שיש יוצאים מן הכלל.

לימודי הנדסה שונים לחלוטין וקשים הרבה יותר, וגם העבודה הרבה יותר קשה.

אבל כמו שאמרתי, זה קורס מאוד מעניין.

פורסם

אני כרגע באמצע הקורס של MCSE, יותר נכון MCITP שלומדים SERVER 2008

גם אני עשיתי קורס בבסמח של מנהל רשתות והרמה לא מתקרבת לזאת שלומדים בקורס.

בנוסף, בשביל לעבוד במשהו רציני ולא בתור תומך במשתמשי קצה תיהיו חייבים לעשות השלמה של קורס LINUX ועדיף גם CCNA

רק אז המשכורות והמשרות מתחילות להיות מעניינות ועם משכורות טובות, MCSE לבד + ידע נוסף בחומרה או טכנאי PC כמעט לא שווה בחוץ, שלא תשלו את עצמכם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים