עבור לתוכן

ייעוץ| האם זה הזמן לקנות מחשב? ירידות מחירים - סוף שנה?

Featured Replies

פורסם

שלום!

בימים האחרונים ביררתי לגבי הצעות מחירים למחשב חזק לגיימינג בעיקר.

אני כבר כמעט סגור על הרכיבים אבל תודות לכתבה על הורדת מחירי ה-HD4870, התחלתי לחשוב- האם כדאי לקנות מחשב בתקופה הזו של השנה?!

אנחנו בדצמבר, ATI הורידו את מחירי הכרטיס מסך הטוב ביותר שלהם ולא מזמן יצא הצ'יפ החדש של אינטל (I7). האם יש הסתברות גבוהה לכך שבתחילת 2009 יירדו מחירי כרטיס המסך של ATI ו-NVIDIA, בנוסף לירידה במחירי המעבדים?

אני לא רוצה למהר ולקנות מחשב היום, כשעוד חודש חודשיים הוא יעלה 500 ש"ח פחות.

אשמח לתגובות!

פורסם

אין לדעת נקווה שכן במיוחד כרטיסי מסך

פורסם

מחשב יורד בערכו בערך ב40% כל שנה בממוצע בשנים האחרונות. מחשב שעלה 6000 שח לפני שנה, עולה כיום 3500 למשל.

מצד אחד, יש אכן סיכוי לירידה משמעותית במחירים, מצד שני, גם אם תחכה חודשיים, תהיה ירידת מחירים. הלוחות החדשים לI7 (P55) יוצאים רק לקראת הקיץ. יש הגיון בהשקעה ברכיבים שמחזקים הרבה זמן כמו ציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים, מסך), מארז, ספק. לגבי לוח אם, מעבד וזכרונות, הייתי קונה היום משהו פשוט (המינימום שמריץ משחקים כיום), ומשדרג בעוד שנתיים.

אם אתה יכול לחכות חודשיים, תחכה. אם לא, תקנה ותרגיש בנוח.

פורסם

קשה לחזות.

בגדול המחיר של רכיבי חומרה תמיד יורד עם הזמן, אבל לא בצורה רציפה. הירידות הגדולות הן כאשר יוצאת חומרה חדשה או לקראת חגי ראש השנה הנוצרי - אבל אל תשכח שבישראל אנו נראה כל שינוי כזה כחודש אחרי, ויש את העניין של שער הדולר (רכיבים מסויימים שלא מתפתחים בקצב כ"כ מהיר, בעיקר ציוד הקפי, עשוים להתייקר לאורך תקופות מסויימות ולא לרדת במחיר עקב עליית שערים).

פורסם

לגבי ה 4870, לא יודע כמה זמן יקח לזה להגיע לארה"ב, אז תוסיף לזה כמה חודשים (אם בכלל) עד שזה יגיע לארץ...

פורסם

בישראל אין הורדת מחירים עד שהיבואן מביא סטוק חדש.. זה יכול להיות שנה אחרי.. ככה שכל מה שאתה קורא לא תקף לכאן.

פורסם

בישראל אין הורדת מחירים עד שהיבואן מביא סטוק חדש.. זה יכול להיות שנה אחרי.. ככה שכל מה שאתה קורא לא תקף לכאן.

מפקפק בדבריך.

מוכן לבסס את הדברים?

פורסם

בעקרון יש צדק חלקי בדבריו.

אבל בתכלס יש תיאום מחירים בין הארץ לחול

פורסם

חלקי מאוד הייתי אומר.

יותר המחירים מושפעים מהמחירים בחו"ל ושער הדולר.

פורסם

זאת לא כזאת ירידת מחירים המונית. בנתיים גם בארה"ב יש רק איזה שתי חנויות שמוכרות את הHD ב200 דולר.

המחירים יפלו בוודאות השאלה כמה אתה מוכן לחכות? לפני כחודש וחצי העדפתי לחכות והדולר עלה וכך גם המחירים. כך שזה לא ניתן לניבוא.

פורסם

בשוק הזה "לחכות" אלא אם יש משהו מובטח בפרק זמן של 3 שבועות זה מאוד לא חכם.

כל הזמן יש ירידת ערך, כל הזמן יש ירידות מחירים פה ושם, וכל הזמן יש משהו חדש.

אם מחכים בגלל "הדבר הבא" או "הורדת המחירים הקרובה" כל הזמן, בסוף לא קונים.

אני עטתי על ה 4850 ביום שהגיע לארץ, קניתי אותו ב 900 או 950 שקל בזמנו, בלי שום קירור מיוחד, סטוק לגמרי.

אז נכון שהיום לדוגמה יש 4850 עם קירורים טובים ב 850 שקל, אבל...... אני כבר נהנה מהכרטיס שלי כמה חודשים טובים, ופה הנקודה.

יש לך צורך? תקנה. לא דחוף? קבע פרק זמן מסוים ותחכה, אבל בסוף אותו פרק זמן אל תדחה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים