עבור לתוכן

ביטוח אופנוע וצבא

Featured Replies

פורסם

שלום , רציתי לדעת במידה ואני מוציא רישיון לאופנוע אך לא עושה ביטוח וקורה ועשיתי תאונה..הצבא יממן לי את הפציעה או שהוא ייתן לי להתמודד עם זה לבד ?

או שבכלל יכניס אותי לכלא על כך שלא היה לי ביטוח

ועוד משהו קטן..לא כל כך קשור אבל חייב בשביל להוכיח למישהו..מה הסיכוי שרוכב אופנוע יפגע בהולך רגל? (לא אחד למיליון??)

פורסם
כאן יתנו לך תשובה מקצועית..
פורסם

נתחיל בעובדה הבאה: אי נשיאת ביטוח חובה מהווה עבירה פלילית על החוק, וחומרתה כחומרת נהיגה ללא רישיון.

אם מה שמטריד אותך בכל הסיפור הוא מה הצבא יעשה לך (45 יום מחבוש או ריתוק לשבת) אזי שאתה מאד נאיבי.

בוא נחשוב ביחד על מה עלול לקרות במצב של תאונה: המשטרה תפתח נגדך תיק פלילי, הביטוח ("הפול") כמובן שיתנערו ממך, ההורים שלך יאלצו למכור את הדירה, המכונית והמחשב בשביל לממן לבן חסר האחריות שלהם טיפולים בבית החולים; וזה במקרה של תאונה עצמית ללא נפגעים אחרים, שהרי אחרת עלול להיווצר מצב בו הנפגע תובע את ההורים שלך אישית, ואלה יצטרכו לשאת בסך הנזקים הכולל לנפש ולרכוש.

מה הסיכוי שתפגע בהולך רגל אחר? לא יודע. מדוע זה משנה?

ביטוח חובה+צד ג' הם המינימום שבמינימום לכל רוכב ונהג על הכביש.

רד מהרעיון ומהר.

פורסם
  • מחבר

ירדתי..

בכל אופן אתה רוצה לאמר לי שהצבא לא יטפל בחייל שלו שנפצע בתאונת דרכים ?

פורסם

הצבא אמור לממן את הטיפולים, אם הטיפול יהיה רציני - מזל טוב, השתחררת, עכשיו תממן לבד

פורסם

אני רוצה לומר שהשאלות שלך אמנם מעניינות, אך ממש לא רלוונטיות להחלטה שלך.

מה ז"א "יטפל"?

אם תיפגע בתאונת דרכים, מי שיטפל בך הם מד"א. הם יקחו אותך לבית חולים, ואת הטיפול אתה עובר שם.

האם הצבא יכסה את הנזקים? אני מאמין שזה פשוט לא התפקיד שלו. בשביל זה יש ביטוח חובה במדינה, וגם חיילים (בעלי רכב) נושאים בתשלומים הללו.

אתה מתעסק באיזשהו קו אפור מאד דק שאני לא ממש לא מציע לך להיכנס אליו (כלומר; האם הצבא/מדינה ירחמו עליך ולא יגרמו להורים שלך לפשוט את הרגל בעבור טיפולים רפואיים מטעם הצבא או הבית חולים).

בכל אופן אני שמח שירדת מהרעיון. רק אל תשכח לשים 3000 ש"ח בצד בעבור ציוד מגן שכולל:

1) קסדה אטומה וסגורה מיצרנית מותג כלשהי.

2) מעיל רכיבה ממוגן.

3) כפפות (חורף/קיץ).

זה המינימום שבמינימום. אם אתה לוקח את עניין האופנוע ברצינות, אני מציע לך לשים כמה גרושים בצד בשביל מיגוני ברכיים ומגפי רכיבה (אטומים למים ומצוינים לחורף יותר מכל נעל סטנדרטית). כמובן שאת הכל ניתן (ורצוי) להזמין מ- ebay.

אם יש לך שאלות נוספות בקשר להוצאת הרישיון/דברים שצריך בשביל אופנוע, אל תהסס לשאול כאן או לשלוח הודעה פרטית.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים