עבור לתוכן

סיפורים של מוכרי מחשבים/אלקטרוניקה וכל השאר

Featured Replies

פורסם

פתחתי את הת'רד לכל אלה שהם מוכרים / טכנאים או סתם יצא להם לשמוע סיפורים מוזרים ומשונים על מקרים מעניינים/מצחיקים/שבא לבכות

בעולם האלקטרוניקה.

אתחיל בסיפור משלי :

בתור טכנאי פרטי (כרגע לא עובד בתור טכנאי) , יום שישי אחר הצהריים , טלפון מלקוח פרטי באיזור כפר שמריהו. האיש מפוצץ בכסף - אני מדבר על מסך פלזמה 50 ומשהו אינץ' , רמקולים שטוחים מוטבעים בקיר ומחשב הכי חדיש שהיה בזמנו..... ומדפסת לייזר צבעונית (כן - לייזר צבעונית).

"י. - אתה חייב לבוא , אני צריך לקבל עידכונים מהאינטרנט והמדפסת לא מדפיסה"

ללקוח כזה לא אומרים לא - ואז עבדכם הנאמן יוצא לדרך בתקווה לחזור בזמן לסרט עם חבריו (מטריקס הראשון - סרט נהדר , מישהו הבין את השני ??? GO ZION).

אני מגיע וישר ניגשים לחדר העבודה (שכולנו היינו רוצים) - בדיקה מקיפה ואינטנסיבית מעלה בעיה לוגיסטית חמורה מאין כמוה , כזאת שרק נס טכנולוגי יוכל לפתור - אין דפים במגש !!! (המגש פנימי כמו במכונות צילום). מה עושים ?????

מזל שהוא הציע קפה שחור (מהמכונת אספרסו שעולה כמו המחשב שלי) ואני בנימוס הסכמתי (מה , אני אעשה לו פדיחות מול העיניים ?! , אנחנו מדברים על מישהו עם אגו בגודל כדור פורח - ולא סתם כדור פורח אלא צפלין - ולא סתם צפלין אלא ההינדנבורג). ברגע שהוא יוצא אני דוחף דפים למדפסת ומנסה לחשוב איך אפשר להפוך את זה לבעיה טכנית שהוא לא שם לב אליה ..... למישהו יש רעיונות ???

לצערי נתפסתי עם המכנסיים למטה וללא תשובה כשהוא נכנס לחדר.

שקט - רק אני והוא - הדממה מרעישה אוזניים - ואז הוא פותח : "נו מה היתה הבעיה ?" , אני מגמגם: "הדפים..." , הוא: "הא! זה הדף שהילד הדפיס עליו מקודם - הוא צילם על שקף וזה כנראה תקע את המדפסת , אתה יודע - הייתי מטפל בזה לבד אבל .... בלה בלה ......בלה בלה......בלה בלה בלה .....קשרתי אליך"

נו טוב , הכל נגמר בטוב ועבדכם הנאמן הגיע בשלום ובזמן לסרט. היה סרט טוב , היה לילה טוב , הי טיפ טוב.

פורסם

והדבר המעניין ביותר כמה כסף לקחת על "העבודה" הזאת?

פורסם

טכנאים זה חולרה(חוץ מאלה שכאן ;))

לחבר שלי התקלקל המחשב והטכנאים אמרו שאין דבר שהם לא יכולים לתקן.

שבוע ומשהו אחרי שהגיע המחשב אליהם לקח להם להגיד שהם לא יכולים לתקן בתנאי שתחליף את זה ואולי את זה ו...

וגם אצל חבר אחר שלי הייתה לו בעיה אז הטכנאי אמר לו שווינדוס xp לא טוב כי אין לו sp(כמה חודשיים אחרי שיצא הsp :argue:)

עצה שלי אליכם אל תפנו לטכנאים פשוט תלכו לחברים או שתנסו כל דבר במחשב...

פורסם
  • מחבר

לגבי טכנאים - קשה לשפוט , אתה צודק ! אבל - כמה באמת החבר שלך יודע , האם הוא יודע מה זה סליל או איך עובדת דיודה (יש 16 סוגי דיודות בספק למחשב) ? אתה אומר לחברך ש"ינסה" לבדו קודם לבד , מה לנסות ??? זה ה-"משחק" שאני מדבר עליו , ניסוי יכול להצליח או לא , ואם לא אז מי משלם ??? כשהכסף יוצא מהכיס שלך אז זה נראה אחרת לגמרי.

לגבי WINXP אני מסכים לחלוטין , אני הייתי במשרדי מיקרוסופט ישראל (היכרות אישית - לא כי עשיתי בלגן או משהו שלילי) , התמיכה הטלפונית של מיקרוסופט היא כמה טלפנים שלא יודעים מחשבים (סטודנטים לפסיכולוגיה , כלכלה ועוד) ששואלים אותך מה הבעיה ומחפשים במאגר השאלות של מיקרוסופט שפתוח גם באינטרנט לחיפושך. רק שאצלהם אתה משלם על זה !!!. רק אם הדבר חמור ויש תומך בכיר (יש כמה כאלה שמקבלים שיחות לאחר הסינון הראשוני של הטלפניות ואם הם פנויים) אז יש סיכוי שמידע אישי ומעמיק הוא יעזור (או לא - מה שבטוח זה שהוא מקבל משכורת טובה).

אז התמיכה של מיקרוסופט גרועה.

אבל הנה שאלה אליך ולכולכם : מי כאן מוכן לרשום לי את מספר הרשיון שלו למערכת ההפעלה ?! או את מספר הלקוח שלו אצל מיקרוסופט ?!

מי כאן קרא את הרשיון במלואו ?!

את הבסיס של ההפעלה כולנו יודעים כמו שלהחליף שמן ומים באוטו רובנו יודעים ללא עזרת טכנאי , אבל מי באמת קרא את ספר ההפעלה האלקטרוני של חלונות לדורותיו במלואו ??? אנחנו (אני קראתי דרך אגב) מעדיפים "לנסות ולראות מה יצא" , חפיף לא ?! מקסימום נפרמט.

אז כשיש 4 מחשבים ברשת והם מחוברים לאינטרנט ומקבלים מידע בזמן אמת על מצב 4 הבורסות העיקריות בעולם ויש להם חיבור עם אבטחה שעולה 100$ לחודש בנוסף רק כדי לוודא שהם לא יתנתקו במקרה לשנייה - כי שנייה או דקה יכולים להכריע עתיד מנייה וסכומי כסף ענקיים אז למחשבים האלה אין "ננסה ונראה" - אין משחקים ואין תמיכה טלפונית. משלמים למישהו שלמד MSCE ולאחר מכן למד את 4 ספרי מיקרוסופט

(רצוי באנגלית) להפעלת רשתות תחת WIN2000SERVER.

פורסם

Me: "Ok, do you have your Internet Explorer ope--"

Him: "What!? Your Internet EXPLODED?"

He was hysterical. I explained it all to him, but he was still terrified. Later, when I was done showing him how to surf the web, he asked:

Him: "Are you sure the Internet is safe to use?"

LOL

תודה על הלינק...

עריכה:

הנה אחד קורע

Tech Support: "How much RAM do you have in the computer?"

Customer: "32 megs."

Tech Support: "Are you using any RAM doubling software?"

Customer: "Yes."

Tech Support: "So you have 16 megs of actual, physical RAM?"

Customer: "No. I have 8 megs. I installed [a RAM expanding product], and that gave me 16. I liked it so much I went out and got [another RAM expanding product]. So now I have 32."

פורסם

(דווקא אני יודע מה זה סליל ושבדיודה נופל כ 0.7 וולט ;D)

הייתה לי גם תקלה שהמחשב לא עלה אחרי עידכון ביוס גרוע(מיטבעו)

אז שבוע ניסיתי לתקן אותו ובכל מקום אמרו לי שזה אבוד וצריך להחליף לוח אם(motherborad is not an a option!!! :veryangry:

אז לבסוף השתמשתי במחשב הישן וגיליתי שהחליפו את הביוס לגירסה הישנה יותר באתר( >:()

הכנתי דיסקט הצלה והמחשב חזר לקדמותו(שבוע אחרי הופיעה גירסה חדשה שבריד מי רשום שהוספה תמיכה במעבד 2ghz {שלי >:(})

למי שרוצה לדעת זה לוח של אינטל

פורסם

Tech Support: "Ok, we're going to check your modem settings. First thing we need to do is make sure all programs are closed."

Customer: "How do I know if everything is closed?"

Me: "Make sure all windows are closed."

Customer: "But...I'm in the basement. I don't have any windows here."

פורסם

קטעים משונים(ואחד מעצבן) שקרו לי:

*באתי לעזור לידידה שלי להתחבר לאינטרנט(זה היה בתקופת שה56K שלט עדיין, ב99), התקנתי לה את המודם ואת החייגן,

ועכשיו היה חסר לה רק יוזר וסיסמה, אז התקשרנו לבזק(הספק). אחרי המתנה של רבע שעה על הקו, המזכירה אמרה לנו שהם לא מטפלים בנושא הזה והפנתה אותנו לתמיכה הטכנית. אחרי חצי שעה נוספת של המתנה, בתמיכה הטכנית אמרו לנו שהם לא מטפלים בבעיה שלה, והפנו אותה למוקד אחר. אותו סיפור קרה לנו בחמש המוקדים שאליהם הפנו אותנו(חצי שעה של המתנה למזכירה שאומרת "אנחנו לא מטפלים בזה, תתקשרי למספר הזה XXXXXX והם יעזרו לך") עוד שהגענו למוקד האחרון.

ציטוט מהשיחה של הידידה שלי ושל העונה במוקד האחרון:

הידידה: "שלום"

המוקד: "שלום, במה אני יכול לעזור לך גברתי?"

הידידה: "אני רוצה להתחבר לאינטרנט, אבל אין לי את הUSER NAME והPASSWORD"

המוקד: "ואיך את רוצה שהמשטרה תעזור לך בזה?!"

אני והידידה שלי נקרענו מצחוק, בזק הפנו אותנו למשטרה! :o

ידידה שלי התנצלה על הטעות, והתקשרה שוב לבזק(המספר הראשון), הפעם החלטנו לא מוותרים לבזק, התקשרנו שוב לבזק(המספר הראשון שאליו התקשרנו) והפעם לא היינו מוכנים להתקשר למוקדי שירותי בזק אחרים(אחרת עוד פעם היינו מטרידים בטעות שוטר ;D) ואיימנו שאם תוך חמש דקות לא מטפלים במקרה שלנו, אנחנו עוברים ספק! והפלא, אחרי דקה הם מפנים את הקו לאיזה מוקד מוזר שטיפל בבעיה שלנו ופתר את הבעיה של שם המשתמש והסיסמה.

אחרי כל הסיפור הזה למדתי לקח, לא להתעסק עם בזק!

*לפני שלוש שנה בערך, רציתי רשת בין שתי המחשבים שלי, כדי שיהיה לי אינטרנט בחדר.

אבא שלי הזמין 2 טכנאים, שתוך חצי שעה סידרו את הכבלי הרשת ואת הכרטיסי הרשת במחשבים, והתקינו לי את הרשת בצורה הכי בסיסית שרק אפשר(בלי שיתןף קבצים/מדפסות ובלי ICS, שבגללו רציתי את הרשת מלכתחילה) אמרתי להם שאני רוצה רשת+ICS. למחרת הם חזרו אלי והתחילו לנסות ניסויים על המחשבים שלי. אחרי ארבע שעות של ניסיונות כושלים, הם טענו שזה בעיה של המחשב שבסלון וניסו לעשות פירמוט.הם עשו פירמוט, התקינו לבד הכל מחדש, וחזרו לנסות ניסויים. אירי שלוש שעות הם אמרו לי שיש לי בעייה מוזרה במחשב, והם צריכים להתייעץ עם מומחה. לאחר שבוע, הם חוזרים ואומרים שהם יסדרו הכל, לאחר 8 שעות הם הלכו, וליע לא היה ICS >:(

ניסיתי לבד לעשות ICS, ורק דפקתי את השיתוף הקבצים ברשת. בינתיים עברו חודשיים שהם רק הבטיחו שיבואו ויסדרו לי את הרשת.

לבסוף נמאס לי מהם ואחרי חיפוש ברשת מצאתי מדריך מעולה ומפורט לICS, וכך סידרתי לעצמי את הרשת כמו שצריך, וגם סידרתי (בעזרת חבר שלי שגם טכנאי) את הבלאגן של הפירמוט שהם עשו.(היה לי הרדיסק WD של 10GB, ופתאום אחרי הפירמוט נעלםו לי 4GB!) 2 הטכנאים הללו צריכים לשנות את הכרטיס הביקור שלהם שרשום עליו בגדול "מומחי רשתות מחשבים".

עד היום לא הם לא באו(מצידי לא לראות אותם בחיים).

*אחרי המעבר לנתניה, הלך לנו המקרר(לא פעל בכלל). הזמנו טכנאי, ואחרי דקה הטכנאי לא ידע איך להגיד לנו שבסך הכל החיבור בתקע היו רופפים :kopfpatsch:

זה בינתיים הניסיון המוזר שיש לי עם טכנאים(ותמיכה טכנית)

פורסם

חחח לי היה סיפור לפני כמה שבועות..

היתה לי בעיה בלוח אם-לא עלה לא היה לי כח או זמן לסדר את הבאתי את זה לחנות.

בדרך נזכרתי כמובן שהעלתי את הבאס והוצאת הבטריה\גמפר תפתור את הבעיה אבל היה לי מבחן יום לאחר מכאן ולא רציתי להתעסק בשטויות.

בקיצור אני יכול להגיד לכם דבר אחד שהמחשב שלי ישב שם יותר מיומיים הגעתי לחנות הוצאתי את הבטריה ולקחתי את המחשב. מסתבר שהם רצו להחליף אותו.

בו דודי עובד שנים בתור טכנאי לצד לימודים באוניברסיטה והוא סיפר לי כמה דברים מוזרים במיוחד:

בחברה גדולה הקימו רשת גדולה של מחשב,שאלו אותו איזה מפרט לקנות ובהתאם לתנאים מה שהכי התאים היו 2 מעבדי אקסון.

הוא הגיע לחברה בתלונה שהשרת כל הזמן קורס...

מסתבר שהאקסון עמד בצד ושנתו בטעות לסרון עם 128 זיכרון לעשות את העבודה. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים