עבור לתוכן

מה לעשות במקרה ששולמו דמי קדימה עבור הזמנת מחשב לפי מיפרט אולם החנות ניסגרה?

Featured Replies

פורסם

מדובר בחנות שכונתית בבעלות פרטית.

יש לי זיכוי בסך 200 שקל בחנות הספיציפית הזאת וסיכמתי עם המוכר שזה ישמש כדמי קדימה.

סיכמנו על המיפרט והוא היה צריך לחזור אליי עם תשובה לגבי כרטיס מסך מסויים שרציתי ולא היה לו במלאי.

הלכתי למילואים וחשבתי שהוא מתעכב עם התשובה בגלל שמדובר היה בכרטיס יקר שאינו נפוץ.

כשחזרתי מהמילואים התקשרתי לחנות לברר את פשר העיכוב,אולם מענה אוטומטי הודיע לי שהקו נותק.

הגעתי לחנות ולתדהמתי התברר לי שהשלט הוחלף והבעלים התחלפו.

הבעלים הנוכחיים לא שיתפו פעולה והתנערו לחלוטין מהעניין.

בדרך לא דרך הצלחתי להגיע לכתובתו ולמספר הטלפון של בעל החנות אולם הוא התנער מהעניין ואמר לי שזאת

הבעייה שלי שלא ניצלתי בזמן את הזיכוי וכרגע אחרי שהוא כבר סגר את החנות אין לו שום כוונה לכבד אותו.

ככול הידוע החנות היתה רשומה על שמו והוא לא הכריז על פשיטת רגל ,אלא הוא פשוט סגר את החנות משיקולים של חוסר בכדאיות

כלכלית.

מה הייתם עושים במקומי כאשר יש לי זיכוי תקף לכאורה שעליו הוא חתום ואין עליו תאריך שבו הוא אמור לפוג.

חשבתי על כמה אפשרויות כמו :

הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ,אולם הסכום הקטן לא ממש מצדיק את כל הטירחה שכרוכה בזה.

אני נוטה יותר לכיוון של ,להשאיל מגאפון מחבר ולהתנחל מתחת לחלון שלו מחוץ לשטח הפרטי שלו תוך כדי

קריאות במגאפון בדרישה ב שהוא יחזיר לי את הכסף.

(הבן זונה גר בווילה מפוארת ).

האם יש בכלל יש חוק המתייחס לנושא הזה של זיכויים?

אילו עוד דרכים מעשיות עומדים לרשותי על מנת לקבל את הכסף שלי חזרה .

נכון שמדובר בסכום קטו לכל הדעות ,אולם מה שמעלה לי את הסעיף זה ההתנערות שלו מכל העניין וצורת ההתבטאות שלו.

ההרגשה היא ,שלא רק רימו אותי אלא גם ירקו לי בפנים ועל כך אני לא מוכן לשתוק ולעבור לסדר היום ,כאילו דבר לא התרחש

ושלא הובטח לי דבר.

פורסם

לפי דעתי אתה צריך ללמוד לקחת את החיים יותר בקלות

אם על כל דבר קטן תפתח מלחמה תבזבז המון זמן על שטויות

יש דברים ששווה לילחם אליהם ויש כאלו שלו אני הייתי מוותר וזהו

הבחור לא מוכן ובעל החנות החדש לא מוכן אז זהו שכח מיזה

פורסם

את הזמן והאנרגיה הנפשית שאתה משקיע עכשיו בחשיבה על דרכים יצירתיות והביצוע שלהן, אתה יכול להשקיע בכתיבת טופס תביעה קטנה, ושליחה אליו בדואר רשום עם הכיתוב - התראה לפני תביעה משפטית.

פורסם

^ :xyxthumbs:

פורסם

אין הרבה מה לעשות לשכוח ולסלוח טוב שמדובר בסכום קטן ולא כמו שקרה עם הדירות

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לפי דעתי אתה צריך ללמוד לקחת את החיים יותר בקלות

אם על כל דבר קטן תפתח מלחמה תבזבז המון זמן על שטויות

יש דברים ששווה לילחם אליהם ויש כאלו שלו אני הייתי מוותר וזהו

הבחור לא מוכן ובעל החנות החדש לא מוכן אז זהו שכח מיזה

^ :xyxthumbs:

אין הרבה מה לעשות לשכוח ולסלוח טוב שמדובר בסכום קטן ולא כמו שקרה עם הדירות

תודה על כל התגובות .

אבל אני שאלתי בפירוש ובצורה שאינה משתמעת לשניי פנים:

אילו עוד דרכים מעשיות עומדים לרשותי על מנת לקבל את הכסף שלי חזרה ?

התגובה הענינית היחידה כאן עד כה היתה:

את הזמן והאנרגיה הנפשית שאתה משקיע עכשיו בחשיבה על דרכים יצירתיות והביצוע שלהן, אתה יכול להשקיע בכתיבת טופס תביעה קטנה, ושליחה אליו בדואר רשום עם הכיתוב - התראה לפני תביעה משפטית.

בסך הכול אני לא מתכוון לשרוף את ביתו של החייב או להכות אותו .

אפילו אני לא אאיים עליו.

החוק מאפשר לערוך הפגנה של עד 50 איש אין מבלי לקבל רישיון מהמשטרה לשם כך.

התמקמות מחוץ לשטח הפרטי שלו תוך קריאות במגפון אינן הפרה של החוק.(אל דאגה ,אני מכיר היטב את התקנות המתייחסות לרעש בין 14:00-16:00 ובלילה)

כמו כן אין מדובר בהכפשה\השמצה\הוצאת לשון הרע\דיבה כל זמן שאני אומר דברים שהם נכונים עובדתית.

אם כל זה לא יעזור אני באמת אפעל כמו ש-"Nemesis" הציע ,ואשלח מכתב התראה לפני תביעה משפטית.

לא מדובר כאן בקטע של כסף,אם כי גם 200 שקל הם גם כסף,אלא יותר בתרחיש שבו בעצם גם "עקצו " אותי ,גם דרכו עליי וגם העליבו אותי

והדבר הממש האחרון שאני הולך לעשות, זה לוותר לבן הכלבה הזה.

כמובן שאם היה מדובר באדם תמים שהיה פושט רגל ומתנצל על כך, אז קרוב לוודאי שהייתי מוותר לו ,אבל כאן מדובר במצב שונה לחלוטין

שבו זבל אנושי אשר גר בווילה מפוארת ברחוב יוקרתי ,יום בהיר אחד סוגר את העסק ולא רק שהוא מתכחש להתחייבויות שלו

אלא אף מרשה לעצמו לדבר בגסות רוח ללקוחותיו לשעבר.("הבן-יונה אמר לי בפירוש:"לחפש מי שינענע אותי").

אגב,אני ממש לא מפחד מהכלב,להיפך אני אשמח מאוד אם הוא ירים ידיים או אפילו משהו נוסף.....

במקרה כזה אני בכיף אנצל את ההזדמנות החוקית לשם הגנה עצמית ועל מנת לתת לו הפנייה למחלקת טיפול נמרץ בבית החולים.

פורסם

דברים קטנים מביאים לדברים גדולים

איש יקר עזוב ותמשיך הלאה.

פורסם

מעצבן

מרגיש כאילו דפקו אותך

מתסכל שאי אפשר לעשות כלום

ויותר גרוע ניצלו את התמימות שלך

פגעו בך מבפנים

מובן לחלוטין

כמעט כל אחד היה בהרגשה המחורבנת הזו

אני אגיד לך משהו - זה בידיים שלך לגמרי - ההרגשה הזו שלך היא פרי יצירתך , אני יודע שזה לא מובן וגם אפילו לא מנחם אבל אם תצליח לתפוס את עצמך ליפני שאתה ניכנס למצב הרוח הזה , ואו , הרווחת את השליטה העצמית על עצמך .

יש את התוכנית הזו " הלוחש לכלבים " ( ערוץ הראשון בשעה 1800 ) בחור אחד בשם סיזאר מילן - הוא מטפל בכלבים שיוצאים משליטה וכו' ( כלבים בעיתיים ) והוא מצליח לטפל בכלב בלי שום אילוף או מכות ותוך מספר דקות , הוא עושה זאת ע"י זה שהוא מראה לכלב מי "המנהיג של הלהקה" כלומר מי האלפא דוג בסרט הזה של הכלב וכאשר הכלב יוצא משליטה , הוא ( סיזאר ) מתקן אותו מיד ע"י עצירה של ההיתנהגות הבילתי רצויה - הוא קורא לזה , התרגשות של הכלב , אני מדמיין את המצב רוח שלך לכלב המשתולל ו / או המתרגש ( בצדק ) והחלק השולט בך צריך לעצור את עצמך לפני שאתה מתחיל "להתרגש" קרי להתעצבן , אני חושב שאולי תפסיד 200 שח' - אבל אתה יכול להרוויח את השליטה העצמית על המצב רוח שלך - אולי זה למה אתה כל כך מתעצבן וחווה את ההרגשה הזו בצורה קיצונית , כי יש לך את היכולת להרוויח את השליטה העצמית - ואתה יודע מה - זה רק יעלה לך 200 שח' , תדע לך זה שיעור בחיים בזיל הזול .

מצב רוח של התרגשות ועצבים יכול לגרום רק רע ובעיקר לך .

אז אתה צריך להרגיע את עצמך מיד כאשר מתחילות לך מחשבות של עצבים , אבל מיד באותה השניה ואתה לא תאמין איך זה עובד , כי זה כמו איזה כדור שלג במדרון אם אתה עוצר אותו כאשר הוא רק מתחיל לזוז - זה קל יותר .

בהצלחה .

בקיצור ה 200 שח' האלו זה מתנה .

אחרי שתצליח תכתוב תלונה .

פורסם

מעצבן

מרגיש כאילו דפקו אותך

מתסכל שאי אפשר לעשות כלום

ויותר גרוע ניצלו את התמימות שלך

פגעו בך מבפנים

מובן לחלוטין

כמעט כל אחד היה בהרגשה המחורבנת הזו

תגיד מה קרה אנסו אותו?

בדרך לא דרך הצלחתי להגיע לכתובתו ולמספר הטלפון של בעל החנות אולם הוא התנער מהעניין ואמר לי שזאת

...

הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ,אולם הסכום הקטן לא ממש מצדיק את כל הטירחה שכרוכה בזה.

...

אני נוטה יותר לכיוון של ,להשאיל מגאפון מחבר ולהתנחל מתחת לחלון שלו מחוץ לשטח הפרטי שלו תוך כדי

קריאות במגאפון בדרישה ב שהוא יחזיר לי את הכסף.

לא מצדיק את הטרחה, אבל למצוא את הבית שלו ואת הטלפון שלו ללכת להתעמת איתו

ולשוות על הדשא מול הבית שלו עם מגפון מצדיק ?!

...

בסך הכול אני לא מתכוון לשרוף את ביתו של החייב או להכות אותו .

אפילו אני לא אאיים עליו.

...

לא יודע למה אבל זה קרע אותי :nixweiss:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה,אבל הלינק שהבאת לא רלבנטי משום שבמקרה שלי מדובר בעסק שניסגר

אשמח לשמוע דעות נוספות ועיניניות

פורסם

ומה אם המוכר הוא "עוסק מורשה" - אדם פרטי שסגר את החנות?

כאן אין הפרדה בין העסק לבין כיסו הפרטי של המוכר. ניתן לתבוע אותו באופן אישי. הקושי הוא לאתר את כתובתו, מספר הזהות שלו ובחלק מהמקרים גם את שמו המלא, שלא תמיד מופיעים במסמכי העסקה.

דן

הייתי מציע לקרא את הלינק ביתר תשומת לב אני חושב שהוא מדבר גם על המקרה שלך .

פורסם
  • מחבר

ומה אם המוכר הוא "עוסק מורשה" - אדם פרטי שסגר את החנות?

כאן אין הפרדה בין העסק לבין כיסו הפרטי של המוכר. ניתן לתבוע אותו באופן אישי. הקושי הוא לאתר את כתובתו, מספר הזהות שלו ובחלק מהמקרים גם את שמו המלא, שלא תמיד מופיעים במסמכי העסקה.

דן ,הייתי מציע לקרא את הלינק ביתר תשומת לב אני חושב שהוא מדבר גם על המקרה שלך .

אני יודע את כתובתו ושמו המלא.

מה שכן ,אני זקוק למספר תעודת הזהות שלו ורצוי גם מספר העוסק מורשה של העסק לצורך הגשת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

היכן מבררים פרטים שכאלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים