עבור לתוכן

הפעלת נגן מוסיקה וסרטים באמצעות מארז של 4 סוללות אצבע ניטענות

Featured Replies

פורסם

עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית.

הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא

יפה אבל חסרת שימוש.

גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה

זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל .

היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן .

החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH .

כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט.

כבר קניתי מארז סוללות ל-4 בטריות ניטענות בגודל AA ואין לי שום בעייה לסיים את החיבורים הסופיים.

האם להערכתם הנגן עלול להינזק מהאילתור הזה ?

(אני כמובן אקפיד כל העת על הקוטביות הנכונה)

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

רוב הסיכויים שאם תתן למכשיר מתח חלש או חזק מידי הוא ידפק בשלב מסויים אני ממליץ לך להוסיף למערך של הבטריות עוד בטריה ולשים נגד כדי שזה יצא בדיוק 5 כמו שזה מקבל מהשנאי ואם זה באמת יתן 5(תבדוק עם רב מודד) אין סיבה שזה יהרס

פורסם

אני דווקא לא חושב שהוא ידפק,

אני לא מכיר רכיב אלקטרוני שמתקלקל אם נותנים לו מתח נמוך

מקסימום הנגן לא יעבוד,

או לא יעבוד טוב

ואז תדע שצריך להגדיל את המתח

בכל מקרה אם הוא מקבל מהשנאי שמטעין את הבטריה שלו 5V אז המתח של הבטריה קטן מ-5V

פורסם
  • מחבר

רוב הסיכויים שאם תתן למכשיר מתח חלש או חזק מידי הוא ידפק בשלב מסויים אני ממליץ לך להוסיף למערך של הבטריות עוד בטריה ולשים נגד כדי שזה יצא בדיוק 5 כמו שזה מקבל מהשנאי ואם זה באמת יתן 5(תבדוק עם רב מודד) אין סיבה שזה יהרס

תראה אני לא מתיימר להבין באלקטרוניקה וכל הידע שלי בנושא הכי קרוב לזה הוא רק חשמל בניין,אולם ככול הידוע לי

(אשמח אם אם ואחרים תתקנו אותי אם אני טועה)"כלל האצבע " אומר שתחום "הסבילות" של מכשירים אלקטרוניים הוא 20 אחוז מהמתח הרשום עליהם.

לפיכך במקרה שלפנינו,כאשר מדובר במכשיר שאמור לעבוד ב-5 וולט, ההזנה חייבת להיות מקסימום 6 ומינימום 4 וולט.

כמובן,שדעתך היתה נכונה במקרה של הזנה באמצעות טרנספורמטור לא מיוצב שה-"פיקים" שלו מישתנים במהירות ועלולים לחרוג מתחום ה-20 אחוז.

אולם כאן מדובר בהזנה שונה לחלוטין באמצעות 4 סוללות אצבע ניטענות שמחוברות בטור ומספקות 5.3וולט במקסימום כאשר הן טעונות עד הסוף

ומינימום 4.8 כאשר הן ניחלשות.

כך שבכל מקרה אין כאן חריגה מהתחום הבטוח.

נוסף על כך השינוי במתח תוך כדי העבודה הינו איטי ובעל עקומה לא תלולה.

על כן,אני לא רואה שום סיבה שהמכשיר ינזק מצורת הזנה שכזו.

אשמח לשמוע דעות נוספות.

פורסם
  • מחבר

הקפצה בהתאם לחוקי הפורום

פורסם

למה אתה הולך רחוק ומסתבך עם עצמך

לך תקנה סוללת לתיום 5V ותחליף את זאתי!!!!

איפה יכנסו בדיוק 5 בטריות AA ? או אפילו דקות ?

איפה תשים אותם ????בשקית תשים אותם :s05:

זה לא פרקטי ביכלל ביכלל :bash::kopfpatsch:

תקנה סוללה חדשה ותרכיב אותה לבד!!

תשקיע 100 שקל לכל היותר על סוללה טובה וההרכבה כבר תעשה לבד

טיפ:

מקום טוב לחפש בו בטריות מהסוג הזה הן בטריות של פלאפונים כמו בטריה נגיד של מוטורולה וי 3 (שהיא לא ליתיום אבל תחזיק כמה שעות טובות בכייףףףףף)

או בטריות של כל מני פלאפונים כאלה ואחרים

אם אני לא טועה בטריה של וי 3 שהיא מרובעת ודקה תכנס בכייף לאמפי ממוצע

אני חושב אפילו שיש לי אחת !!!

אני מוכן לתת לך אותה בחינם אם אתה גר קרוב אליי

רק צריך לבדוק את ההספק שלה אני כמעט בטוח שזה 4.8

אגב , יש גם בטריות לטלפונים הביתים האלחוטים האלה

אני לא יודע אם זה יכנס שמה

אבל ללא ספק חייב בטריות נטענות שיכנסו בתוך המכשיר

אני מציע את הוי 3 :smile1: מקסימום לא טובה , לא מספיקה להרבה זמן , בקטנה

זה בחינם :)!!!

פורסם

טיפ:

מקום טוב לחפש בו בטריות מהסוג הזה הן בטריות של פלאפונים כמו בטריה נגיד של מוטורולה וי 3 (שהיא לא ליתיום אבל תחזיק כמה שעות טובות בכייףףףףף)

אני חושב שהאמדבר על DVD נייד

פורסם

הייה נשמע כאילו שזה MP4!

פורסם
  • מחבר

אני דווקא לא חושב שהוא ידפק,

אני לא מכיר רכיב אלקטרוני שמתקלקל אם נותנים לו מתח נמוך

מקסימום הנגן לא יעבוד,

או לא יעבוד טוב

ואז תדע שצריך להגדיל את המתח

בכל מקרה אם הוא מקבל מהשנאי שמטעין את הבטריה שלו 5V אז המתח של הבטריה קטן מ-5V

בקטע הזה אתה טועה.

מכשיר אלקטרוני שפועל בתת-מתח החורג מתחום הסבילות (15-20 אחוז מהמתח שהוא מתוכנן לעבוד בו)יתקלקל תוך זמן לא רב.

יש לי חבר עם מחשב נייד שאמור ללקבל 15 וולט באמצעות שנאי המתחבר לחשמל הביתי.

הוא חשב שהוא חכם גדול ובמקום לקנות מתאם יעודי שעולה כמה מאות שקלים שמתחבר לשקע המצית(12 וולט כביכול) ונותן 15 וולט מיוצב,

הוא חיבר את המחשב הנייד ישירות לשקע המצית והוא שם פיוז להגן מפני קפיצות מתח.

אולם כל האילתור הזה לא עזר והחיסכון הזה עלה לו ביוקר מפני שהנייד התפגר בסופו של דבר לא בגלל קפיצת מתח ,אלא דווקא בגלל

תת-מתח וזאת מפני שבעת ההתנעה המתח יורד ל-10 וולט .

10 וולט חורגים בהרבה מתחום הסבילות וזה מה שדפק לו את הנייד.

טיפ:

תודה אחי ,אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי היטב.

גם כשהנגן היה חדש דנדש הסוללה המקורית לא הספיקה לצרכיי,כך שאני לא רואה טעם בכלל להחליף אותה בחדשה.

את ה-4 סוללות אצבע ניתן בקלות רבה לשים במארז (pack ) שעולה 5 שקלים בכל חנות אלקטרוניקה שכונתית.

בנגן עצמו יש כניסה מובנית לחיבור שנאי חיצוני,כך שכל מה שאני צריך זה בעצם מחבר מתאים שעולה 3 שקל ומארז סוללות אצבע שעולה

עוד 5 שקל,כלומר כל הסיפור זה 8 שקל מפני שסוללות ניטענות יש לי כבר ממילא.

מדובר בנגן שעלה 2000 שקל עם סוללת ליתיום פולימרית זעירה ,יחודית ויעודית למכשיר ואני בטוח למדי שסוללה של סלולארי

לא תתאים ,מפני שפשוט לא יהיה עבורה מספיק מקום בנגן .

מעבר לזאת , הפתיחה שלו מחייבת כלים מיוחדים וידע כיצד לפתוח אותו נכון מבלי לגרום נזק.

חיפשתי ברשת מדריכים מצולמים לפתיחה של הנגן הספיציפי הזה אולם לא מצאתי כאלו.

ובכלל אני לא מוכן לקחת את הסיכון מפני שעברה כבר שנה ואין לי כבר אחריות (וממילא ,אם הייתי פותח היתי מבטל את האחריות

מפני שליצרן יש בפנים ככל הניראה מין מדבקה בתוך המכשיר שהיא ניקרעת כ שהמכשיר ניפתח ומסגירה את העובדה שהמכשיר ניפתח).

אני חושב שהאמדבר על DVD נייד

MP4 !!!

הייה נשמע כאילו שזה MP4!

:yelclap:

פורסם

אבל עדיןן

זה קצת גדול מדי .......

לפי דעתי אתה צריך סוללה חזקה וקטנה

תוכל למצוא משהו בהשקעה של 100 שקל

זה יהיה שווה

אם אתה מתכנן לעשותך שנאי נייד שבימקום שיתחבר לקיר יהיה מחובר לסוללות

גם אפשרי .....

השלא הכמה זמן הם יספיקו ...........

מה דגם הנגן ?

פורסם

בקטע הזה אתה טועה.

מכשיר אלקטרוני שפועל בתת-מתח החורג מתחום הסבילות (15-20 אחוז מהמתח שהוא מתוכנן לעבוד בו)יתקלקל תוך זמן לא רב.

יש לי חבר עם מחשב נייד שאמור ללקבל 15 וולט באמצעות שנאי המתחבר לחשמל הביתי.

הוא חשב שהוא חכם גדול ובמקום לקנות מתאם יעודי שעולה כמה מאות שקלים שמתחבר לשקע המצית(12 וולט כביכול) ונותן 15 וולט מיוצב,

הוא חיבר את המחשב הנייד ישירות לשקע המצית והוא שם פיוז להגן מפני קפיצות מתח.

אולם כל האילתור הזה לא עזר והחיסכון הזה עלה לו ביוקר מפני שהנייד התפגר בסופו של דבר לא בגלל קפיצת מתח ,אלא דווקא בגלל

תת-מתח וזאת מפני שבעת ההתנעה המתח יורד ל-10 וולט .

10 וולט חורגים בהרבה מתחום הסבילות וזה מה שדפק לו את הנייד.

אתה טוען שאתה מבין באלקטרוניקה,אז תן לי דוגמא לרכיב אלקטרוני שיהרס אם תתן לו מתח נמוך ממה שהוא דורש,

המחשב של חבר שלך יכל להידפק מהרבה סיבות ( השנאי של המחשבים הניידים מייצב את המתח ) ויכלות להיות באוטו גם קפיצות במתח

פורסם

אתה טוען שאתה מבין באלקטרוניקה,אז תן לי דוגמא לרכיב אלקטרוני שיהרס אם תתן לו מתח נמוך ממה שהוא דורש,

המחשב של חבר שלך יכל להידפק מהרבה סיבות ( השנאי של המחשבים הניידים מייצב את המתח ) ויכלות להיות באוטו גם קפיצות במתח

1. DAN79 קודם כל המחשב יכול להידפק ממלא סיבות {אחרי התנעת האוטו היא אחת מהן מהסיבה הפשוטה שהוא מקפיץ את זרם הכניסה במאות אחוזים מהרגיל}.

2.drorgon דן79 אכן צודק ויש רכיבים שידפקו ממתח נמוך פשוט הדוגמא שלו לא מספיק טובה . {הרכיב יעבוד מספר שעות טובות אבל לא ימצא את מלא היכולת שלו וכנראה יצרוך פי 2 זרם}

לסיכום יש סוללות נטענות בעוצמה 5 וולט שתוכל להשתמש בהן אפילו תוכל לעשות בקרת מתח נמוך שתהבב לך נורה בזמן שהסוללה צריכה טעינה {יש לבחור אותה בהתאם לזרם המכשיר בפעולה מלאה כפול זמן פעולה רצוי} נכון אולי יעלה יותר אבל ישמור על המכשיר שלך חיי אחרי הכל 2000 שח לטענתך לא באים ברגל

פורסם
  • מחבר

1. DAN79 קודם כל המחשב יכול להידפק ממלא סיבות {אחרי התנעת האוטו היא אחת מהן מהסיבה הפשוטה שהוא מקפיץ את זרם הכניסה במאות אחוזים מהרגיל}.-

תיקרא טוב מה שכתבתי קודם. הבחור שם במיוחד פיוז בערך נמוך כדי למנוע נזק מהסוג הזה.

הנזק נגרם מתת מתח בזמן ההתנעה.

2.drorgon דן79 אכן צודק ויש רכיבים שידפקו ממתח נמוך פשוט הדוגמא שלו לא מספיק טובה . {הרכיב יעבוד מספר שעות טובות אבל לא ימצא את מלא היכולת שלו וכנראה יצרוך פי 2 זרם}-מסכים איתך שזאת לא הדוגמא הטובה ביותר .

לסיכום יש סוללות נטענות בעוצמה 5 וולט שתוכל להשתמש בהן אפילו תוכל לעשות בקרת מתח נמוך שתהבב לך נורה בזמן שהסוללה צריכה טעינה {יש לבחור אותה בהתאם לזרם המכשיר בפעולה מלאה כפול זמן פעולה רצוי} נכון אולי יעלה יותר אבל ישמור על המכשיר שלך חיי אחרי הכל 2000 שח לטענתך לא באים ברגל

התקשרתי לכמה חנויות שמוכרות מגוון גדול של סוללות,אולם לצערי הרב אין בכלל דבר כזה סוללות ליתיום של 5 וולט.

סוללות ליתיום הן 3.7 וולט או כפולות שלהן ,כלומר 7.4 .

אם אתה יודע משהו שאני לא יודע אז אודה לך מאוד אם תהיה ספציפי ותפרט לגבי דגם ,חברה,חנות וכיוצא בזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים