עבור לתוכן

עד כמה רחוק החומר ב- hwzone יכול לקחת אותי?

Featured Replies

פורסם

אני קורא הרבה חומר (כתבות, ביקורות, מאמרים, מדריכים וכו') באתר מאז שנת 2001, וידוע שסיימתי קורס טכנאים בג'ון ברייס ואני מתכוון להמשיך ל- MCITP: MCSE 2008 (אלא אם כן אצטרך לעשות את הקורס טכנאים החדש קודם, או את הקורס טכנאים למערכות עסקיות)- אבל השאלה שלי היא כזו: אני לא רוצה שכל החומר שאני מדפיס מהאתר ילך לזבל, באמת שלא, ולכן עוד ב-2001 קניתי לי קלסר גדול לאחסן בו הרבה חומר, וחשוב לי מאוד לדעת- עד כמה מקצועי החומר שיש באתר? עד כמה רחוק אפשר להגיע עם כל הביקורות/מאמרים/כתבות/מדריכים האלה? התשובה חשובה לי מאוד!!! :)

פורסם

השאלה הכי חשובה שאתה צריך לשאול את עצמך היא למה אתה מדפיס את זה? שום כתבה לא נמחקת מהאתר, ואפילו אם יבוא היום והזון יסגר, יש לך גוגל ומאות אתרים שמכילים את כל המידע בנושא שאי פעם תצטרך.. אז תצטרך לקרוא קצת אנגלית, אפשר לחשוב.. בלי אנגלית גם ככה לא תוכל להתקדם.

לא חבל על הנייר והדיו שאתה מבזבז?

ובלי קשר, תלוי לאן אתה שואף להגיע. להוית טכנאי מחשבים? כן זה יספיק. להיות מוכר מחשבים "מקצועי"? כן, זה יספיק. יותר מזה? אני לא הכי בטוח, תלוי לאן אתה רוצה להתפתח וכמה עמוק אתה רוצה לחפור בכל נושא. רוצה להתקדם באמת? תואר במדעי מחשב/הנדסת מערכות מידע (דומה למדמ"ח או הנדסת תוכנה, אבל בראייה אירגונית)/הנדסת מחשבים (בגדול זה מסלול בהנדסת חשמל), ואחרי זה הסמכות שונות ומשונות של MS/סיסקו, אורקל וכו,, תלוי באיזה כיוון אתה רוצה להתפתח. והכי חשוב - ניסיון.

פורסם
  • מחבר

אני אוהב מאוד את האתר שלכם, ובדיוק לפני חודשיים התקבל לבאג מוכר חדש שעושה MCITP- MCSE 2008 ב- hackeru, אחרי שהוא כבר עשה וסיים את ה- mcdst. אני גם כן רוצה לעשות את ה- mcse 2008 כי משם אפשר להמשיך הלאה לעוד קורסים ברשתות, אבטחת מידע, לינוקס וכל תחום אחר. אני יודע שאין מה להשוות את התארים האלה ל- BA במדעי המחשב או הנדסת חומרה ומחשבים, ואני יודע שחלק מהכתבים פה עושים BA במקצועות הטכנולוגיים ואני מתאר לעצמי שזו קריעת תחת רצינית ביותר, ואני לא יודע אם יש להם זמן לנשום ולצאת לבלות. אם כן, אז הם בטח גאונים שחולמים בלילה על אינדוקציות וחדו"א ווקטורים ונגזרות ועוד כל מיני דברים שקשורים למתמטיקה ופיזיקה. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

לא יפה מה שאמרת.

רציתי לשאול בהזדמנות זו- יש הרבה מודעות דרושים באתרים כמו alljobs ו- jobinfo של טכנאי מחשבים ורשתות, עם עדיפות לבעלי הסמכות. בחלק מהעבודות מוצעים גם רכב ופלאפון חינם למתאימים. זה שווה משהו או שזה סתם בלוף? כי אם העבודותהאלה שוות משהו, אני ועוד איך אשלח קורות חיים.

פורסם

אני חושב שלא הבנת עדיין את העיקרון בחיפוש העבודה

מתוך הצורך לכסף מגיעה המטרה למצוא עבודה

ואתה צריך להשיג את אותה מטרה בכל הדרכים האפשרויות

מה שאומר שאת קורות החיים שלך אתה שולח לכל מקום עבודה שמחפש

שואל את המקומות שלא מפרסמים מודעות אם הם מחפשים

מפעיל את הקשרים שלך (אם יש) כדי להשיג ראיונות (לא להשיג מקום עבודה...)

אחרי שתשיג לעצמך מקום עבודה שמוכן לקבל אותך אתה צריך להתחיל לעבוד ולא לחכות לאותו מקום עבודה חלומי (אם כבר אנחנו בנושא... באג זה לא מקום עבודה חלומי)

אם יש לך כמה מקומות עבודה שמוכנים לקבל אותך תתחיל לסנן אותם עד שתמצא את מקום העבודה המתאים ביותר לך

משם והלאה זה לטפס בסולם

להמשיך לחפש מקומות עבודה באותו תחום (אם אתה עובד בתחום מסויים... מכירות/סקרים טלפוניים/תמיכה טלפונית זה לא תחום) ולהמשיך לתואר אקדמאי בנושא שמעניין אותך ולנסות להשיג תנאי עבודה משופרים ככל שהזמן עובר

פורסם

אנשים, מספיק עם הספאם! למי שאין משהו מועיל להגיד, שלא יגיד!

פורסם

אני עובד באופיס דיפו בתור נציג אלקטרוניקה, מבחינת כמה העבודה היא חלומית - היא לא.

וכן, התנאים די זהים לתנאים בבאג, בדיוק בא אלינו לסניף בחור מבאג שרוצה לעבור לעבוד אצלנו כי בבאג נותנים לו רק 3 משמרות בשבוע והוא צריך הרבה יותר מזה.

זו עבודה די קשה פיזית(בבאג הרבה פחות), זה הרבה לטפס על סולמות, להוריד סחורה, להיות על הרגליים 8-9 שעות.

גם מנטלית זו עבודה לא קלה, הלקוחות הישראליים הם לא בדיוק סבלניים, לא כלפייך וגם לא אחד כלפי השני, ולא פעם אתה צריך להתנהג כשוטר ולהפריד בין נצים.

מבחינת שכר, זה שכר מינימום(כמו בבאג), עם עמלות על דברים שאתה מוכר.

אני לא איש מכירות כ"כ מצטיין ואני עושה בערך 100 ש"ח עמלות מכירה ביום עבודה.

זה לא המון, אבל זו תוספת מאוד נחמדה למשכורת העלובה(שוב, מינימום - זה אומר 160 ומשהו שקל ל8 שעות).

מבחינת תעודות וכאלה - אין לי שום תעודות חוץ מתעודת בגרות(וגם את זה עוד אין לי).

אני לפני צבא(מתגייס במרץ), פשוט קניתי משהו בסניף ושאלתי כל מיני שאלות שרק אנשים שיש להם מושג איפה הרקטום שלהם שואלים, והמנהל אלקטרוניקה שאל אותי אם אני רוצה לעבוד שם, אז אמרתי למה לא.

אתה לוקח את זה רחוק מדי, תואר בניהול רשתות לא יעזור(אך כמובן גם לא יזיק) בדרך להשגת עבודה בבאג.

שלח קורות חיים לבאג, אופיס דיפו ולאן שרק בא לך - נסה את מזלך.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בסוף עוד ינעלו את הת'רד ואני לא רוצה.

מי אמר שבאג זה לא מקום עבודה חלומי? אני מכיר אנשים שנשארו שם שנים ועכשיו הם מנהלי סניפים שמרוויחים הרבה ויוצאים לכנסים של symantec ולאיזה אירוע של HP ראיתי שמוכרים בבאג הוזמנו. נשבר לי מזה שאצלם עבודה בבאג זה עבודה בחנות נעליים או במכולת שכונתית, כי זה לא. נכון שזה לא עבודת סטודנטים באינטל, גוגל, מייקרוסופט, HP אבל גם זה משהו נחמד בשביל התחלה ואפשר להתקדם הלאה.

פורסם

אם אתה באמת בטוח שעבודה בבאג זה עבודה חלומית כנראה אתה כבר תקוע בבור עמוק...

תסתכל על אנשים שנחשבים "מצליחים" בעולם האמיתי... אני מבטיח לך שהם לא עובדים בבאג

אם אתה ממש צריך כסף (וכולם צריכים כסף) תשיג כבר עבודה באחת העבודות שצריכות עובדים כל הזמן(סקרים,תמיכה,מסעדות מזון מהיר)

מה שאתה מחפש זה את המודעות/לשאול עובד עם סמכות ישירות בנוגע לדרישות עובדות

לא אימייל למשל ולא להתקשר לתמיכה כדי שמורן תתקשר אלייך חזרה או משהו מופרך אחר (אני עוד זוכר את אותו התראד)

כל מה שאתה צריך זה טלפון ולהראות כמו מישהו שיכול לעבוד נורמלי להשיג עבודה כמו שאתה רוצה זה לא מסובך

פורסם

לדעתי החומר באתר לא יכול לקחת אותך רחוק מכוון שהוא מיועד יותר לנושאים ספציפים

אם אתה רוצה להתעמק וללמוד אז תקנה ספר ואם יהיו לך שאלות אז תיעזר באתר אבל לדעתי אין טעם ללמוד מהפוסטים של האתר עצמו כי החיפוש וסידור המידע יקח לך הרבה זמן על חשבון זמן הלמידה

פורסם

אני אוהב מאוד את האתר שלכם, ובדיוק לפני חודשיים התקבל לבאג מוכר חדש שעושה MCITP- MCSE 2008 ב- hackeru, אחרי שהוא כבר עשה וסיים את ה- mcdst. אני גם כן רוצה לעשות את ה- mcse 2008 כי משם אפשר להמשיך הלאה לעוד קורסים ברשתות, אבטחת מידע, לינוקס וכל תחום אחר. אני יודע שאין מה להשוות את התארים האלה ל- BA במדעי המחשב או הנדסת חומרה ומחשבים, ואני יודע שחלק מהכתבים פה עושים BA במקצועות הטכנולוגיים ואני מתאר לעצמי שזו קריעת תחת רצינית ביותר, ואני לא יודע אם יש להם זמן לנשום ולצאת לבלות. אם כן, אז הם בטח גאונים שחולמים בלילה על אינדוקציות וחדו"א ווקטורים ונגזרות ועוד כל מיני דברים שקשורים למתמטיקה ופיזיקה. תקנו אותי אם אני טועה.

אולי מספיק עם הדעות הקדומות על תארים אקדמיים? אני מסיים בקרוב BSc במדמ"ח בטכניון, זו לא כזו קריעת תחת. פשוט צריך להיות רציניים וכשצריך לשבת וללמוד אז יושבים ללמוד במקום להתברבר. החחיים הפרטיים שלי לא נגזלו, להיפך, הם הועשרו במהלך תקופת הלימודים.

אתה לא סתם טועה, אתה מכסה את עצמך עם וילון של בערות ובורות, ומרצה את עצמך בשקיעה בבינוניות, רק מפני ששמעת מאיזה פישר שהלימודים במתכונת "טכניונית" הם גטו.

פורסם
  • מחבר

והסמכות בג'ון ברייס או בכל מכללת הייטק אחרת שוות לתחת?

פורסם

מתי שמעת אותי אומר את זה?

מה ששווה לתחת זה השאיפות שלך והעובדה שאתה תולה את היכולת שלך להתקדם במסמכים שאתה מדפיס או בהסמכות שאתה רוכש. בנאדם נורמלי, במקום לשאול "עד כמה רחוק XXXXX יכול לקחת אותי" פשוט מציב לעצמו מטרה, רחוקה ככל שתהיה, ומגייס את כל הכישורים שלו להשיג אותה.

פורסם

והסמכות בג'ון ברייס או בכל מכללת הייטק אחרת שוות לתחת?

חוץ מזה שאת רוב החומר שאתה לומד שם אתה יכול ללמוד לבד וזה לא קשה כמו ללמוד מתמטיקה אקדמית לבד, אל תשכח שהמחירים של כל הקורסים המפוקפקים האלה הם מופקעים. פשוט גניבה לדעתי.

פורסם

בסוף עוד ינעלו את הת'רד ואני לא רוצה.

מי אמר שבאג זה לא מקום עבודה חלומי? אני מכיר אנשים שנשארו שם שנים ועכשיו הם מנהלי סניפים שמרוויחים הרבה ויוצאים לכנסים של symantec ולאיזה אירוע של HP ראיתי שמוכרים בבאג הוזמנו. נשבר לי מזה שאצלם עבודה בבאג זה עבודה בחנות נעליים או במכולת שכונתית, כי זה לא. נכון שזה לא עבודת סטודנטים באינטל, גוגל, מייקרוסופט, HP אבל גם זה משהו נחמד בשביל התחלה ואפשר להתקדם הלאה.

האנשים שעובדים בבאג עובדים שם בעיקר בגלל היכולת שלהם במכירות, לא בגלל תואר בניהול רשתות.

זה נורא פשוט, אין לעובדים בבאג שום צורך בידע בניהול רשתות וכד', ולכן באג כמעסיק, לא רוצים או דורשים את זה.

כמו שזה לא יעניין אף אחד באינטל אם יש לי תואר שני בהיסטוריה - זה פשוט לא רלוונטי.

האנשים שעבדו בבאג שנים והפכו למנהלי סניפים, זה גם לא בגלל הסמכה כזו או אחרת, אלא בגלל שהם:

א. עובדים כבר זמן רב, ונסיון זה ה-דבר הכי חשוב בעולם העסקים

ב. בעלי כושר ניהולי

יש מצב שהם לא יודעים אפילו להגדיר רשת אלחוטית עם הראוטרים שהם מוכרים בחנות, אבל שוב - זה לא רלוונטי לבאג.

באג צריכים טכנאי מחשבים בשביל לתקן ולבנות מחשבים, והם צריכים אנשי מכירות שימכרו את הדברים בחנות והם צריכים מנהלים שינהלו את החנויות ואת הרשת.

רק המקצוע של טכנאי מחשבים דורש איזושהי הסמכה, לא יודע איזו - אולי פשוט תשאל? באתר של באג יש אזור של "דרושים".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים