עבור לתוכן

שאלה כללית בנוגע לקורס מקצוע במחשבים

Featured Replies

פורסם

אני השתחררתי לא מזמן מהצבא ואני רוצה לעסוק בתחום של המחשבים. אני פשוט אוהב את זה וזה נורא מעניין אותי

הבנתי שיש 3 נושאים עיקריים שהם

חומרה

ותוכנה שמתחלקת לשני חלקיםעיצוב וגרפיקה

ושפת תיכנות

הבנתי מחבר שלא כדי לי ללכת על תחום של החומרה כי אין בזה ממש עבודה וגם זה פחות מושך אותי, מושך אבל פחות

אני יותר נמשך לתחום של התוכנה וחשבתי ללכת עליו השאלה שלי היא כזאת

האם זה דורש בגרות מלאה? מכיוון שממש אין לי את זה

אני מניח שזה דורש אנגלית ברמה טובה ולכן אין לי בעייה ללכת ולעבור קורס אנגלית ספציפי, אני מקווה שזה לא דורש בגרות, יותר מאוחר במקומות העבודה כגון הייטק או חברות למינהם.

השאלה השנייה על איזה קורס ללכת ומה אתם ממליצים, ואם מה בכלל מתחילים כי אני ממש חדש בתחום

תודה שי אשמח לעזרה נורא חשוב לי

פורסם

אני לא הייתי מציעה לקחת קורס במחשבים כי זה לא נותן הרבה ולא שווה הרבה

השוק די מוצף בבוגרים של הקורסים האלו

התעודות שהקורסים מעניקות יכולים לתרום משהו אם יש לך נסיון ואתה רוצה איזשהי תעודה כדי להציג במקום עבודה

בקיצור לדעתי זה בזבוז כסף

מה שכן הייתי מציעה לך אם אתה נמשך לתחום התוכנה זה להשלים את הבגרות (אתה לא חייב שיהיה לך תעודת בגרות מלאה רק להשלים מתמטיקה-5 פיזיקה-5 ואנגלית-5 ופסיכומטרי כמובן) וללמוד בטכניון/אוניברסיטה/מכללה למדעי המחשב ואחר כך אם תרצה השלמת שנה נוספת (סה''כ 4) להנדסת תוכנה

פורסם

השאלה היא איזה תחום מעניין אותך באמת מכל קשת התחומים במיחשוב?

פורסם
  • מחבר

השאלה היא איזה תחום מעניין אותך באמת מכל קשת התחומים במיחשוב?

אז זהו שאני לא כל כך מבין בזה ובאתי אליכם לקרצת ייעוץ וכיוון

פורסם

אז זהו שאני לא כל כך מבין בזה ובאתי אליכם לקרצת ייעוץ וכיוון

להחליט בשבילך מה ללמוד זה לא יהיה חכם, אחד אוהב חומרה והוא יכול להיות ממש טוב בזה ואפשר לקחת ממנו דוגמא ,

השני אוהב בכלל תוכנה והוא תותח על והשלישי מכור לעיצוב גראפי והוא פשוט אומן גדול,

עכשיו ברצינות, אתה צריך לדעת מה יותר מעניין אותך חבר..

להנדס תוכנות ,לתקן מחשבים , להנדס חומרה או לצייר?? ;D

סתם הצגתי את זה בצורה קצת הומוריסטית בשביל שיותר תבין את הכיוון, כמובן שזה הרבה יותר מורכב מאיך שאני מציג את זה...

תעשה חושבים, תחזור עם תשובה והמומחים יוכלו לכוון אותך...

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

להחליט בשבילך מה ללמוד זה לא יהיה חכם, אחד אוהב חומרה והוא יכול להיות ממש טוב בזה ואפשר לקחת ממנו דוגמא ,

השני אוהב בכלל תוכנה והוא תותח על והשלישי מכור לעיצוב גראפי והוא פשוט אומן גדול,

עכשיו ברצינות, אתה צריך לדעת מה יותר מעניין אותך חבר..

להנדס תוכנות ,לתקן מחשבים , להנדס חומרה או לצייר?? ;D

סתם הצגתי את זה בצורה קצת הומוריסטית בשביל שיותר תבין את הכיוון, כמובן שזה הרבה יותר מורכב מאיך שאני מציג את זה...

תעשה חושבים, תחזור עם תשובה והמומחים יוכלו לכוון אותך...

:xyxthumbs:

ללא שום ספק הנדסת תוכנה הכי מעניינת אותי

פשוט אני לא יודע ממה להתחיל בשלבים ואיזה קורסים למינהם

פורסם

ללא שום ספק הנדסת תוכנה הכי מעניינת אותי

פשוט אני לא יודע ממה להתחיל בשלבים ואיזה קורסים למינהם

אתה טוב במתמטיקה?

לפי מה שהבנתי, הנדסת תוכנה זה מדעי המחשב + עוד כמה קורסים

מדעי המחשב דורש הרבה מתמטיקה

לא מלמדים שם תכנות כמעט, בעיקר רעיונות

שיטות לחסוך במקום וזמן ריצה במחשב (איך לפתח אלגוריתמים בצורה יעילה, איך לייצג מידע בצורה שתחסוך מיקום/זמן ריצה...), אני למדתי גם גישה תכנותית בשם "תכנות מונחה עצמים" (שאני מניח שזה חובה לא רק באוניברסיטת חיפה), מבוא לחומרה + ארגון המחשב ושפות סף (איך המעבד עובד - בצורה דיי בסיסית, תכנות באסמבלי)

פורסם

Shayke007, אנחנו לא יכולים לייעץ לך למשהו כל כך כללי.

מה הידע שלך היום ובמה יצא לך להיתנסות כבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים