עבור לתוכן

הלחמות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז ככה

פתחתי את הבורג, ולא יכולתי להכניס יותר את הראש, הוא היה עד הסוף פנימה.

הבעיה היא שהקצה לא ממיס את הבדיל.

למשל, כשאני מצמיד את המלחם לרגל של הנגד, ואז לאחר שהרגל מתחממת אני מצמיד את הבדיל לנקודה בה הקצה של המלחם נוגע, הבדיל לא נמס.

צריך לגעת ברגל של הנגד ממש עם החלק העליון של הקצה בשביל שהבדיל יימס, ואי אפשר להלחים ככה.

פורסם

אין דבר כזה בדיל עבה מדיי מזה השטויות האלה

קשקוש(#1): כשיש לך גוש גדול יותר של חומר שמוליך טמפרוטורה בצורה טובה(בדיל להלחמה), החום שהוא סופג מתפשט על שטח גדול יותר(וגם "נאבד" לסביבה מהר יותר), ודורש השקעה של כמות יותר גדולה של אנרגיה כדי להתחמם.

מה שאמרת זה מקביל ללהגיד שאין חשיבות לגודל ההיטסינק.

בקשר להלחמות של הלוח

על לוחות האם ועל כל לוח מולחם נימצא בדיל מאותו סוג

אומנם איכותי יותר או פחות את טמפרטורת הרתיחה שלו זהה לחלוטין

קשקוש(#2): יש סוגים שונים של בדיל בהרכבים שונים, אין כמעט שימושים בבדיל טהור להלחמה.

לדוגמא תקנות ROHS של האיחוד האירופי מכתיבות שימוש בבדיל נטול עופרת הדורש טמפרטורת עבודה גבוהה יותר.

טיפ:כאשר רוצים לפרק הלחמה שמים קצת בדיל על ראש המלחם ואיתו נוגעים בנקודה שרוצים להמיס

הבדיל כבר רותח וישירות מתמזג עם הבדיל הקר כבר עכשיו כל שנותר לעשות זה למשוך את הרגל של המולחם

לד כבל דיודה נגד או לא משנה מה ...

טיפ טוב.

בכלל, בשביל לשמור על אורך החיים של המלחם, יש לצפות את הקצה שלו בבדיל בזמן שלא משתמשים בו(גם בין כול הלחמה להלחמה) ולנקות אותו לפני ההלחמה.

חום מאיץ את ההתחמצנות של מתכות. מתכת מחומצנת == העברת חום גרועה. ציפוי הקצה בבדיל מגן מפני התחמצנות.

מלחם של 30W = חרא של מלחם.

תלוי לאיזה שימוש, עשיתי (עשרות)אלפי הלחמות עם מלחמים של 25-30W. מעטים המקרים שהייתי צריך מלחם חזק יותר.

אגב, האדים שלו באמת רעילים כ"כ?

כן, האדים רעילים. מומלץ מאוד להלחים במקום מאוורר.

פורסם
  • מחבר

מסקנות:

קניתי היום בבוקר מלחם של Zico, 30W/130W, שניתן לחממו על ידי מפסק (ברירת המחדל שלו היא 30W).

גם איתו הבדיל לא נמס, אבל לאחר שלחצתי על המפסק, הבדיל נמס יופי.

כנראה שהבעיה היא באמת בבדיל שהוא עבה מידי, או שהמתכת ממנה הוא עשוי בעלת טמפרטורת התכה גבוהה מידי.

מה שאעשה ככל הנראה זה לקנות בדיל דק יותר ואיכותי יותר.

פורסם

מלחם של 30W יספיק לכל סוג של בדיל, אני משתמש במלחם מעפן בלי חברה שהשפיץ שלו התעקם מהחום (הזוי ביותר) ובכל זאת כל ההלחמות יוצאות לי טוב. תנקה את הראש של המלחם זה יעזור (גם עם הוא חדש), תשאיר אותו גם מחובר ליותר זמן בהתחלה, זה יקל על ניקוי חומרים המפריעים לפיזור החום.

פורסם
  • מחבר

מלחם של 30W יספיק לכל סוג של בדיל, אני משתמש במלחם מעפן בלי חברה שהשפיץ שלו התעקם מהחום (הזוי ביותר) ובכל זאת כל ההלחמות יוצאות לי טוב. תנקה את הראש של המלחם זה יעזור (גם עם הוא חדש), תשאיר אותו גם מחובר ליותר זמן בהתחלה, זה יקל על ניקוי חומרים המפריעים לפיזור החום.

איך אתה ממליץ לנקות אותו?

פורסם

^^^^^

כאשר המלחם חם תנקה אותו על ספוג/מטלית רטובה

אם זה לא עוזר - נייר זכוכית לליטוש על הראש (כשהמלחם קר) אבל לא להגזים אחרת אתה הורס את הראש...

SoapSeller - כל הכבוד על ההערות - לא היה לי כוח לתקן את כולם..

פורסם

אז ככה

פתחתי את הבורג, ולא יכולתי להכניס יותר את הראש, הוא היה עד הסוף פנימה.

הבעיה היא שהקצה לא ממיס את הבדיל.

למשל, כשאני מצמיד את המלחם לרגל של הנגד, ואז לאחר שהרגל מתחממת אני מצמיד את הבדיל לנקודה בה הקצה של המלחם נוגע, הבדיל לא נמס.

צריך לגעת ברגל של הנגד ממש עם החלק העליון של הקצה בשביל שהבדיל יימס, ואי אפשר להלחים ככה.

זה חייב להיכנס... הגוף חימום לרוב הולך כסליל , והראש נימצא במרכזו - תנסה שוב כמה פעמים הראש אמור להיות יכול להיכנס עד הסוף אבל אם תכניס עד הסוף אתה תשרוף את הראש...
פורסם

כמה הערות והארות לחברי'ה פה...

מלחם 30W לא ימיס כל בדיל / חיבור . אם המצב היה כך , לא היו מייצרים מלחמים בהספקים יותר גבוהים.

אגב , 30W זה הספק הצריכה של המלחם , החום בקצה המלחם תלוי בנצילות של גוף החימום שלו והחומרים מהם הוא עשוי . 2 מלחמי 30W מחברות שונות יתחממו לטמפרטורות עבודה שונות , רק ההספק החשמלי שלהם פחות או יותר זהה.

מלחם 30W טוב להלחמות קטנות / עדינות , בלי גושים גדולים של בדיל . אם יש גוש גדול , יקח המון זמן עד שהמלחם יצליח להמיס אותו, אם בכלל.

היום התחילו למכור בדיל ללא עופרת (lead free ) , טומפ' ההתכה של בדיל כזה היא יותר גבוהה מהבדיל "הישן" , אולי זאת הסיבה שלא הצלחת להמיס את הבדיל .

אם אתה מלחים הרבה , הכי טוב יהיה להשתמש בתחנת הלמה , בא ניתן לקבוע את ההספק / טמפרטורה , תלוי בעבודה שמבצעים , סתם לתחביבים , אפשר להסתפק במלחם 60W .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים