פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים קניתי היום מלחם, בדיל ועוד כמה דברים והתחלתי להלחים.המלחם הוא של 30W, והבדיל נראה לי יותר עבה ממה שאני רגיל אליו.הקצה של המלחם מורכב מ-2 חלקים - החלק הגלילי בעל רדיוס קבוע, והחלק הקונוסי שהרדיוס שלו מצטמצם.שמתי לב שהמלחם מצליח להמיס את הבדיל רק בחלק הגלילי ולא בחלק הקונוסי, וזה ממש לא נוח להלחים ככה.כמובן שאקנה בדיל יותר דק ואראה מה באמת הבעיה, אבל מניסיונכם רציתי לשאול האם הבעיה היא גם במלחם שהוא 30W?על איזה מלחם אתם ממליצים ?המלחם הנוכחי עלה לי 30 שקל (הכי פשוט שהיה) ולא הכי נוח איתו.תודה.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים מחבר אולי אתה לא נותן לו מספיק זמן להתחמם?נתתי לו מספיק זמן להתחמם.זה היה ככה לאורך כל ההלחמה שנמשכה כשעה.כמה וואט צריך להיות מלחם טוב?30W זה מעט מידי?
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים יש לי מלחם כזה:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Soldering_gun.jpgבדיל הוא ממיס יופי, אבל כמה שלא חיממתי אותו הוא לא ממיס הלחמות של לוח אם. מה נדרש כדי להמיס אותם?לפותח הדיון: אם יש לך מלחם כמו בתמונה אז כנראה שהוא פגום.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים הקצה מלוכלך ולכן לא מוליך חום כמו שצריך.תן למלחם להתחמם ובעזרת סמרטוט רטוב נקה בזהירות (תיזהר לא לקבל כוויה) את ה"שפיץ".והלחמות של לוחות אם (ומעגלים מודפסים ביצור המוני בכלל) מכילים גם פלקס.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים מחבר יש לי מלחם כמו בתמונה שפרסם נירומית', למה אתה אומר שהמלחם פגום?לשי, אני לא חושב שזה בעיה של מלחם מלוכלך כי קניתי אותו רק היום ודאגתי לנקות ממנו את הבדיל במהלך ההלחמה על ידי שואב בדיל.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים לא מנקים מלחם ע"י שואב בדיל.ומלחם מגיע מהמפעל שהקצה שלו מצופה בחומר ששומר עליו, צריך לנקות אותו.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים יש לי מלחם כמו בתמונה שפרסם נירומית', למה אתה אומר שהמלחם פגום?אצלי הקצה התיך את הבדיל בחצי שנייה אחרי 3 דקות חימום.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים מחבר אם אצלך זה הקצה התיך את הבדיל, אז יכול להיות שהבדיל שלי עבה מידי.תודה לכולם על התשובות (ואגב, החלק הקונוסי יושב טוב צמוד לגליל).ואם תוכלו לענות על השאלה כמה וואט מומלץ שמלחם יצרוך?תודה רבה.
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים אין דבר כזה בדיל עבה מדיי מזה השטויות האלהבדיל אפשר להמיס גם בסיר על הגז למי שלא יודעעפןותח התרדרק החלק הסופי של המלחם הוא זה הרותח מכולם והוא זה שמתחמם ואיתו מלחימיםהחלק הארוך הוא יותר המבנה של קנה ולכן לא מעביר ממש חוםאומנם הוא מתחמםאך בשום מצב לא יגיע לרמת חום של ראש הבדילשכם אם הוא יגיע לכזה חוםהוא כבר ימית את ידית הפלסטיק של המלחםעם קצת חשיבה הגיונית היית מגלה את זה לבדבקשר להלחמה עצמהאם לא נוח לך להלחים עם המלחם הזה אתה יכול להחליף לו ראש או להכין אחדכל שצריך הוא צינור ברזל מלא כמובן בקוטר של 4 מ''מ שאת סופו אתה מעצב כאוות נפשךאו שפיץ או עיגול או שטוח או לכול צורה שתרצה ותהייה לך נוחהבקשר להלחמות של הלוחעל לוחות האם ועל כל לוח מולחם נימצא בדיל מאותו סוגאומנם איכותי יותר או פחות את טמפרטורת הרתיחה שלו זהה לחלוטיןטיפ:כאשר רוצים לפרק הלחמה שמים קצת בדיל על ראש המלחם ואיתו נוגעים בנקודה שרוצים להמיסהבדיל כבר רותח וישירות מתמזג עם הבדיל הקר כבר עכשיו כל שנותר לעשות זה למשוך את הרגל של המולחםלד כבל דיודה נגד או לא משנה מה ...בהצלחה
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים פותח התראד תנסה לקחת איזו סכין ובעדינות לגרד את הליכלוך\ציפוי... פשוט תנסה ותגיד איך הולך...אני כותב לך מניסיון.... עריכה: יופי של תגובה AVIRAM20... אתה מנוסה כמעט כמוני בהלחמה.... חחח... אני מלחים מכיתה ד'.... (רציני..)
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים בקשר להלחמות של הלוחעל לוחות האם ועל כל לוח מולחם נימצא בדיל מאותו סוגאומנם איכותי יותר או פחות את טמפרטורת הרתיחה שלו זהה לחלוטיןטיפ:כאשר רוצים לפרק הלחמה שמים קצת בדיל על ראש המלחם ואיתו נוגעים בנקודה שרוצים להמיסהבדיל כבר רותח וישירות מתמזג עם הבדיל הקר כבר עכשיו כל שנותר לעשות זה למשוך את הרגל של המולחםלד כבל דיודה נגד או לא משנה מה ...בהצלחהתודה על העצה, אבל נראה לי מוזר שהצמדתי את המלחם לרגל של קבל, והחזקתי והחזקתי, וזה לא הזיז לו. אני אנסה עם הבדיל הרוטח. אגב, האדים שלו באמת רעילים כ"כ?
פורסם 2008 בדצמבר 516 שנים ואווו אני לא מאמין, חבר'ס אין לכם ניסיון בהלחמות עם מלחמים חדשים?! כשקונים מלחם הראש שלו תמיד מחובר ממש בקצה ה"קנה" , יש לך במלחם בורג או שתיים בקצה החלק שמכיל את הספיראלה, תפתח אותם תכניס את הראש קצת פנימה ותסגור אותם עליו. עכשיו הראש הלחמה יהיה קרוב יותר למרכז הספיראלה (חלק שמחמםם תכלס את הראש והכל יהיה טוב ) אם הראש היה חם מספיק , הוא היה ממיס את הבדיל אפילו אם הראש היה קצת מלוכלך (במיוחד הציפוי שיש בהתחלה הוא לא מזיק...)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.