עבור לתוכן

חדר כושר פוגע בגדילה?

Featured Replies

פורסם

אני בן 14 וחצי והתחלתי להתאמן בחדר כושר לפני שבועיים בתדירות של יום כן-יום לא (3 או 4 פעמים בשבוע) אז חברים שלי אמרו לי שהרמת משקולות פוגע בגדילה ושגם זה יכול להזיק לקליעה שלי בכדורסל עד שאני יסיים להתפתח כי זה פוגע ברגישות ביד.

זה נכון?

פורסם

אני אגיד לך מידע אישי ולא מוסמך:

שמגיל 16 אפשר להרים משקולות כדי שלא יפגע בגדילה

אבל למה שלא תשאל את מאמני הכושר במכון?

פורסם

אכן פעילות מרובה עם משקולות (לא ריצה או משהו כזה)

יכולה להאט את הגדילה שכן היא מקצרת את השריר והעצם לא תתארך

פורסם

אכן מתחת לגיל 16 לא מומלץ להרים משקולות כי זה פוגע בגדילה

פורסם

לפי המאמן האישי שלי זה לא פוגע בגדילה וזו סתם סטיגמה ישראלית.

לפי מאמן הקונג פו שלי, אם אתה מרים משקולות כבדות אחרי זה כאשר תבוא לזרוק כדור סל הוא יהיה "קל יותר" ותצתרך להתרגל....

יאיר.

פורסם

לפני כמה חודשים, במהלך זיפזופיי בערוצי הטלוויזיה נחה עיני על תוכנית בערוץ 8 שהתעסקה באותה שאלה שאתה שואל פה "האם הרמת משקולות פוגעת בגדילה" (או במילים אחרות "האם הרמת משקולות כבדות גורמת לקיבוע שרירים).

בתוכנית אמרו שהרמת משקולות לא פוגעת בקצב הגדילה, וגם לא בגמישות הגוף.

אז אין לך מה לפחד.

פורסם

אבל בכל מקרה, גם אם אתה מתאמן, תתאמן רק עם הנחיה ותוכנית של מדריך חדר הכושר,

אחרת אתה סתם תתנפח במקומות הלא נכונים ותיראה מגעיל.

יאיר.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני כן יתאמן אבל בחדר כושר שאני מתאמן בו כל המדריכים דפוקים אין את מי לשאול ד"א אני יודע שבשביל שרירים חייבים חלבונים אז אם אני יאכל הרבה ביצים או מזונות עשירים בחלבונים אחרים אז אני יתחזק יותר באופן משמעותי? ועוד שאלה - כדאי לי גם לשחות אחרי האימון בחדר כושר? ז"א זה מפתח שרירים הרבה?

פורסם

אם אתה רוצה להיכנס לזה ברצינות אז לך לדיאטתנית שתתאים לך דיאטה ועדיין, חפש אפילו תלך למדריך פרטי רק שתיהיה לך תוכנית מבוקרת זה מאוד חשוב!!!.

יאיר.

פורסם
  • מחבר

תודה ובקשר לשחייה?

פורסם

אני תמיד שחיתי אחרי חדר כושר, לא הרגשתי בהבדל מיכיוון שעבדתי על שרירים שונים בשחיה ובחדר כושר.

שחיה לא כל כך מחזקת שירירים חיצוניים, בעיקר פנימים.

למשל סיבולת לב ריאה, אם תישחה הרבה יהיה לך קל לרוץ הרבה ברציפות....

יאיר.

פורסם

אוקיי

משקולות לא פוגעות בגדילה

מה שכן יכול להיפגע זה הגב שלך, אם אתה לא מחזיק אותו ישר (שאתה מרים משקולות עם מוט, כאילו לא משקולות "חופשיות")

בכל מקרה מה שאתה לא עושה

לך רק לפי תוכנית של המאמן או המנהל או מה שזה לא יהיה.

תאכל מזונות כמו בשר, פסטות, אורז, ביצים, טונה ודגים אחרים, אל תשתה הרבה קולה ואל תאכל הרבה ממתקים, שוקולד טוב מידי פעם לשרירים.

בהצלחה.

פורסם

הדברים שנאמרו פה חצי נכונים וחלקם זה שטויות.

יש דרך נכונה לעשות אימון וזה הולך ככה:

קודם כל אתה עושה חימום בשביל להכין את הגוף.

לאחר מכן מתיחות כדי ששרירי הגוף לא יתקבעו כמו שמישהו אמר.

לאחר שעשית את שני אלה בצורה נכונה אתה יכול להתחיל באימון מבוקר עם תוכנית עבודה ממדריך מוסמך (דרוש שיתלווה אליך בשביל הביטחון)

לאחר האימון צריך לעשות עוד קצת מתיחות ולאחר מכן הרפיה.

בדר"כ משקולות (חופשיות או לא) פוגעות לך בחוליות התחתונות של הגב כשמופעל עליהן לחץ כתוצאה משימוש לא נכון במשקולות.

דבר זה יכול אומנם לפגוע לך בגדילה אם לא תיזהר.

בקשר למזון: אכילה מרובה של מזונות עשירים בחלבונים לא תגרום לך להתחזק משמעותית. דבר זה תלוי באימון שלך (אם הוא משפר את סיבולת השריר או את כח השריר).

בקשר למשקולות וכדורסל, לאחר הרמת משקולות "מאבדים" את הרגישות ביד לזמן מסויים אבל היא חוזרת לאחר כשעה או פחות מסיום האימון.

ולבסוף, השחיה היא הספורט המומלץ ביותר שיש כי היא עובדת על מספר רב של שרירים ואינה גורמת ללחץ גבוהה על עצמות הגב או כל עצמות אחרות בגוף, והיא משפרת רק את סיבולת הלב ריאה, כלומר מאמנת את הלב ואת הריאות שלך ובכך נונת לך יתרון לפעילות מתונה לזמן ארוך.

פורסם

גם אני מתאמו בחדר כושר, ואמרו לי שזה לא פוגע בגדילה.

אבל צריך לעשות כל דבר בצורה מבוקרת ותחת פיקוח.

רק שתדעו שגם ריצה על יתר המידה יכול לדפוק את הברכיים (ברצינות) :P

אני מאמין שאם תעבוד בצורה מבוקרת וע"פ תוכנית של מאמן יהיה בסדר...

פורסם

גם אני מתאמו בחדר כושר, ואמרו לי שזה לא פוגע בגדילה.

אבל צריך לעשות כל דבר בצורה מבוקרת ותחת פיקוח.

רק שתדעו שגם ריצה על יתר המידה יכול לדפוק את הברכיים (ברצינות) :P

אני מאמין שאם תעבוד בצורה מבוקרת וע"פ תוכנית של מאמן יהיה בסדר...

כל דבר שנעשה יותר מדי פוגע במשהו...

הנה דוגמא לטעות אחת נפוצה ביותר: כפיפות בטן. לאנשים יש הרשה שבשביל בטן עם ריבועים שניראית פצצה צריך לעשות 200 כפיפות בטן כל יום. למעשה הרבה כפיפות בטן פשוט הורסות את הגב עם הזמן ואינן תורמות בכלום.

מי שרוצה באמת בטן מעוצבת צריך לעשות אירובי או ריצות ארוכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים