עבור לתוכן

מישהו מבין בכלכלה? אינפלציה..

Featured Replies

פורסם

אני משחק במשחק אסטרטגיה civilization.. והרבה פעמים אני מגיע למצב שיש לי אינפלציה גדולה במדינה.. זה דופק לי את כל הכלכלה ומאט את התפתחות המדינה.. מישהו יודע מה גורם לזה? איך אפשר להימנע מאינפלציה.. ואם כבר יש לי אינפלציה במצב חמור איך אני משפר אותה?

פורסם

בגדול - תעלה את הריבית שאתה גובה על אשראי שאתה נותן

ותצמצם את הוצאות המדינה.

זה הדברים הבסיסיים אבל אין לי מושג איזה אופציות יש לך במשחק :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אז בעצם לשמור כמה שיותר כסף בבנק של המדינה?

אני יכול להגדיל את הריבית.. אז המדינה תתפתח יותר לאט.. ונכנס לי יותר ויותר כסף לבנק המדינה.. אני גם יכול לצמצם הוצאות ולא להתשמש בכסף שנשמר בבנק.. אבל זה לא יגרום לאינפלציה גדולה יותר? ממה שקראתי, אם יש יותר מדי שטרות במדינה הערך שלהם ירד.. וזה גרום לאינפלציה

פורסם
  • מחבר

קראתי את זה לפני שבוע.. השורה המרכזית זה

"אינפלציה מוסברת לעתים כמצב קבוע בו "הרבה כסף רודף אחרי מעט סחורות ושירותים". כלומר, כמות הכסף (כשטרות נייר, או במתכות יקרות) גדלה בקצב מהיר יותר מהגידול בסך כל הסחורות והשירותים המוצעים בשוק."

אז מה זה אומר שאני צריך לעשות? לשמור כמה שפחות כסף? לגרום שהכסף בכל תור יגדל בקצב איטי יותר?

פורסם

אז בעצם לשמור כמה שיותר כסף בבנק של המדינה?

אני יכול להגדיל את הריבית.. אז המדינה תתפתח יותר לאט.. ונכנס לי יותר ויותר כסף לבנק המדינה.. אני גם יכול לצמצם הוצאות ולא להתשמש בכסף שנשמר בבנק.. אבל זה לא יגרום לאינפלציה גדולה יותר? ממה שקראתי, אם יש יותר מדי שטרות במדינה הערך שלהם ירד.. וזה גרום לאינפלציה

וואלה עשית לי חשק לנסות תמשחק

מה שרשמת נראה לי נכון אבל

לא הבנתי למה יהיו יותר שטרות במדינה כתוצאה מזה ?

פורסם

גם לי יש חשק לזה פתאום :P

או להגדיל את ה"סחורות ושירותים" ובכך לא תצטרך להקטין את הכסף.

פורסם
  • מחבר

כשאני מגדיל את הריבית המדינה מרוויחה יותר כסף? או מרוויחה פחות?

עריכה: אני יכול להגדיל רק את המיסים.. אבל אז נוצר מצב שיש מלא שטרות..

אבל עכשיו הבנתי...! יש שמה אפשרות גם לשנות סוגי משטר.. בכלכלה יש אפשרות לשנות לfree market ואז אתה מקבל +1 trade toute וככה אני מגדיל את הסחורות והשירותים והאינפלציה נעלמת.. תודה לזה שמעלי:) זה פתר את הבעיה..

וכדאי לכם ממש לנסות את המשחק אני כבר תקופה ארוכה משחק בו..

יש שמה הכל.. ריגול אטום חמקנים great person (אתה משקיע בזה כאילו.. ואז פעם בכמה שנים נולד לך "great person" שעוזר למדינה בתחומים שונים..

למשל ב scientist יכול להיוולד ניוטון איינשטיין וכו'.. בpriest יכול להיוולד ישו משה וכו'.. בmerchent כל מיני גאונים בכלכלה שהיו במשך ההיסטוריה)

יש wonders כמו הפנטאגון שיכול לעזור בתחום הצבא.. אוניברסיטת אוקספורד בתחום המדעי.. וולסטיט בכלכלה וכו'..

הקטע הכי חזק במשחק.. שאתה מבין עד כמה חשובה הדיפלומטיה.. לא משנה כמה אתה חזק.. ברגע שאתה לא יודע לנהל יחסים חוץ טובים אתה תאכל אותה בשלב מסויים.

לעומת זאת כשאתה יודע לנהל אותה טוב.. אתה ממש שולט בעולם.. יכול לסכסך כמעט בין מי שבא לך.. עוזרים לך במלחמות נותנים לך טכנולוגיות.. ממש כמו באמיתי..

למשל אתה מביא למדינה מסויימת טכנולוגיה.. אז ירד לך היחסים עם מדינה אחרת שבריב עם המדינה הזאת. או אם פתחתה במלחמה מול מדינה.. אתה תדרדר את היחסים עם המדינות שחברות איתה.. גם הדת משפיעה.. עם אתה בוחר להאמין ביהדות זה בעיה.. כולם מסביבך נוצרים מוסלמים וכו' (יש איזה 8 דתות) והם לא ממש יאהבו אותך..

אתה מבין עד כמה חשובים המשאבים.. אורניום נפט אלומיניום וכו'..

הכל יש שם.. קומנדו נושאות מטוסים נושאות טילים טילים ביולוגיים. והעולם בדיוק במבנה של כדור הארץ.

יש לך גם אפשרות לעשות שכל מדינה תהייה בדיוק במקום האמיתי שלה בכדור הארץ וככה אתה ממש מרגיש שהמשחק אמיתי..

קיצר משחק ענק.

אגב אם יש מישהו פה שיש לו את המשחק, אני ישמח לשחק מולו ברשת.

פורסם

מה שם המשחק המלא אם אפשר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים