עבור לתוכן

מסך LCD לניגון וידאו מהמחשב - עדיף צג מחשב או טלויזיה? (תקציב 2.5)

Featured Replies

פורסם

הפרמטרים החשובים הם כניסות וידאו (עדיפות לטלויזיה), אמינות הצבעים (עדיפות לצג מחשב?), מחיר וגודל, לא חשוב מסך רחב או 3X4.

אני מתכוון לשים את המסך ליד מסך המחשב ולנגן עליו בFULLSCREEN וידאו (תוך כדי עריכת וידאו בתור PREVIEW או בצפיה בסדרות וסרטים). גודל המסך לא צריך להיות יותר מ19-20 כי אני יושב קרוב, אבל מאוד משנה האמינות של הצבע בכל מה שקשור לעריכת וידאו.

התקציב לשם העניין הוא עד 2500 שח.

(מסך המחשב שלי כנראה הולך להיות L2000CP)

פורסם

אם לא קריטי לך גודל - קח מסך CRT איכותי שיתן לך את דיוק הצבעים הטוב ביותר ברבע מחיר :o או CRT 22 אינטש מעולה ב-2000 ש"ח.

ואם נהיה יותר "מודרניים", קח את ה-EIZO S1932 שלמרות מחירו המופרז בעליל יתן את התמונה הטובה ביותר למחיר - מלבד ה-CRT כמובן.

אם אתה רוצה את התמורה הטובה ביותר לכסף בלי לקנות CRT, קח אחד מהדגמים הבאים:

DELL2007FP, מבוסס IPS ועולה כ-2200 ש"ח. יש לו כניסות של S-VIDEO וקומפוזיט בנוסף ל-DVI.VGA הסטנדרטיים.

HP LP2065, מבוסס IPS שעולה כ-2200 ש"ח.

LG L2000CP כמו שלך שמבוסס על פאנל זהה (IPS) אך אני לא מכיר אותו (כ-1800 ש"ח)

SAMSUNG 971P שהוא הזול ביותר (כ-1500 ש"ח) בגודל 19' ומבוסס VA.

לגבי טלויזיות LCD אני לא מתמצא במיוחד, אבל זו למשל היא 26', מבוססת IPS, עם שלל חיבורים וכניסות - רק עם רזולוציה נמוכה יחסית למסכי 20'. לא יודע איך היא בהשוואה לאחרות. מצד שני, בכ-200 ש"ח יותר יש טלויזיות 32' לא רעות בכלל.

פורסם
  • מחבר

ברור לי שעדיף CRT, יותר מזה- עדיף לי מוניטור וידאו מקצועי, אבל אלה לא עולים באיזור הריאלי כרגע.

אני לא צריך לעשות תיקוני צבע לשידור, אני בעיקר רוצה לראות תמונה לא "מיופה" אלא אמינה.

אני חושב שאני מעדיף מסך עם כניסת קומפוננט וידאו כדי שאוכל לכוון את הצבעים והבהירות למצב שאני סומך עליו.

הבעיה העיקרית היא שאין מסכי IPS עם חיבור Component. (רק מ32" ומעלה)

האם מסך מבוסס MVA יהיה אמין כמו IPS מבחינת הצבעים שלו?

נגיד כמו ה- 20"Viewsonic N2060W

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=N2060W&Cat2Cat1ID=58&Cat2ID=350&aff=Zap〈=HE

פורסם

ל-22' CRT שלינקקתי למעלה יש כניסות BNC אם זה עוזר... והוא נכנס לתקציב (אבל לא בטוח שיכנס לחדר :lol:).

ל-DELL2008WFP יש כניסת קומפוננט והוא עולה כ-2800 ש"ח. לא יודע לענות לך לגבי הפאנלים.

פורסם

^

ובמחיר הזה כבר עדיף ה-EIZO השערוריתי.

פורסם
  • מחבר

בעצם כדי להציג וידאו איכותי אני צריך מסך עם קונטרסט מאוד גבוה ועם אפשרויות כיוון צבע (כולל Saturation למשל).

מה המסך הכי קונטרסטי שאני יכול להשיג? ואני לא מדבר על 1:50,000 אלא על קונטרסט אמיתי.

אולי בכלל עדיף פלזמה???

עריכה:

לשם חידוד הדיון וכדי לחזור לנושא של הכותרת-

אני צריך מסך LCD בגודל 19-24 עם פנל IPS או VA ועם כניסת וידאו קומפוננט. נעזוב לרגע את המחיר - האם קיים בן כלאיים שכזה?

פורסם

יש כל מיני מסכי "24 עם כניסת קומפוננט:

Dell 2408WFP

Samsung 245T

Benq FP241W

Samsung 244T

לשני הראשונים יש מכלול צבעים מורחב ולשני האחרונים מכלול צבעים סטנדרטי. נתוני ניגודיות צריך לחפש בביקורות אם המסכים האלה זה מה שאתה מחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים