עבור לתוכן

החלטתי ללמוד מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

אחרי שיקולים רבים, החלטתי שמדעי המחשב זה התואר אליו אני רוצה ללמוד.

זאת הולכת להיות משימה בכלל לא פשוטה, שכן אני לא יודע כלום בתכנות, ובתיכון עשיתי רק 3 יחידות במתמטיקה וגם את זה סיימתי בקושי.

כנראה שמתמטיקה זה לא הצד החזק שלי. וכידוע, לפחות 60% מהתואר במדעי המחשב זה מתמטיקה.

במצב הנוכחי, אף אוניברסיטה לא תקבל אותי, כי צריך לפחות 4 יחידות עם ציון מינימלי של 80, ואני לא מוכן להתפשר על מכללה.

אבל יש את האוניברסיטה הפתוחה, שם כל אחד יכול ללמוד בלי דרישות מקדימות. (ויש להם פקולטה למדעי המחשב).

אז חשבתי לעשות את הקורס אשנב למתמטיקה, זהו קורס ריענון במתמטיקה שהנושאים שלו הרבה יותר מתקדמים מהחומר התיכוני.

אבל עדיין, זה לא יכסה את החומר התיכוני. אני עדיין לא אדע גיאומטריה, חוקי חזקות, אלגברה בסיסית וכל הדברים האלה שלומדים בתיכון.

האם החומר התיכוני הוא משהו שאני צריך להשתמש בו במדעי המחשב או שאין בו כל צורך?

בכלל, מה הייתם מציעים לי לעשות?

פורסם

אני חושב שלעשות קורס במתמטיקה זה רעיון טוב

תראה, אני עשיתי 3 יחידות בתיכון והשלמתי ל5 יחידות לפני שהתחלתי את התואר.

אם אתה רוצה ללכת על האוניברסיטה הפתוחה אתה לא חייב ללכת על קורס כזה, אבל שתדע שמשתמשים במתמטיקה הזאת כבסיס לקורסים שלמים במתמטיקה גבוהה יותר.

אני לא חושב שאתה קולט כמה לימודי מתמטיקה עומדים לפניך, תעשה קורס תראה כמה היה קשה, כמה התחברת לזה, ותתחשב בעובדה שככה נראה רוב התואר במדעי המחשב (בטח ובטח בשנה הראשונה)

פורסם

היי,

אחרי שיקולים רבים, החלטתי שמדעי המחשב זה התואר אליו אני רוצה ללמוד.

זאת הולכת להיות משימה בכלל לא פשוטה, שכן אני לא יודע כלום בתכנות, ובתיכון עשיתי רק 3 יחידות במתמטיקה וגם את זה סיימתי בקושי.

כנראה שמתמטיקה זה לא הצד החזק שלי. וכידוע, לפחות 60% מהתואר במדעי המחשב זה מתמטיקה.

במצב הנוכחי, אף אוניברסיטה לא תקבל אותי, כי צריך לפחות 4 יחידות עם ציון מינימלי של 80, ואני לא מוכן להתפשר על מכללה.

אבל יש את האוניברסיטה הפתוחה, שם כל אחד יכול ללמוד בלי דרישות מקדימות. (ויש להם פקולטה למדעי המחשב).

אז חשבתי לעשות את הקורס אשנב למתמטיקה, זהו קורס ריענון במתמטיקה שהנושאים שלו הרבה יותר מתקדמים מהחומר התיכוני.

אבל עדיין, זה לא יכסה את החומר התיכוני. אני עדיין לא אדע גיאומטריה, חוקי חזקות, אלגברה בסיסית וכל הדברים האלה שלומדים בתיכון.

האם החומר התיכוני הוא משהו שאני צריך להשתמש בו במדעי המחשב או שאין בו כל צורך?

בכלל, מה הייתם מציעים לי לעשות?

למה לא להתפשר על מכללה טובה? אתה ילד קטן שמפחד שידביקו עליו סטיגמה? קיימות מכללות שלא נופלות במאומה מאוניברסיטאות, כגון מכללת תל אביב-יפו, שנחשבת למכללה מעולה באופן כללי ומצטיינת במדעי המחשב בפרט.

אוניברסיטה הפתוחה זו לא שכונה. לימודים מאד קשים, שכר לימוד גבוה והתואר נמרח לנצח. המון סטודנטים נושרים מהסיבות שציינתי. אני הייתי הולך ללמוד במכללה, אבל כל אחד והבחירה שלו.

פורסם
  • מחבר

למה לא להתפשר על מכללה טובה? אתה ילד קטן שמפחד שידביקו עליו סטיגמה? קיימות מכללות שלא נופלות במאומה מאוניברסיטאות, כגון מכללת תל אביב-יפו, שנחשבת למכללה מעולה באופן כללי ומצטיינת במדעי המחשב בפרט.

אוניברסיטה הפתוחה זו לא שכונה. לימודים מאד קשים, שכר לימוד גבוה והתואר נמרח לנצח. המון סטודנטים נושרים מהסיבות שציינתי. אני הייתי הולך ללמוד במכללה, אבל כל אחד והבחירה שלו.

אני בונה על אפיק מעבר

פורסם

זה תלוי מאוד במקצוע . במקצועות מדעיים הנטייה לאוניברסיטה בגלל המגוון . במכללה יכולה להיות 3-4 התמחויות למקצוע שבאוניברסיטה יכולה להיות 20 לפחות

פורסם

אני בונה על אפיק מעבר

אני לא מכיר אותך, לא יודע מה היכולת שלך. יכול להיות שאתה אדם מאד מוכשר, שלא הצליח בתיכון בגלל שלא היה ראש ללימודים. אבל דע דבר אחד - מאד קשה לעבור דרך אפיק מעבר. תצטרך להפציץ עם ציונים מעולים, בתואר אוניברסיטאי קשה, כדי לעבור דרך אפיק מעבר. ואם לא תצליח תישאר בפתוחה. לא שזה דבר רע בכרח, אבל יכול להיות מאד מאכזב אם הולכים לפתוחה רק בגלל זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים