עבור לתוכן

שירות בצבא וקבא

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מכינה זה לא 3-4 שנים,מכינה זה שנה אחת בלבד אבל שנה לחוצה אש שאתה משלים שם פיזיקה אנגלית ומתמטיקה והכל ברמה של 5 יחידות,מה שאומר שאתה צריך להיות תותח חבל על הזמן ולעמוד בקצב של המכינה ולעשות הכל כדי להצליח לסיים את כל הבגרויות האלו שמשלימים שם.......

חוץ מיזה מה שלומדים בעתודה זה מה שתעשה בשירות הצבאי,יש התאמה בין תחום הלימודים באוניברסיטה לבין הדבר שתעשה אחרי זה בצבא

אבל הבעייה של עתודה שאחרי זה צריך לחתום איזה 6 שנים קבע.......

אגב,אם יש לי 100 ב3 יחידות מתמטיקה אין לי מניעה ללמוד באוניברסיטה מקצועות לא ריאליים נכון?

• תגובות 290
  • צפיות 29.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

5 אנגלית, מתמטיקה ופיזיקה אתה לא צריך להיות "תותח אש" ::)

ולא, אין מניעה שתלמד משהו הומאני עם 3 יח"ל מתמטיקה.

פורסם

הרמה של המכינה היא פי 3 או משו כזה מרמה של בגרות "רגילה"..

חוץ מיזה מה שלומדים בעתודה זה מה שתעשה בשירות הצבאי,יש התאמה בין תחום הלימודים באוניברסיטה לבין הדבר שתעשה אחרי זה בצבא

זה נכון רק לחלק מהמקצועות. בחלקם הגדול יש סיכוי סביר מאוד שמדובר בשיבוץ שלפי הצבא הוא במקצוע, אבל תכלס הוא רחוק (תהית פען מה מהנדסי חשמל או מהנדסים אזרחיים עושים בצבא? רמז - כלום.

פורסם

המכינה היא הכנה טובה ללימודים האקדמיים שכן הרמה שם הרבה יותר קרובה לרמה אקדמית מאשר הרמה של הבגרות,

כמו כן, בד"כ במכינות של האונ' המרצים הם מרצים של האונ' [זוטרים ככל הנראה אבל זה גם משהו].

כך או כך, אדם שמתכוון ללמוד באקדמיה, מכינה לא אמורה להרתיע אותו במידה והוא מתלבט אם לעשות אותה או לא

מפאת ה"רמה הסופר דופר קשה".

פורסם

מכינה זה לא 3-4 שנים,מכינה זה שנה אחת בלבד אבל שנה לחוצה אש שאתה משלים שם פיזיקה אנגלית ומתמטיקה והכל ברמה של 5 יחידות,מה שאומר שאתה צריך להיות תותח חבל על הזמן ולעמוד בקצב של המכינה ולעשות הכל כדי להצליח לסיים את כל הבגרויות האלו שמשלימים שם.......

אגב,אם יש לי 100 ב3 יחידות מתמטיקה אין לי מניעה ללמוד באוניברסיטה מקצועות לא ריאליים נכון?

ממש לא צריך להיות תותח "אש", אלא בעיקר חרשן על... ואני לא כתבתי שמכינה זה 3 שנים- כתבתי שהלימודים לתואר, אחרי המכינה זה 3\4 שנים...

לגבי הלימודים והשרות- הרבה אנשים עושים תפקידים מנהלתיים ובעיקר חותמים על דברים... לא ממש עוסקים במחקר או הנדסה... הבעייה שמה שהם עושים בד"כ דורש הבנה מסויימת של התחום, ובשביל זה לוקחים לתפקידים האלה עתודאים...

וזה שחותמים קבע (3 שנים) זה ממש לא בעייה בעתודה- הבעיות היותר קשות זה שבגיל 23~26 אתה מקבל משכורת של 820 ש"ח ובהרבה מיקרים תקוע כל השבוע בבסיס (ותאמין לי שלך- ולאנשים אחרים שהתגיסו בגיל 18- אין מושג עדיין מה זה אומר), וזה שהרבה אנשים לא מקבלים את התפקידים שהם רוצים, וגם אם יש מישהו שרוצה להחליף תפקיד עם מישהו אחר (שהוא מכיר ומסכים לזה), מפקדים בד"כ לא ירשו את זה כי זה כאילו אומר שהם לא מצליחים להסתדר עם קצין שלהם ושהם לא מוכשרים מספיק או משהו כזה... יענו פגיעה באגו וב"תדמית" שלהם (כנראה לא מבינים שאחר כך הקצין מספר לכל העולם ואחותו עד כמה אותו מפקד דביל..)

פורסם

חוץ מיזה מה שלומדים בעתודה זה מה שתעשה בשירות הצבאי

נכון בוודאות רק לרפואה.

רק אני לא מבין מה הבעיה בלהחזיר לצבא בדרך כלשהי את הכסף שהוא שם עלייך?

מי שיש לו בעיה כלשהו לעשות שירות ארוך אולי לא מתאים כאדם לתפקידים כאלה מיוחדים.

פורסם

"כאלה מיוחדים"?! קצת הגזמת...

ומהנדס מחזיר לצבא את הכסף שהוא שם עליו תוך שנה. ה-5 שנים האחרות זה גובל בניצול....

פורסם
  • מחבר

אז ככה פרה פרה:

גם אם תיהיה חרשן,אבל לא תבין את החומר במתמטיקה ובפיזיקה,יעני הראש שלך לא יהיה בנויי לזה אדז לא תבין כלום. יכולים לתת תרגיל ואחרי זה עוד תרגיל וטיפה לשנות בתרגיל השני ואז כבר זהו אתה לא תדע מה לעשות.לכן נדרשת כאן חשיבה וראש מאוד ריאלי

מה מיוחד ברמה של המכינה?זה לא מתמטיקה ופיזיקה ברמה של תיכון?

חוץ מזה אני חושב שהלחץ שיש עכשיו בתיכון זה לחץ כזה שיכין אותנו טוב טוב לשבת על הכיסא באוניברסיטה וללמוד טוב טוב

מה הכוונה להחזיר לצבא את מה שהוא שם עליך?מה ב3 שנים אתה לא יכול להחזיר לצבא מה שהוא שם עליך?ואם יצאת לקורס קצינים אתה לא מחזיר אחרי זה בשירות שלך את מה שהצבא השקיע בך?

פורסם

אז ככה פרה פרה:

1. גם אם תיהיה חרשן,אבל לא תבין את החומר במתמטיקה ובפיזיקה,יעני הראש שלך לא יהיה בנויי לזה אדז לא תבין כלום. יכולים לתת תרגיל ואחרי זה עוד תרגיל וטיפה לשנות בתרגיל השני ואז כבר זהו אתה לא תדע מה לעשות.לכן נדרשת כאן חשיבה וראש מאוד ריאלי

2. מה מיוחד ברמה של המכינה?זה לא מתמטיקה ופיזיקה ברמה של תיכון?

3. חוץ מזה אני חושב שהלחץ שיש עכשיו בתיכון זה לחץ כזה שיכין אותנו טוב טוב לשבת על הכיסא באוניברסיטה וללמוד טוב טוב

4. מה הכוונה להחזיר לצבא את מה שהוא שם עליך?מה ב3 שנים אתה לא יכול להחזיר לצבא מה שהוא שם עליך?ואם יצאת לקורס קצינים אתה לא מחזיר אחרי זה בשירות שלך את מה שהצבא השקיע בך?

1. במכינה אין לך יותר מידי זמן לעכל את החומר, לכן בעיקר צריך לחרוש הרבה. הם דוחסים שם פי 3 ממה שאתה לומד בשנה בתיכון (ראה סעיף 2)

2. ברמה של התיכון וקצת יותר גבוהה- הבעייה זה היקף החומר שהוא רחב יותר...

3. פחחחחח.... אין לך מושג! תיכון זה כלום לעומת אוניברסיטה (לפחות לא ברוב ההנדסות ומדעי הטבע..). לדוגמא, בקורס חדו"א ממצוע, אתה עובר על החומר של הבגרות (5 יח"ל- מה שלומדים בתיכון איזה שנתיים) תוך פחות מחודש.

4. הצבא נותן לעתודאים 8500 ש"ח לשנה, למימון (חלקי) של הלימודים. משכורת של מהנדס בלי ניסיון מתחילה באיזה 6500 ש"ח לחודש. תעשה את החשבון לבד... לגבי קורס קצינים- כל עתודאי שמשובץ במקצוע (לפחות לפי הגדרת הצבא למקצוע) הוא קצין, גם בלי קק"צ...

פורסם

"כאלה מיוחדים"?! קצת הגזמת...

ומהנדס מחזיר לצבא את הכסף שהוא שם עליו תוך שנה. ה-5 שנים האחרות זה גובל בניצול....

כמובן שלא דיברתי על להחזיר את הכסף במובן של שטרות. אבל אני חושב שמי שמתגייס כדי לצאת ידי חובה ורק לנצל את הצבא במשך שלוש שנים, אולי אינו מספיק טוב בתור אדם, אזרח ישראלי, לשרת בתפקידים הכי טובים.

אגב, בוגרי תלפיות עושים 3.5 שנים תואר וחמש שנים וחצי שירות קבע, ואם אתה שואל אותי, השנתיים וחצי שנים הנוספות שהם עושים אינם ניצול, ואני בספק אם אותם תלפיונים מתייחסים אליהן כאל ניצול.

פורסם

תלפיונים, בניגוד לרוב העתודאים, בוחרים את התפקידים שלהם, וההצעות שנותנים להם הרבה יותר מעניינות מרוב התפקידים של העתודאים... וכמו שאמרת, הם נכנסים לקבע ישר עם תחילת השרות ומקבלים משכורת נורמאלית...

פורסם

1. במכינה אין לך יותר מידי זמן לעכל את החומר, לכן בעיקר צריך לחרוש הרבה. הם דוחסים שם פי 3 ממה שאתה לומד בשנה בתיכון (ראה סעיף 2)

2. ברמה של התיכון וקצת יותר גבוהה- הבעייה זה היקף החומר שהוא רחב יותר...

3. פחחחחח.... אין לך מושג! תיכון זה כלום לעומת אוניברסיטה (לפחות לא ברוב ההנדסות ומדעי הטבע..). לדוגמא, בקורס חדו"א ממצוע, אתה עובר על החומר של הבגרות (5 יח"ל- מה שלומדים בתיכון איזה שנתיים) תוך פחות מחודש.

4. הצבא נותן לעתודאים 8500 ש"ח לשנה, למימון (חלקי) של הלימודים. משכורת של מהנדס בלי ניסיון מתחילה באיזה 6500 ש"ח לחודש. תעשה את החשבון לבד... לגבי קורס קצינים- כל עתודאי שמשובץ במקצוע (לפחות לפי הגדרת הצבא למקצוע) הוא קצין, גם בלי קק"צ...

1+2. הרמה במכינה הרבה יותר גבוהה מהרמה של התיכון. למכינה בד"כ מגיעים אנשים שההשגים שלהם בלימודים לא טובים אבל כן רוצים לתת להם הזמדנות - ובתמורה "מבקשים" מהם לקרוע את התחת, לא פחות.

3. בתור עתודאי שעושה כרגע חדו"א 1, אני יכול לומר בוודאות - את החומר של התיכון מכסים בסמסטר, אבל אי אפשר בכלל להשוות את רמת ההתעמקות. אם בתיכון גבול של פונקציה היה לחלק בX, אני יכול להראות לך תרגיל ממוצע של גבולות בחדו"א 1 מ' שזו אפילו לא הרמה הכי גבוהה בטכניון.

4. עתודאי הוא קצין ברגע שהוא חתם שהוא משרת במקצוע, בדרגת קמ"א (קצין מקצועי אקדמאי). אחרי קק"צ הוא מקבל סגן. אם הוא לא יצא לקק"צ עד הקבע, אז בקבע הוא מקבל קא"ב (קצין אקדמאי בכיר) ואחרי קק"צ יקבל סרן . וההגדרה משרת במקצוע של צהל היא מאוד מאוד רחבה...

פורסם

1+2- זה מה שאני כתבתי- לא קראת נכון כנראה את התגובה שלי...

3- את החומר של התיכון, ברמה של התיכון מכסים ב2~3 שיעורים. אחרי זה לומדים חומר ברמה אחרת לגמרי. ואם עדיין לא הבנתי, אז אני את התואר שלי כבר סיימתי... ככה שקרוב לוודאי שאני יכול להראות לך דברים קצת יותר מסובכים מאינטרגראלים עם גבול תחתון X...

4- עם עדיין לא הבנתי, אז אני גם עתודאי- שמשרת בתור קמ"א (קצין מקצועי עקדמאי), ואחרי קק"צ אני אקבל סגן (או סרן... נראה מתי אני אצא...). לגבי השאר- אין לי עכשו זמן לחשוב על תגובות מחוכמות... אני רוצה קצת לנוח מזה אחרי שאני נאלץ כל השבוע לחפש תגובות מחוכמות לכל מיני אנשים שנוחתים עלי מהירח ורוצים שעד ארוחת הצהוריים אני אגרום למטוסים להיות בלתי פגיעים ולעבור ממקום למקום בטלפורטאצייה :bash:

פורסם

גם את המהנדס אויר'? :P

3. מבחינת הרמה, אין לי ספק שכבר מהשיעור הראשון עברנו את הרמה של התיכון. אבל את החומר מכסים בסמסטר. זו התקטטננות וסמנטיקה סה"כ :)

פורסם

טפוייה לא!

מהנ' חומרים 8)

בשיעור הראשון עושים ישור קו בד"כ ועוברים על רמה של תיכון עם טיפה הרחבה (5 יח"ל+ קצת)- מסיימים את זה תוך כמה שיעורים... ואז מתחילים להכנס למשוואות שהשטן לא ברא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים