עבור לתוכן

רכב\אופנוע-נהיגה

Featured Replies

פורסם

32 שיעורים, טסט ראשון, רישיון כבר 5 חודשים...

נוהג על פ'גו 205 Forever נפח 1400 סמ"ק שנה 97'...

האוטו הכי מדהים בעולם [ויכלתי לבחור בינו לבין מאזדה 3 1600 סמ"ק.. אבל אין על הפג'ו שלי..]

לי הייתה 205 Forever נפח 1400 סמ"ק שנת 1997 ידנית לפני מספר שנים. נחש על מה אני נוהג כרגע? מאזדה 3 בנפח 1600 סמ"ק... לדעתי הפיז'ו יותר מהנה לנהיגה אבל בעייתית יותר לתחזוקה לצערי.

לגבי הרשיון שלי - תאוריה שנייה וטסט שני אחרי בערך 40 שיעורים, את הרשיון הוצאתי לפני 6 שנים.

• תגובות 164
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

המאזדה 3 אחלה אוטו נכון?

רק הבעייה העיקרית שלה היא שהיא גבוהה מאחורה ואז לא רואים כל כך טוב כשרוצים לעשות רוורס

פורסם

אתה מתכוון "פיצי-אר", לא? ;D

סתם מתוך סקרנות, על מה היית רוצה לרכוב, אחרי שתשדרג את הרישיון?

כן. אתה יודע, לא מתחילים מCBR1000RR

אם לחשוב בצורה כלכלית: Jazz/Forza 2005-2006

מה שמתחשק, נינג'ה 250 או YBR250

איך הGPZ?

פורסם
  • מחבר

בואנה איך אתם לא מפחדים מנהיגה על אופנוע?

זה כאילו הדבר הכי מסוכן שיש ולא מפחדים ממנו

פורסם

הכי מסוכן? אני חושב שרולטה רוסית עם אקדח חצי אוטומטי יותר מסוכן.

פורסם

32 שיעורים, טסט ראשון, רישיון כבר 5 חודשים...

נוהג על פ'גו 205 Forever נפח 1400 סמ"ק שנה 97'...

האוטו הכי מדהים בעולם [ויכלתי לבחור בינו לבין מאזדה 3 1600 סמ"ק.. אבל אין על הפג'ו שלי..]

לי הייתה 205 Forever נפח 1400 סמ"ק שנת 1997 ידנית לפני מספר שנים. נחש על מה אני נוהג כרגע? מאזדה 3 בנפח 1600 סמ"ק... לדעתי הפיז'ו יותר מהנה לנהיגה אבל בעייתית יותר לתחזוקה לצערי.

לגבי הרשיון שלי - תאוריה שנייה וטסט שני אחרי בערך 40 שיעורים, את הרשיון הוצאתי לפני 6 שנים.

חחחח.... הרבה אנשים לא מבינים למה דווקא את הפג'ו בחרתי ולא את המאזדה... אבל הנה, לפחות אחד מבין אותי... ממש כיף לי איתה, ולשמחתי משום שהאוטו של אבא - הטיפולים עליו... למרות שהתחלתי להשקיע בה קצת מהכסף שלי, בינתיים רדיו דיסק, טסות, וכיסוי הגה בשביל הנוחות, ובקרוב מתקין רמקולים שבן דוד שלי הביא לי ומקווה גם לשים ידית הילוכים חדשה [המקורית היפה נהרסה אז ההורים שלי החליפו לסתם חתיכה של עץ] וריפוד...

פורסם
  • מחבר

שאתה עולה על אופנוע אתה לא יודע אם תחזור משם בחיים,במיוחד בחורף שהאופנוע בקלות מתהפך ומחליק ואז זהו...

אוטו לפחות זה כלי יציב,בעל 4 גלגלים אז הרבה יותר קשה להתהפך עם אוטו,ויותר בטוח גם לנסיעה,יש מזגן לא קר בחורף נעים כל הזמן לנסיעה

והאמת היא,שהאופנועים קצת מציקים למכוניות אז קחו את זה בחשבון...

שאני אומר מציקים אני מדבר על להידחף מכל הכיוונים בפקקים או פתאום לבוא במהירות ובפראות ליד אוטו שרק התחיל את הנסיעה וכו'

פורסם

אני לא ערערתי על הטענה שזה מסוכן אלא על הטענה שזה הכי מסוכן. וזה לא כזה מסוכן, בשנה נהרגים משהו כמו 50-100 רוכבי אופנוע מתוך משהו כמו רבע-חצי מליון רוכבים. נכון זה פי 4-5 יותר מסוכן מרכב, אבל אבסולוטית זה ממש לא מסוכן. לצורך העניין יותר מסוכן ללכת ברגל. שליש מההרוגים כל שנה הם הולכי רגל.

פורסם
  • מחבר

למה אתה משווה הליכה רגלית לרכיבה על אופנוע?

בהליכה רגיל יש לך הרבה יותר שליטה על עצמך,בוא נגיד המדרכה טובה אתה תלך אבל לא תחליק או משהו במקרה שאתה שפוי

רוכב אופנוע יכול אפילו כשיורד גשם הכי חלק והכביש כבר קצת רטוב להחליק

אני לא הייתי מסכן את עצמי ומוציא רישיון על אופנוע...היתרון היחידי באופנוע זה רק העובדה שלא צריך לחפש חנייה

השאר רק חסרונות,קח בחשבון למשל נהג רוצה לאותת ימינה לעבור נתיב פתאום נדחף לו אופנוע והוא עולה עליו

במקרה כזה מי אשם?ברור שהנהג אופנוע אשם אבל הביטוח יאשים את הנהג רכב

פורסם

מה אתה מערב לי גורמים ומה לא, בשורה התחתונה נהרגים יותר הולכי רגל בשנה מרוכבי אופנוע. ואגב אם כבר נכנסת למי אשם, ב-95% מתאונות הולכי הרגל זה אשמת הולכי הרגל. משום מה בארץ משרד התחבורה הפך את כל הצרות לאשמת הנהגים.

פורסם

אופנוע זה מסוכן. מאוד מסוכן.

וזה לא רק הרוגים - זה גם פצועים מכל הסוגים. אפילו שפשופים של החלקה קטנה זה לא נעים במיוחד. גם לא רגל שבורה.

כמו שכתבתי בהתחלה, אני רוכב על קטנוע 50 סמ"ק וכל פעם שאני עולה עליו אני מדמיין לעצמי מה עלול לקרות אם פתאום מישהו לידי סוטה מהמסלול, אם אני עולה על אבן, אם רכב חונה פותח דלת, אם הולך רגל קופץ לכביש, אם אני עולה על כתם שמן. בכל מצב כזה התוצאות לא נחמדות במיוחד.

אז למה אני בכל זאת עושה את זה? נראה לי שהתשובה הכי נכונה היא - כי "לי זה לא יקרה!". אני בוחר להסתכל על היתרונות שבקטנוע ולהתעלם / לגמד את החסרונות.

כמובן שאפשר לצמצם נזקים - לרכב עם מיגון מתאים, לרכב בזהירות מקסימלית ולפי חוקי התנועה ועוד... אבל שום דבר לא יבטח אותך ב-100%.

בשורה התחתונה כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו, ולהשתדל לא לתת לרגש משקל גבוה מידי.

פורסם

בואנה איך אתם לא מפחדים מנהיגה על אופנוע?

זה כאילו הדבר הכי מסוכן שיש ולא מפחדים ממנו

דבר ראשון זה לרכוב על אופנוע.

אז ככה: במהירויות נמוכות, נכון, יותר מסוכן על אופנוע מרכב כאשר חס וחלילה נפגעים.

אבל, אתם שוכחים שבאופנוע אפשר "לברוח" אם יש מכשול פתאומי על הכביש.

ברכב זה תלוי במרחק בלימה ואלוהים...

אתמול בדיוק ברחתי ברגע האחרון, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה עם רכב.

אני מציע לכם לצאת מהסרט לגבי מהירויות גבוהות כי אם מחליקים/ מישהו נכנס בך/ whatever, כל הפח של הרכב לא יעזור.

תאונה במהירויות גבוהות בכל מקרה נגמרת בבית קברות.

אז מה עושים: רוכבים זהיר, במיוחד באיזורים לא מוכרים, מרימים מבט ומתכננים את הנתיב של עוד כמה שניות ולא רק של השניה הקרובה.

לא רוכבים בצורה קיצונית (פניות במהירות ובזווית שלא בטוחים שיסתיימו בטוב).

רוכבים ממוגן עם מעיל, כפפות, קסדה טובה (מלאה ולא חצי קסדת "אבטיח"), מגיני ברכיים למי שלא מתעצל.

עושים קורס רכיבה.

אז הרבה תלוי ברוכב ובימינו הכל מסוכן.

לחצות כביש זה מסוכן מאוד, לסוע ברכב, יש גם טיסות שמסתיימות בטרגדיה.

גם ספורט אקסטרים מסוכן, אבל אנשים נתפסים שרק אופנוע זה הכי מסוכן בעולם.

אז שיחשבו... :nixweiss:

[br]פורסם בתאריך: 6.12.2008 בשעה 12:58:06

חחחח.... הרבה אנשים לא מבינים למה דווקא את הפג'ו בחרתי ולא את המאזדה... אבל הנה, לפחות אחד מבין אותי... ממש כיף לי איתה, ולשמחתי משום שהאוטו של אבא - הטיפולים עליו... למרות שהתחלתי להשקיע בה קצת מהכסף שלי, בינתיים רדיו דיסק, טסות, וכיסוי הגה בשביל הנוחות, ובקרוב מתקין רמקולים שבן דוד שלי הביא לי ומקווה גם לשים ידית הילוכים חדשה [המקורית היפה נהרסה אז ההורים שלי החליפו לסתם חתיכה של עץ] וריפוד...

ה205 יותר מהנה לנהיגה, עם כל הכבוד לזה שפנים הרכב במזדה יהיה יותר נעים לנוסעים.

אני מבין אותך

פורסם

טסט ראשון (אלא מה) 5-6 שיעורים בקושי

(אבא הייה מורה נהיגה עד שמת בתאונת דרכים קטלנית)

לא מזמן קניתי פיאט בראבה 1.6 שנת 96 ....

פורסם
  • מחבר

אבירם על מה עברת טסט ראשון?

ואני מבין שאבא שלך ז"ל לימד אותך נהיגה....

ולזה עם תמונה של סוניק(סליחה שאני קורא לך ככה :D)....אתה אומר שאופנוע זה מסוכן,אבל באופנוע אפשר לברוח מתאונות יותר בקלות.

שתדע לך שזה ממש לא נכון,כי באופנוע אתה צריך איכשהו לעשות את הפניות חדות יותר כדי שזה יקרה,חוץ מיזה אופנוע אם הוא צריך לברוח מנתב תאונה ופתאום בא רכב במהירות הוא מוחץ אותו

חוץ מיזה ההיפך,באופנוע יותר מסוכן

חוץ מיזה,גם באוטו באיזורים לא מוכרים אתה נוהג לאט,ההבדל הוא שבאוטו יש לך הרבה יותר שליטה על הרכב,כי האוטו הוא עם 4 גלגלים לעומת הקטנוע שהוא עם 2 גלגלים בלבד,באוטו אתה יכול לעצור בביטחה ולהוריד לפמים את הרגל מהברקס והאוטו לא יסע אחורה,מה שלא קיים באופנוע

חוץ מיזה באוטו אתה יכול ללחוץ על דוושת הברקס,והאוטו יעצור לאט לאט...באופנוע איך שאתה לוחץ על הברקס האופנוע מייד עוצר זה מכו באופניים יעני מין בלימת חירום כזאת וזה מסוכן,בייחוד בימים שבהם הכביש רטוב/חלק

תוכל לספר מה קרה לך אתמול?איפה זה קרה?

ותקשיב נגיד אני עם רכב ורכב אחר פותח דלת אז אני מהר יכול לעבור מסלול,אבל אתה צריך עוד יותר טוב להסתכל ולקחת בחשבון שהרכב הוא דו גלגלי אז צריך לעשות הכל הרבה יותר מהר

פורסם

כן הוא לימד אז..

ומה ז''א על מה עברתי טסט ראשון ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים