עבור לתוכן

רכב\אופנוע-נהיגה

Featured Replies

פורסם

ולSTROKER,אני חושב שאם כבר מדובר על עוקפים וחתכים זה אתם,נהגי האופנוע לא?

כאילו האופנוע זה כלי קטן שיכול להשתחל בכל פקק וחור,לכן בין טורים ארוכים של מכוניות אתם משתחלים לכם אבל אתם לא לוקחים בחשבון רכב שרוצה אולי לצאת לעקיפה ואז יכול בקלות להיכנס בכם ולהרוג אתכם(חס וחלילה)

לגבי חותכים נתיבים בלי להסתכל,אתה עושה הכללה כי לא כל הנהגים נוהגים ככה,אולי יש כמה שכן,מה שאני כן זוכר זה שלמשל בתקופה המלווה חזרתי מתל אביב,הייתי בנתיב השמאלי ורציתי לעקוף אופנוע קטן כזה(אני ממש אוהב אותו יש לו פנס שמורכב משלושה לדים קטנים),ואז הסתכלתי במראה ולא ראיתי את הפנסים שלו וחזרתי לנתיב השמאלי,אז אבא שלי עושה לי תיזהר כמעט עלית עליו!

אני חושב שלכאלו אתה מתכוון,אבל מאז אני לא חזור עד שאני לא רואה "את פנסי הרכב הנעקף" כמו שרשום בתיאוריה

כמה סיכון רוכב אופנוע גורם לרכב? מקסימום הלך הפנס, אצלנו זה במקרה הטוב בית חולים, ושיקום של חודשים, במקרה הרע שלא נדע.

משתחלים בתור מכוניות בפקק, איפה נהגים יכולים לעקוף? יש ולא אמרתי שאין רוכבים שחותכים במהירויות מטורפות, אבל גם אז משתדלים לא להפתיע את הנהג, ולבצע את העקיפה רחוק מהרכב. מי שמשתולל על אופנוע צריך לקחת גם בחשבון שיכול לקרות(חס וחלילה) מקרה של תאונה באשמתו.

נהגי מכוניות נותנים הצצה קטנה במראות שלא מספיקה לראות רוכב אופנוע קטן, וזה גם במקרה שהמראות מכוונות כמו שצריך ואנחנו לא באזור "המת". מה שקורה בהרבה מהמקרים, שפשוט הנהג לא ראה את הרוכב ועלה עליו. סעו בזהירות :xyxthumbs:

• תגובות 164
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי בנתיב השמאלי ורציתי לעקוף אופנוע קטן כזה(אני ממש אוהב אותו יש לו פנס שמורכב משלושה לדים קטנים),ואז הסתכלתי במראה ולא ראיתי את הפנסים שלו וחזרתי לנתיב השמאלי,אז אבא שלי עושה לי תיזהר כמעט עלית עליו!

החלק של העקיפה מימין לא הפריע לאבא שלך..?

פורסם
  • מחבר

כן זה בדיוק מה שהפריע לו שחזרתי לימין אבל לא ראיתי את פסני האופנוע וכמעט עליתי עליו

וסטורקר,אנחנו נהגי הרכב גם מאוד צריכים להיזהר לפעמים אנחנו נוסעים כזה ברוגע על הכביש ופתאום אופנוע עובר לידנו בפראות ובמהירות וצריך להיזהר

OFEKY1,זה שאתה לא עוצר עצירה מוחלטת זה לא טוב.תמרור עצור מחייב אותך לעצירה מוחלטת,ובמקום ששמו אותו הוא צריך להיות שם זה לא שזה תמונה ליופי

רק שתדע שהמון תאונות קורות בגלל שנהגםי לא מצייתים לתמרורי עצור

OFEKY איזה טסט עברת?

פורסם

נראה שלא הבנת...

עקיפה מימין היא לא חוקית (ואתה אפילו לא חייב לחזור לנתיב השמאלי בשביל שזאת תחשב עקיפה).

פורסם

לא הבנת אותו נראה לי קרפד.

הוא היה בנתיב השמאלי, ובימיני היה אופנוע קטן. האיץ ורצה לחזור לימני הסתכל תוך כדי במראה ולא ראה את פנסי הרכב, חזר לשמאלי, ואבא אמר לו שכמעט עלה עליו. הבנתי נכון?

פורסם

הייתי בנתיב השמאלי ורציתי לעקוף אופנוע קטן כזה(אני ממש אוהב אותו יש לו פנס שמורכב משלושה לדים קטנים),ואז הסתכלתי במראה ולא ראיתי את הפנסים שלו וחזרתי לנתיב השמאלי,אז אבא שלי עושה לי תיזהר כמעט עלית עליו!

פורסם
  • מחבר

אז אני לא רשמתי נכון

הייתי בימני,עברתי לשמאלי והמקרה קרה שחזרתי לימני!

חוץ מזה אתם לא חושבים שהטסטרים קצת יותר מידי קפדניים בנתינת הרישיונות?כאילו הם מצפים ממך שתנהג כמו נהג שיש לו ניסיון של 20 שנה על הכביש

לא קצת חוצפה מצידם?מה הם רוצים לעשות כאן?לדלל את כמות הנהגים הצעירים על הכבישים?להוריד את הביטחון העצמי של אותו אחד שניגש לטסט?

חוץ מיזה אם יש דבר שמעצבן זה העובדה ששוטרים ואנשי ממשלה נוסעים במהירויות מופרזות.אנשים שאמורים להוות דוגמא למדינה עושים בדיוק ההיפך ואותם לא עוצרים

פורסם

לא, הם בסך הכל רוצים שתנהג על פי חוקי התעבורה.

פורסם
  • מחבר

כן אבל למה זה מגיע למצב שאם יש שני נבחנים אחד נוהג מעולה ואחד רע זה שנוהג רע עובר וזה שנוהג מעולה לא עובר?

ככה זה יוצא לרוב...

פורסם

טסט לרוב זה ענין אך ורק של מזל. יכול להיות שתיפול על טסטר שעל זה שלא אותת ביציאה מהחניה יעביר אותך, ואחד כזה שלא.

פורסם

אם יש לך מזל כל הרמזורים שתגיע אליהם יהיו אדומים.

מינימום בלגאן

פורסם

רשיון לרכב

28 שיעורים

תאוריה + טסט בנסיון הראשון

נוהג כבר כשמונה שנים

ללא עברות ו/או תאונות... ושיימשך כך :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

צודקים שטסט זה עיניין של מזל

אבל יש כאן גם עיניין של איך אתה נוהג,אם תנהג בצורה גרועה ברור שלא תעבור

פורסם

רוכב על CBR 125. היה לי פיג'ו 206 2002 קודם ומכרתי כי אין מה לעשות עם אוטו בגוש דן.

לפעמים מסיע את אחותי באוטו של המשפחה, קורולה 2001.

לאוטו עשיתי 40 שיעורים, עברתי טסט ראשון.

אופנוע עד 125 סמ"ק לקח לי 8 שיעורים, טסט ראשון.

רישיון לרכב בערך 7 שנים, לאופנוע שנה.

עכשיו מתעכב עם רישיון לאופנוע עד 33 כ"ס בגלל חוסר סבלנות לתיאוריה (חוק חדש).

מת לשדרג כבר את הרישיון.

פורסם

יש לי רישיון על רכב (B) ועל אופנוע בנפח בלתי מוגבל (A).

סובארו לגאסי 1800 וגם אופנוע Kawasaki GPZ500 כשאין לי כח לפקקים.

רכב: תיאוריה ראשונה, טסט שני.

אופנוע (A1): טסט שני.

אופנוע (A): תיאוריה ראשונה.. ניחשתם נכון, טסט שני. 8)[br]פורסם בתאריך: 4.12.2008 בשעה 02:07:00

רוכב על CBR 125.

אתה מתכוון "פיצי-אר", לא? ;D

סתם מתוך סקרנות, על מה היית רוצה לרכוב, אחרי שתשדרג את הרישיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים