עבור לתוכן

שאלה בקשר לחייל האויר בצבא

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול עם יש לי 3 יחידות במתמטיקה אני יכול להתקבל לטייס קרבי?( חייל האויר)

ומה זה קב"א? ומה זה דפ"ר?

פורסם

צריך קב"א 54

דפ"ר אני לא זוכר אבל זה בטווח של 50 - 60

פרופיל 82 אלא אם כן יש לך סעיפים פוסלים מסויימים

ברר אם יש לך את המתונים האלה

ואין בחייל האוויר לא מיג ולא סוחוי (חוץ מבמוזיאון)

פורסם
  • מחבר

מה זה קב"א? ומה זה דפ"ר?

פורסם

יש ינשול וזה מספיק!!!

פורסם
  • מחבר

מה זה קב"א? ומה זה דפ"ר? צריך תשובה דחוף

פורסם

מויקי:

דירוג פסיכוטכני ראשוני (דפ"ר) - הדפ"ר הינו מערכת מבחנים פסיכוטכניים ממוחשבים, המהווה אומדן ליכולת השכלית של המלש"ב. הנוסח המלא של המבחנים שעוברים רוב המלש"בים מורכב מארבעה מבחנים. הנוסח המצומצם כולל שני מבחנים בלבד, ומיועד למלש"בים שרמת הקריאה שלהם בעברית נמוכה (בעיקר עולים חדשים ולקויי למידה). סולם הציונים של הדפ"ר נע בטווח שמ-10 (הנמוך) עד 90 (הגבוה) בכפולות של 10.

קבוצת איכות (קב"א) - הקב"א מהווה מדד מיון ותכנון עיקרי וכלי מיון ראשוני לאיתור ולשיבוץ לתפקידים, על פי נקודות חתך שנקבעו. אצל הגברים הוא מורכב מציון הדפ"ר (50%), הצד"כ (33%) והצה"ר (17%). אצל הנשים והעולים החדשים, שלהם לא נערך כאמור ריאיון צד"כ, הוא מורכב מציון הדפ"ר (60%) והצה"ר (40%) בלבד, ללא התחשבות בצת"ה או הרמ"ע. אך נשים הרוצות בכך מסיבות שונות יכולות לבקש ראיון צד"כ.

סולם הערכים של הקב"א נע בין 41 (הנמוך) ל-56 (הגבוה):

42-41 - מתחת לסף הגיוס.

46-43 - קב"א נמוך.

50-47 - קב"א בינוני.

56-51 - קב"א גבוה. קב"א 52 ומעלה (בשילוב דפ"ר 60 ומעלה) מאפשר יציאה לקורס קצינים.

פורסם

קב"א=קבוצת איכות, למעשה ישנם שתי דברים שקובעים לאן תלך בצבא, קב"א ופרופיל, הקב"א נמדד ע"פ דברים רבים, כמו תוצאות מבחני בגרות,

ראיון אישי, ציון פסיכוטכני (=דפ"ר=ציון פסיכוטני ראשוני), השכלת הורים, מצב סוציואקונומי וכו'.

פורסם

מה זה קב"א? ומה זה דפ"ר? צריך תשובה דחוף

למה? מה יקרה אם לא תקבל תשובה "דחוף"? העולם יתפוצץ?

פורסם
  • מחבר

קב"א=קבוצת איכות, למעשה ישנם שתי דברים שקובעים לאן תלך בצבא, קב"א ופרופיל, הקב"א נמדד ע"פ דברים רבים, כמו תוצאות מבחני בגרות,

ראיון אישי, ציון פסיכוטכני (=דפ"ר=ציון פסיכוטני ראשוני), השכלת הורים, מצב סוציואקונומי וכו'.

אז אתה בעצם אומר שעם יש לי 3 יחידות במתמטיקה זה אומר שלא יקבלו אותי? עם בודקים את תוצאות מבחני הבגרות. בכלל מה הדרישות של ציוני הבגרות?

פורסם

אז אתה בעצם אומר שעם יש לי 3 יחידות במתמטיקה זה אומר שלא יקבלו אותי? עם בודקים את תוצאות מבחני הבגרות. בכלל מה הדרישות של ציוני הבגרות?

לא מסתכלים כלל על ציוני הבגרות.

פורסם
  • מחבר

אז למה האיש הזה כתב שכן? ומאיפה אתה יודע? אני פשוט צריך לדעת דחוף

פורסם

כמעט ולא ישפיע בכלל (יש השפעה - אבל מאוד מאוד מאוד קטנה !)

פורסם

אני אישית הכרתי פרח טייס שטען שהוא עשה 3 יח"ל במתמטיקה.

פורסם
  • מחבר

לפני יומיים שמעתי מאיזה מישהי שעושה את הקבלה לצבא מהשו כזה, אז היא אמרה שצריך תעודת בגרות טובה ו3 יחידות זה לא מהשו

פורסם

לא סביר מבחינה לוגית פשוטה.

רבים המתגייסים ממש יום יומיים אחרי הבגרות האחרונה שלהם, כלומר - זמן רב לפני שמפורסמים ציוני הבגרויות בכלל.

הדפ"ר והקב"א בעקבותיו נקבעים עוד ביום הגיוס(ואולי בעוד כמה פגישות אחריו), לפני שבכלל הספקת לעשות את כל הבגרויות.

לכן, שוב, בספק.

צה"ל יודע יותר את מה שאתה אומר לו מאשר מידע אמיתי על הבגרויות שלך... עד היום כתוב לי ב"קיוסק מידע אישי" באתר של אכ"א שעשיתי בגרות של יחידה אחת ב"בניית אתרים" - שזה כמובן משהו שהפקידה הצה"לית הסיקה במהלך המיון הראשוני שאמרתי לה "אני עושה חמש יחידות מחשבים, בינתיים עשיתי 3, 2 מתוכם תיכנות ו1 זה תיכנות סביבת אינטרנט"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים