עבור לתוכן

כאבי ראש , צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם .

אז ככה בשבועיים האחרונים היו לי כאבי ראש .

בגלל זה לא הלכתי בכלל לבית ספר .

הייתי אצל הנירולוג ובהתחלה הרופאה הפחידה אותי ואמרה שיש חדש לדלקת בקרום המוח .

עשיתי בדיקות דם ואז הלכתי לרופאה שלי (אני אצלה מכיתה א) .

אחרי שלא מצאו כלום בבדיקות דם אמרו לי לעשות צילום רנטגן לראש .

וגילו שיש לי משהו במצח .

לא הבנתי בדיוק מה זה אבל זה משהו כמו דלקת בסינוסים במצח .

שאלתי את הרופאה למה תמיד בזמן הבית ספר היה מתחיל לי הכאב ראש , והיא אמרה לי שזה בגלל האויר הקר של המזגן .

הכאב עצמו במצח מעל העיניים וגם נורא קשה לי להסתכל למעלה בגלל הכאב .

התרופה היחידה שהיאו לי זה אנטיביוטיקה .

אתמול כשקמתי הייתה לי סחרחורת זה יכול להיות קשור לאנטיביוטיקה ?

מישהו פעם היה לו דבר כזה ?

או הכיר מישהו שהיה לו דבר כזה ?

אם כן מה אפשר לעשות בשביל שזה יכאב פחות ?

בבקשה בלי תגובות כמו "זה פורום מחשבים וכאלה ".

אני פותח את הדיוק לא בשביל לקבל תשובה מקצועית .

אבל יש פה המון אנשים שעברו דברים בחיים וגם מבינים בעוד כמה דברים חוץ ממחשבים .

תודה מראש .

פורסם

אולי לא שתית מספיק, אולי לא אכלת מספיק, אולי לא ישנת מספיק.

עצה: תכבה את המסך (ורצוי גם את המחשב), תאכל, תשתה, לך לישון ותגיד איך היה :xyxthumbs:

פורסם

יש לך ככל הנראה סינוסיטיס, זו דלקת בסינוסים - בדיוק מה שזה נשמע, אין מה להסביר. מדובר בדבר נפוץ למדי, לוקחים אנטיביוטיקה וזה עובר כפי שהרופאה הסבירה לך.

אני בטוחה שהרופאה שלך יודעת יותר טוב על מה היא מדברת מ-100% מהאנשים בפורום הזה (אפילו אם במקרה יש כאן רופא הרי הוא לא בדק אותך) ולכן תעשה מה שהיא אומרת ומן הסתם תחלים. בשביל כאבים בסינוסים לי הכי עוזר אנטי-אינפלמטורים (אדוויל, אטופן, בקטרובן וכו').

פורסם

לא בדיוק אותו דבר כמו שאתה מתאר, אבל לפני כמה שנים (2-3) היו לי כאבי ראש נוראיים. הייתי שבוע במיטה תופס את הראש, והרופאים גם לא באמת מצאו משהו.

הלכתי פעמיים לרופאים בקופת חולים, שאמרו שזה סתם כאב ראש (כנראה צריך לצרוח כדי לתאר להם מה היה לי. אולי הם רגילים לכל ההיפוכונדרים שמשגעים אותם), ובבית חולים גם לא מצאו כלום אחרי בדיקת דם ובדיקות של רופאת עיניים (אין לי מושג למה. אולי בגלל המשקפיים הפנו אותי אליה).

בסופו של דבר זה עבר לבד, אולי עם איזו תרופה שגרתית כמו נורופן או משהו כזה...

פורסם

מחזק מה ש-tgolin כתבה, נתקלתי בהמון מקרים כאלה בתור חובש בצבא. מה שכן קצת מוזר ששלחו אותך לצילום ואז נתנו טיפול ולא להיפך כי בד"כ רופאים לא ממהרים לזרוק אותך לקרינה. בכל מקרה שים לב שאם יש לך באמת סינוסיטיס אז בהרבה מקרים זה הופך להיות כרוני, לא מאוד נורא אבל אם כן אז זה יפקוד אותך עוד כמה פעמים בעתיד.

החלמה מהירה!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות .

F/A-18 מאז שהתחילו הכאבים אני כל יום שותה אוכל וגם ישן בצהריים .

tgolin כן נראה לי שזאת דלקת בסינוסים .

לא נתנו לי את התרופות שרשמת .

הביאו לי אנטיביוטיקה 500 מ"ג , ועוד תרופה שנקראת קלרינז .

חשבתי אולי מישהו יודע מה אפשר לעשות בשביל להפחית את הכאב .

למשל לאלה שיש להם מיגרנות הם שמים קרח או משקפיים מיוחדים שיש בהם ג"ל , ששמים במקפיא ואז ואז לובשים .

אם אני לא טועה אדוויל זאת תרופה שאפשר לקנות ללא מרשם , אני טועה ?

אין לי משקפים אבל גם אותי שלחו לבדיקת עניים (נראה לי שמחר אני הולך) .

מה זאת אומרת ישר שלחו אותי לצילום ?

קודם כל שלחו אותי לבדיקת דם .

לפני כ4 שנים היה לי וירוס והרופאה אמרה שהוירוס הזה יכול לגרום לדלקת בקרום המוח .

ואחרי שלא מצאו כלום בדם שלחו אותי לצילום .

פורסם

קלרינז זה לא בדיוק לכאבים אבל מן הסתם זה יכול לעזור כי זה מפחית גודש. אין קשר בין קלרינז ואנטיביוטיקה לתרופות אנטיאינפלמטוריות והן לא תחליפים. אתה יכול לברר אם זה בסדר בשבילך לקחת גם תרופות כאלה.

רוב התרופות מהסוג שציינתי הן ללא מרשם ודומות בהרכבן, תחליפים גנריים מסוגים שונים (אדוויל יותר יקר מהאחרות כי הוא בא בקפסולות ג'ל סקסיות וממתגים אותו אבל אין לו יתרון שידוע לי). כאמור, לי תרופות כאלה עוזרות הכי טוב, אני סובלת מסינוסיטיס כרוני.

גם אותי מפתיע שהעבירו אותך רנטגן אבל מן הסתם אנחנו לא יודעים מה היו החשדות או השיקולים של הרופאה שלך וגם אם ידענו הייתי סומכת עליה קודם.

פורסם

אקמול!!! תרופת פלא שמאיזה סיבה לא ידועה (כנראה שימוש אגרסיבי בצבא) קיבלה שם של תרופה לא יעילה לכאבים.

ועכשיו ברצינות, קיימות הרבה תרופות ללא מרשם אבל אנשים לוקחים מיקסים או כמויות מבלי לדעת מה הם עושים... אין צורך לקחת אספרין, איבופרופן ושאר ירקות שבהן התופעות לוואי במידה ותופענה (נדיר) הן מסוכנות יותר מאקמול והכדורים עצמם לא עד כדי כך יותר חזקים לכן תמיד להתחיל מאקמול (לא יותר מ-8 כדורים של 500mg ביום ובטח שבלי אלכוהול כי שניהם ביחד = פגיעה בכבד).

בנוסף, עוד דבר שחשוב זה שאל תשתמש במורידי גודש על בסיס יומי (תקף גם לשימוש בסטילה) קבוע כי זה יכול לגרום לבעיות כרוניות אחרות.

שוב, מקווה שיעבור לך מהר כי זה כואב תופת...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על התשובות .

עדיין לא הבנתי מה כל כך מיוחד בזה שאמרו לי לעשות צילום ?

הרופאה שלי זאת רופאת ילדים.

אני כבר בן 17 ואני עדיין אצלה .

אני לא רוצה לעבור לשום רופא אחר בגלל שאיתה אני תמיד מדבר ברוסית ואני מכיר אותה מגיל צעיר .

ובגלל שאני מכיר אותה כבר המון זמן אז כל דבר קטן שכאב לי היא תמיד שלחה אותי לאלף בדיקות וצילומים .

אז בגלל שמאז שהייתי קטן הייתי רגיל ללכת להיבדק על כל דבר קטן אני לא מבין מה מיוחד בצילום ?

tgolin מצער לשמוע שגם לך יש את זה .

חשבתי שאחרי שזה יעבור אני פשוט ישכח מזה .

נראה לי שאני כבר יסבול בשקט ואני לא ילך לקנות שום תרופה בגלל שאני לוקח עכשיו אנטיביוטיקה .

כשהביאו לי את המרשם רצו להביא לי אנטיביוטיקה אחרת אבל המחשב לא נתן להדפיס את המרשם בגלל הקלרינז .

ובגלל שיש כאלה תרופות שאסור לקחת ביחד אני מפחד לקנות תרופה כשאני לא יודע איך היא תסתדר עם שאר התרופות שאני לוקח .

שוב, מקווה שיעבור לך מהר כי זה כואב תופת...

תודה.

פורסם

אני גם סבלתי מסינוסיטיס לפני כמה איזה 8-9 חודש והיו לי פשוט כאבי תופת לא קמתי מהמיטה איזה חודש (ואפילו רופא צבאי הביא לי הרבה גימלים :) בסופו של דבר התרופה שהעבירה לי את הכאבים הייתה IBUFEN הייתי לוקח אותה שלוש פעמים ביום בלי קשר לאם כואב או לא כואב הראש ובשבילי היא הייתה כמו תרופת פלא זאת הייתה התרופה נוגדת הכאבים היחידה שעזרה לי (ותאמין לי שעברתי הרבה תרופות באותה תקופה). לגבי אנטיביוטיקה עברתי בערך 5 סוגים עד שמצאתי אחת שעזרה לי.

לגבי קלרינז זאת תרופה שנועדה לטיפול בגודש באף לי אישית היא גרמה בעיקר לתופעות לוואי כמו עלייה בדופק ובלחץ הדם אז הפסקתי לקחת אותה ובתכלס בשבוע וקצת שהייתי לוקח אותה לא הרגשתי שהיא משפיעה יותר מדי.

שתהיה לך החלמה מהירה :)

פורסם

תקנח את האף הרבה.

היה לי פעם אחת מקרה מחריד של גודש בסינוסים, תפסתי את הראש כל היום ולא הייתי מסוגל להשאיר את עין שמאל פתוחה כי היד כל הזמן הייתה עליה.

קינחתי את האף בצורה אגרסיבית ביותר, בסופו של דבר יצאה ג'יפה צהובה שלא ראיתי לפני זה, אבל.... הכאב הוקל בהרבה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם .

עכשיו יש לי שאלה לאלה שגם סבלו מזה .

אחרי שזה עבר לכם , לפעמים הכאבים חוזרים ?

למשל אם זה יעבור לי זה יכול לחזור אלי בעתיד ?

בנתיים אני לא מרגיש התרופות עוזרות לי .

כל היום כואב לי הראש, רק אתמול בערב הכאב עבר והיום הוא שוב חזר.

קבעו לי עוד תור לרופא אף אוזן גרון (אני מקווה שככה רושמים את זה בעברית ) .

מישהו גם הלך לרופא הזה כשסבל מסינוסיטיס?

שוב תודה רבה לכולכם :)

פורסם

זה הרופא שכדאי לך לגשת עליו הוא יידע יותר טוב איזה טיפול לתת לך מאשר רופא משפחה.

לגבי הכאבים אני סבלתי חודש מכאבי תופת עד שמצאתי את השילוב המתאים של אנטיביוטיקה+משכחי כאבים על תתייאש בסוף זה יעבור.

וכן יכול להיות מצב שזה יחזור יש אנשים שסובלים מסינוסיטיס כרוני, אמא שלי היא אחת מהם, ופעם בכמה שבועות יש לה כאבי ראש ממש חזקים טיפול אנטיביוטי לא עוזר לה. ניתוח זה הטיפול היחידי שיכול לעזור לה. לביינתים כל פעם שיש לה התקפה של כאבי ראש היא מתשמשת בנוגדי כאבים חזקים.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת מצאת את השילוב המתאים ?

מי הביא לך את התרופות ?

בנתיים מה התרופות שאני לוקח לא עוזרת לי .

יש לי תור לרופא ביום שני הקרוב .

אני מקווה שהוא יביא לי משהו שיעזור לי .

אמא שלי סובלת ממגרנות (גם כאבי ראש ) .

ויש לה תרופה שנקראת אלגליזין פורטה (נראה לי שככה נקראת התרופה).

זה גם משכך כאבים שתמיד עוזר לה כשכואב לה הראש .

הכאב שיש לי בלתי נסבל ואני בקושי יכול להרים את העיניים , וכשאני מתאמץ להסתכל אז מתחילות לרדת לי דמעות .

לקחתי כדור אחד מהתרופה הזאת ואחרי רבע שעה הרגשתי יותר טוב .

עדיין יש כאב אבל לא כמו מקודם .

אבל התרופה הזאת אפשר לקנות אותה רק עם מרשם .

ביום שני שאני ילך לרופא צריך להגיד לו שהתרופה הזאת עזרה לי ?

או שאולי לבקש ממנו משהו יותר חזק מזה ?

פורסם

זה לא שאני מצאתי את השילוב המתאים פשוט כל פעם הייתי חוזר לרופא והייתי אומר לו שאין שום שינוי אז הוא היה מחליף לי תרופות עד שבסוף הוא הביא לי אנטיביוטיקה שעזרה וגם נוגד כאבים.

כשתהיה אצל הרופא תגיד לו שהתרופות שאתה משתמש כרגע לא עוזרות, תבקש ממנו נוגד כאבים יותר חזק לגבי אנטיביוטיקה זה כבר ההחלטה של הרופא.

ועל תדאג סינוסיטיס זה דבר מעצבן אבל ברגע שיביאו לך אנטיביוטיקה שתשפיע הדרך שלך להחלמה תהיה מאוד מהירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים