עבור לתוכן

הסבר כללי על עבודות בהיי-טק על מנת להחליט במה להתמקד.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אבל לגבי זה את צריכה להחליט בעצמך. אף אחד לא יכול לדעת מה מעניין אותך - כל אחד ותחומי העניין שלו.

העיניין הוא שהידע שלי בדברים האלה ממש קטן, ואני לא יודעת מה תכלול העבודה שלי אם אלמד למשל שפת C/C++.

אני צריכה לשאול את אבא הוא עובד בתחום ההיי טק :silly:

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל עבודת הייטק היא ישיבה במשרד ותכנון/פיתוח/בדיקה של משהו.

פורסם

אם תלמיד C++ או C#

העבודה שלך תכלול מן הסתם תכנות,של מה בדיוק.. תלוי במקום העבודה

אפשר לתכנת אלגוריתמים לעיבוד תמונה,ויישומים להתחברות למסדי נתונים,ודריברים ומנועים גרפיים,וכל דבר שיכול לעלות לך לראש.

אם תלמדי רשתות,אז העבודה שלך תכלול כנראה הקמת רשתות,ניהול שלהן,דאגה לתיקון תקלות במידה ויש,מניעת רעשים וcross talk,ניהול ומעקב אחרי הרשאות ומי מתחבר לאן(זיהוי פריצות),הקצאת שמות משתמש וסיסמאות.

אם תלמדי אבטחת מידע,העבודה שלך תכלול אבטחת מידע..לימוד משתמשים אחרים על בחירת סיסמאות נכונות ומעקב אחרי תעבורה ברשת ובדיקת לוגים של התחבוריות וניטור חורי אבטחה ולדאוג להתקין פאצ'ים

בדיקות תוכנה והבטחת איכות יכלול בדיקה של תוכנות ע"י הרצה של כל מיני רצפים של פעולות ובדיקה אם קיים באג למשל אם לוחיצם על קובץ שמור אבל לפני זה לחצו על עריכה התוכנה קורסת-את תצטרכי לתעד את זה ולדווח על הבאג.

זה גם יכול לכלול הרצה של תוכנות מאקרו שיריצו את הבדיקות,תכנון איזה בדיקות ירוצו וגם כתיבת תוכנות לבדיקה.

כל זה על קצה המזלג..

מה שאת לומדת יגדיר במה תתעסקי כלומר אם תלמדי גרפיקה תתעסקי בתמונות,אם תלמדי תכנות תתעסקי בקוד,מה בדיוק תעשי? זה תלוי במקום העבודה

פורסם
  • מחבר

אם תלמיד C++ או C#

העבודה שלך תכלול מן הסתם תכנות,של מה בדיוק.. תלוי במקום העבודה

אפשר לתכנת אלגוריתמים לעיבוד תמונה,ויישומים להתחברות למסדי נתונים,ודריברים ומנועים גרפיים,וכל דבר שיכול לעלות לך לראש.

אם תלמדי רשתות,אז העבודה שלך תכלול כנראה הקמת רשתות,ניהול שלהן,דאגה לתיקון תקלות במידה ויש,מניעת רעשים וcross talk,ניהול ומעקב אחרי הרשאות ומי מתחבר לאן(זיהוי פריצות),הקצאת שמות משתמש וסיסמאות.

אם תלמדי אבטחת מידע,העבודה שלך תכלול אבטחת מידע..לימוד משתמשים אחרים על בחירת סיסמאות נכונות ומעקב אחרי תעבורה ברשת ובדיקת לוגים של התחבוריות וניטור חורי אבטחה ולדאוג להתקין פאצ'ים

בדיקות תוכנה והבטחת איכות יכלול בדיקה של תוכנות ע"י הרצה של כל מיני רצפים של פעולות ובדיקה אם קיים באג למשל אם לוחיצם על קובץ שמור אבל לפני זה לחצו על עריכה התוכנה קורסת-את תצטרכי לתעד את זה ולדווח על הבאג.

זה גם יכול לכלול הרצה של תוכנות מאקרו שיריצו את הבדיקות,תכנון איזה בדיקות ירוצו וגם כתיבת תוכנות לבדיקה.

כל זה על קצה המזלג..

מה שאת לומדת יגדיר במה תתעסקי כלומר אם תלמדי גרפיקה תתעסקי בתמונות,אם תלמדי תכנות תתעסקי בקוד,מה בדיוק תעשי? זה תלוי במקום העבודה

תודה רבה, בדיוק הסבר כזה חיפשתי.

רק שזה לקח לי 6 דפים :kopfpatsch:

פורסם

בבקשה..

התעצלתי להגיב לך מיד אחרי שפרסמת תת'רד כי חשבתי שלמישהו אחר תהיהי תושבה יותר מפרוטת.

אם תרצי פרוט על אחד מהתחומים..אני בהחלט יכול להרחיב..רק תצטרכי להיות יותר ממוקדת

פורסם
  • מחבר

שאלה שעלתה לי לראש,

האם צריך כשרון טבעי בדברים האלה בשביל ללמוד מחשבים או שגם בנאדם בלי ידע בסיסי יצליח ללמוד?

כי משום מה נראה לי שכל אלה שכן לומדים מחשבים, תמיד היה להם כשרון טבעי לזה וזה הלך להם בקלות, ובגלל זה הם הלכו גם ללמוד את זה.

פורסם

הכישרון הטבעי הזה בא בעיקר מנסיון. כשנגעתי במחשב בפעם הראשונה בגיל 10 רעדתי מרוב פחד. אחרי 8 שנים של נסיון די מתקדם הגעתי לרמה בהבנת מחשבים שלא הייתי מאמין שאני מסוגל להגיע אליה. למשל בקורס טכנאי מחשבים שלי, כאשר רוב האנשים שוברים את הראש על מציאת תקלה, אני פותר אותה באופן כמעט אינטואיטיבי. זה כמו לימוד שפה - כשמישהו לומד שפה הוא חושב על אוצר המילים + דקדוק. אחרי הרבה זמן של שימוש בשפה היא כאילו מתעוררת לחיים. צריך רק להבין את שפת המחשבים - את דרכי ההתנהגות של מערכת הפעלה ואת ההיגיון מאחורי בנייתה.

כנ"ל לגבי שפות תכנות - לכולם קשה מאוד בהתחלה לבנות תוכנית מורכבת בראש. לעומת זאת אחרי הרבה נסיון המוח כבר מיומן ב"דיבור" בשפה הזאת, וכל דבר שנראה עכשיו קשה ביותר זורם באופן טבעי.

יש אנשים שאין להם ראש לתכנות, אבל לרוב הם גם לא נמשכים לזה. אני מציע לך לקנות ספר תכנות ל-C כדי שתוכלי לדעת אם זה בשבילך או לא (רק אל תתיאשי אם יש תרגילים קשים מדי, לפעמים גם מתכנתים מנוסים שוברים עליהם את הראש).

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני דווקא התחלתי ללמוד מפה את מה שמעניין אותי.

http://clang.eitan.ac.il/index.php?doc=chp&id=1

יש לי המון רצון ללמוד את זה אבל אני לא מרגישה שיש לי כשרון טבעי לזה, כלומר, אני מרגישה שאני אצטרך להשקיע המון מאמצים ללמוד את זה.[מאז ומעולם אהבתי מחשבים אבל אף פעם לא נגעתי בנושאים הללו].

דווקא כשרון טבעי יש לי בכל מה שקשור לגאוגרפיה, וגם כל מה שקשור לנושא הימי. [אני מגדלת בבית אקווריומים של דגי מים מלוחים ואני יודעת עליהם פשוט הכל וגם מעבר, גם דגי מים טרופיים וכל מה שקשור לביולוגיה, הידע שלי בקטע הזה פשוט עצום החל מגידול, מחלות, ערכי מים וכ'ו].

גם כרגע אני עובדת כבר מעל לשנה בחברה שמשווקת דגי נוי מתוקים+מלוחים לחו"ל.

אבל אני פשוט לא רואה את עצמי לומדת למשל במכמורת משהו ימי, או גאוגרפיה, אני לא מרגישה שזה "זה", פשוט לא רוצה. תמיד הרגשתי שזה יישאר בגדר תחביב, אבל לא מקצוע. הרגשתי את זה מאז ומעולם.

אך עם זאת במחשבים, יש בי המון המון רצון. [ותמיד הרגשתי שזה מה שאני באמת רוצה].

עריכה: וזה באמת מצחיק שאני דווקא בוחרת ללכת על משהו שאני פחות טובה בו כשאני יכולה ללכת ללמוד משהו ביולוגי על הים ולדעת שזה יילך לי הרבה יותר בקלות כי אני "חיה" את זה כל יום.

אני בטוחה שאם אוותר על המחשבים אני אצטער על זה מאוד, ואני לא רוצה ללכת על מה שיהיה לי הכי קל אלא מה שאני באמת רוצה בתור מקצוע לחיים.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שעם רצון והתמדה אפשר להצליח במקצוע הזה.

אגב, זה נושא שטני:

http://clang.eitan.ac.il/index.php?doc=chp&id=10

אני בינתיים רק במבוא :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אני חושבת שהכי טוב אני אקנה לעצמי כמה ספרים.

פורסם

שאלה שעלתה לי לראש,

האם צריך כשרון טבעי בדברים האלה בשביל ללמוד מחשבים או שגם בנאדם בלי ידע בסיסי יצליח ללמוד?

כי משום מה נראה לי שכל אלה שכן לומדים מחשבים, תמיד היה להם כשרון טבעי לזה וזה הלך להם בקלות, ובגלל זה הם הלכו גם ללמוד את זה.

זה סתם נראה לך... לרוב האנשים זה לא קל ולחלק לא קטן מהם בחיים לא נגעו במחשב יותר משימוש ב word לפני שהתחילו את הלימודים. (את יכולה לתת את הטיעון הזה לגבי כל מקצוע, כן ?)

פורסם

אני אנסה לעזור לך עם הניסיון שלי בתחום,

אני עשיתי בצבא קורס תכנות של חצי שנה, אבל ראיתי שזה לא בשבילי, לא אהבתי לשבת כל היום מול המחשב, למרות שמתכנות את יכולה להתפתח להרבה תחומים.

אחר כך עברתי לבסיס בדרום, והייתי אחראי על ניהול חוות שרתים, שבה התעסקתי עם Storage של EMC. NetApp, HDS, שרתי Windows, גיבוי באמצעות TSM, ורובוט קלטות LTO, בניית רשתות, תחזוקה וכו', ויותר נמשכתי לתחום הזה כי העבודה יותר דינאמית אתה לא כל היום תקוע מול המחשב (אבל אתה נמצא הרבה בחוות שרתים וקר שם), ואתה גם נפתח להרבה תחומים, לעומת זאת בתכנות כשאתה מגיעה לתפקיד מסוים אתה עובד על פרויקט מסוים במשך תקופה ארוכה, ומתכנת באותה שפה.

כיום אני שנה אחרי הצבא, אני כבר עובד שנה בחברת היי-טק גדולה ברמת החייל, בתפקיד אינטגרטור של מערכת בסביבת Linux, כשבתפקיד אני אחראי לבדוק את המערכת, להתקין אותה לתמוך בלקוח וכו', התפקיד גם כולל הרבה טיסות לאתרי הלקוח, כמו כן לא היה לי אף פעם ניסיון בLinux, רק קצת ידע בסיסי, אבל שנה אחרי אני כבר מתבלבל בין Word ל-vi editor... וגם העבודה דינאמית, אני עובד כל הזמן מול אנשים, מול מערכות Storage, חומרות חדשות וכו'...

והמשכורת גם די טובה באזור ה15000 ברוטו.

עכשיו אני מכיר הרבה אנשים אצלי שהם בודקי תוכנה, והם לא סיימו תואר, הם עשו קורס בודקי תוכנה בג'ון ברייס וכדומה, ומרוויחים משכורות יפות ועכשיו תוך כדי הם עושים את התואר הראשון, ומשם הם יכולים להתקדם לתפקידים אחרים בתוך החברה כמו אנשי פיתוח, אינטגציה וכו' (תלוי ברצון שלהם).

הנקודה שלי זה שלא חייב לעשות תואר בתור התחלה בשביל להצליח, קודם תדברי עם חברים שלך שעובדים בתחום תשמעי חוויות מהעבודה, איך העבודה שלהם, ואז תחילטי לאת רוצה להתקדם, לפעמים גם עדיף להתחיל בקטן ומשם לראות עם זה בכלל זה ואז להתקדם ללימודי תואר וכו', כי כשאתה בתוך החברה, בתוך התפקיד, אתה רואה איך המערכת עובדת, איך זה תחומים באמת אפשר להפתח וכו'...

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מאוד אוהבת לעבוד עם מחשב, רק אני והמחשב.

אני לא אוהבת לעבוד מול אנשים, ולא משנה אם זה מחשבים או משהו אחר.

ואיך אני בכלל יכולה להתחיל בקטן אם אין לי שום תעודה מאחורי? מי יסתכל עלי בכלל.

פורסם

גם מתכנתים עובדים עם אנשים. הם לא ממש יושבים בתוך חדר חשוך מול מחשב ורושמים קוד...( לפחות לא בעבודה )

יש לך את המתכנתים האחרים בצוות, ראש צוות, ארכיטקטים, אנשי QA, post/pre sale לקוחות וכו'.

אישית אני לא מבין את הדרך שלך, איך את יכולה לרצת לעבוד בהיי-טק עם מחשבים בלי לדעת באיזו עבודה , איזה תחום ומה פחות או יותר הולך שם ( אפילו עם זה בצורה מאוד מופשטת וכללית ).

היי טק הוא עולם רחב עם המון תפקידים שונים ולכולם דרישות שונות ונקודות התחלה שונות. קשה ליעץ לך באיזו דרך לבחור כאשר את לא יודעת לאן ( פחות או יותר ) את רוצה להגיע. נצא לשנייה מנקודת הנחה שאת רוצה לתכנת, הדבר הכי טוב שאתה יכולה לעשות זה תואר ראשון במדעי המחשב. אני לא מתכוון כרגע להיכנס ללמה בדיוק זה הכי טוב כי אין לי כוח לכל הטענות של " חבר של דוד של אח של אבא של אמא של חבר שלי" למד שבוע בג'ון ועכשיו מרוויח 80K בהיי טק.

אם את לא יודעת שאת רוצה לתכנת, תקחי ספר ותתחלי ללמוד ולכתוב קוד ומשם זה כבר מאוד פשוט, אוהבת או לא אוהבת. דווקה בשלב זה לא הייתי ממליץ לך להתחיל מ C, כי מה לעשות, C זו שפה קצת יבשה ויכולה לתסכל בהתחלה ( למרות שבשלב מסויים צריך ללמוד C ). תחפשי באתר של מיקרוסופט C4F

coding 4 fun, שזה בכלליות כל מני פרוייקטים קטנים למתחילים , יש שם אפילו מדריכים לשפה ולפרויקטים, ופשוט תראי אם זה משהו שאת אוהבת או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים