עבור לתוכן

הסבר כללי על עבודות בהיי-טק על מנת להחליט במה להתמקד.

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב.

התיכנון שלי הוא ללכת ללמוד בג'ון ברייס בעתיד שהולך ומתקרב. אני חסכתי הרבה כסף ואני מרגישה שככל שאני מתקרבת לנושא הזה, אני מרגישה שאני לא באמת יודעת מה ללמוד, כיוון שאני לא יודעת מה כל נושא אומר.

אני יודעת שזה מחשבים, אבל אני לא יודעת נקודתי מה אני רוצה.

אני אשמח אם תסבירו לי בקצרה מה כל דבר אומר, כדי שאוכל טיפה להבהיר את הדברים ואולי אפילו לבחור ולהתחיל לשאוף ללמוד את זה.

למשל, דוגמא, אם אבחר ללמוד בדיקות תוכנה והבטחת איכות, ברגע שאצא לעבוד בזה, מה העבודה הזאת תכלול? כלומר, מה אעשה בה?

לזה אני מתכוונת.

אז אשמח לקבל, באמת בקצרה רק כדי לקבל קצת מושג על הדברים הבאים:

רשתות, אבטחת מידע, תכנות [JAVA וכל המושגים האלה], בדיקות תוכנה והבטחת איכות.

למשל הדברים שהוצאתי מהרשימה זה מולטימדיה...[לא נראה לי שזה "אני" אני חושבת שמולטימדיה זה גם קצת למי שיש לו כישרון טבעי לזה].

תודה רבה

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ג'ון ברייס מאוד ישמחו לקחת את הכסף שלך, אני לא בטוח שהם יספרו לך שהשוק עכשיו עמוס בבוגרי תואר ראשון ומעלה שמחפשים עבודה. חלקם בעלי ניסיון.

לימודים בג'ון ברייס לא בהכרח יתנו לך את עמדת הפתיחה האידיאלית. במיוחד אם אין לך רקע או ניסיון מקצועיים שיעזרו לתבל את ה-CV.

האם שקלת לימודים מסודרים לתואר ראשון במדעי המחשב? תואר כזה מאונ' (או מכללה טובה) יפתח לך אפשרויות רבות ויותר סיכוי לתפקידים בכירים יותר בעתיד ומשכורות בהתאם.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה.

מהם תנאי הקבלה לתואר ראשון במדעי המחשב? כלומר, איזו רמת בגרות אני צריכה, פסיכומטרי?

תודה.

פורסם

תחפשי שמות של מוסדות עם המילה תנאי קבלה או פרטי הרשמה בגוגל ותקבלי מושג, למשל (זה לא מוסד מייצג, אבל הוא לא גרוע בתחום במחשבים):

http://www.braude.ac.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=13a33e3f-2362-432c-800d-c85c3819024d&page=2f9c8558-2284-43a3-b3b7-b42f187acda0&fol=99ddb96e-c95f-4817-bf84-182c4b36ed61

בהרבה מוסדות יש גם מכינה כאמצעי שיפור תנאי קבלה למי שהבגרות לא טובה.

תואר זה לא בהכרח תנאי לעבודה במחשבים, בשביל לעבוד ב HelpDesk ו/או לעזור בניהול רשתות, תואר פורמאלי במחשבים לא יעזור בשיט.

פורסם

תואר זה לא בהכרח תנאי לעבודה במחשבים, בשביל לעבוד ב HelpDesk ו/או לעזור בניהול רשתות, תואר פורמאלי במחשבים לא יעזור בשיט.

השאלה היא מי ירצה לעבוד כל החיים ב-HelpDesk או בניהול רשתות...

פורסם

מה הקשר ? לא כולם צרכים להיות מהנדסי מחשבים בשביל לעסוק בתחום המחשבים. גם בתחומים של ניהול רשתות ותמיכה יש הסמכות שונות ואני מניח שיש חברות שעובדי ה HelpDesk שלהם יכולים להתקדם בתחום בלי תואר בהנדסה (עד גבול מסויים ובתחומים מסויימים, אבל זה לא בהכרח רע).

פורסם
  • מחבר

אפשר הסבר למזה HelpDesk?

פורסם

השאלה היא מי ירצה לעבוד כל החיים ב-HelpDesk או בניהול רשתות...

בתור מישהו שעושה כרגע את שניהם, אולי זה לא לכל החיים

אבל אתה יכול להתפתח בתוך תחום ה-IT בצורה מאוד יפה

ולהרוויח לא פחות מאנשי פיתוח/QA בכירים(קח למשל תפקיד כמו מנהל IT

או DBA, שזה נחשב סיסטם/IT, שמעתי על DBAים שמגיעים לשכר של 70K ברוטו).

אפשר הסבר למזה HelpDesk?

תמיכה טכנית פנימית לאירגון/חברה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה.

ובכל זאת, אפשר לקבל הסבר קצרצר למה שרשמתי בהודעה הראשונה?

פורסם

בתור מישהו שעושה כרגע את שניהם, אולי זה לא לכל החיים

אבל אתה יכול להתפתח בתוך תחום ה-IT בצורה מאוד יפה

ולהרוויח לא פחות מאנשי פיתוח/QA בכירים(קח למשל תפקיד כמו מנהל IT

או DBA, שזה נחשב סיסטם/IT, שמעתי על DBAים שמגיעים לשכר של 70K ברוטו).

ברור שאפשר להתפתח בתחום הזה, אבל במצטבר זה דורש לא פחות לימודים מתואר אקדמי, לדעתי.

פורסם

כן, אבל יותר בצורת ניסיון ולמידה עצמית במרוצת הזמן,

לא מדובר בדיפלומות שתלויות על הקיר(למרות שתואר במדעי המחשב

גם לתחום הזה עדיין לא הזיק לאף אחד).

פורסם

אז אשמח לקבל, באמת בקצרה רק כדי לקבל קצת מושג על הדברים הבאים:

רשתות, אבטחת מידע, תכנות [JAVA וכל המושגים האלה], בדיקות תוכנה והבטחת איכות.

אני אנסה לתת הסבר קצר ומקיף על תחומים עיקריים בחברות מחשבים, לפי מה שיצא לי להכיר:

תכנות - בניית, שינוי ושדרוג תוכנות. בפועל זה פשוט אומר לכתוב קוד.

פיתוח Web- בניית אתרים. זה מושג קצת בעייתי כי מתייחסים אליו בצורות שונות- זה יכול להיות עבודה שחורה נטו של בניית HTML, וזה יכול להיות תכנות ברמה רצינית שלא תבייש אפליקציות.

IT - ניהול מערכות מידע- בד"כ החברה שאחראים על הצד היותר חומרתי של העניינים. אין לי יותר מדי מידע לגבי זה.

הבטחת איכות - QA - בדיקה של איכות מוצר (תוכנה, אתר, משחק, ושאר ירקות). גם זה יכול לנוע מישיבה מול אתר ובדיקה חוזרת ונשנת של אותם דברים, ועד תכנות של תוכנות בדיקה אוטומטיות.

DBA - בסיסי נתונים. יש פה ענייני תכנות (כתיבת שאילתות עם לא מעט לוגיקה), ביצועים, אפיון בסיסי נתונים.

פורסם

70K ש"ח בחודש? מי חי בסרט?

פורסם

אני, אני חי בסרט :P

אבל זה עדיין לא אומר ש-DBAים

לא עושים הרבה כסף(אז הם עושים 30K ו-40K ולא 70K :)).

פורסם

אני מתעניין יותר בבניית ותחזוקת רשתות מחשבים (וגם אבטחת מידע), מעיין MCSE. איך אני מתפתח בתחום הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים