עבור לתוכן

שמעתם פעם על ציוד האזנות סתר?

Featured Replies

פורסם

אני קור אינטרנט ונתקל ברשימהע הבאה של מכשירים להאזנה:

ציוד לביצוע האזנות קיים במספר צורות:

מיקרופונים קווים למערכות הקלטה דיגיטליות.

מיקרופונים אלחוטיים למערכות הקלטה דיגיטליות.

מיקרופונים בעלי ממשק סלולארי להקלטה מרחוק.

מערכות הקלטה לטלפון קווי/ אלחוטי.

מכשירי סריקה והקלטה לשידורי RF .

מכשירי סריקה והקלטה לתקשורת סלולארית.

מכשירי האזנה ישירות לכיוון (לייזר).

מפענחי רעידות חלון

מתוך האתר הזה:

http://www.aviram-netz.co.il/heb_bugging_check.asp

לדעתי יש שם כל מיני דברים עם ניסוח מסובח בשביל שישמעו מתוחכמים

ה-2 הראשונים זה לטלפון? (אלחוטי/רגיל?)

ה-3 = האזנה דרך מכשיר העובד בשיטה סלולרית?

מה זה כל השאר? מה זה RF?

נשמע לפי הרשימה הזאת (החלק המובן שבה)

שאפשר להאזין לכל אחד

פורסם

מיקרופונים קווים למערכות הקלטה דיגיטליות.

מיקרופונים אלחוטיים למערכות הקלטה דיגיטליות.

מיקרופונים שאתה מציב במקום כלשהו ומקליט למכשיר דיגיטאלי. הקווים חייבים להתחבר למכשיר הדיגיטאלי פיזית, והאלחוטיים לא. ככה למשל אם תרצה להציב מיקרופון במקום רגיש (מנורה וכו'), תוכל להשתמש בהם.

מיקרופונים בעלי ממשק סלולארי להקלטה מרחוק.

לא ממש בטוח. אני יכול לתת לך כמה השערות, אבל עדיף שלא לבלבל אותך.

מערכות הקלטה לטלפון קווי/ אלחוטי.

מציבים אותם בטלפון כלשהו (בפנים), והמכשיר מקליט.

מכשירי סריקה והקלטה לשידורי RF .

קליטה וסריקה של תדרי רדיו שונים.

מכשירי סריקה והקלטה לתקשורת סלולארית.

קליטה וסריקה של תקשורת סלולארית - כלומר שיחות בפלאפון וכו' (המכשיר קולט את השיחה בזמן שהיא מתבצעת ומתבייט עליה, לא נדרשת הצבה של המכשיר פיזית במכשיר הסלולאר).

מכשירי האזנה ישירות לכיוון (לייזר).

:-X

מפענחי רעידות חלון

לא בטוח.

פורסם
במילים פשוטות: אתה מצביע את המכשיר לכיוון מסוים, כמו אל זוג אנשים שמדבר בספסל מולך, ותוכל לשמוע את השיחה שלהם (הלייזר משמש כמיקרופון).

לייזר משמש כמיקרופון? לייזר זו בסך הכל קרן של פוטונים. מה שאמרת פשוט מגוחך.

לעומת זאת, מפענח רעידות חלון זו אכן קרן לייזר אותה מקרינים על חלון, ועל פי ההחזר שלה ניתן לחשב את רעידות החלון ולשחזר את גלי הקול מעברו השני.

פורסם

בהחלט טעות שלי.

ככל הנראה מדובר באותו המכשיר ("ישירות לכיוון" + מפענח רעידות חלון):

Optical devices normally convert audio signals into transmitted light pulses and this is converted back to audio signals when received. The main use for this system is the laser bounce principal, which relies on the propagation of sound waves, causing vibrations on objects such as windows. The laser beam is projected onto these, and is modulated by the small vibrations which, when received, can be converted back to audio signals by a similar principal to a CD player. These systems are very expensive, awkward to use and easily detected.

פורסם
  • מחבר

לייזר משמש כמיקרופון? לייזר זו בסך הכל קרן של פוטונים. מה שאמרת פשוט מגוחך.

לעומת זאת, מפענח רעידות חלון זו אכן קרן לייזר אותה מקרינים על חלון, ועל פי ההחזר שלה ניתן לחשב את רעידות החלון ולשחזר את גלי הקול מעברו השני.

ברמה שמאפשרת שיחזור שיחה?

פורסם

כמו שכתוב בציטוט - גלי הקול שלך גורמים לחלונות לרעוד בצורה מאוד חלשה. המכשירים הללו יכולים לזהות את הרעידות ולפענח אותם. אם הם לא היו מסוגלים לעשות זאת עד לרמה של שיחה - אז לא היו קוראים לזה מכשיר האזנה.

פורסם

אני זוכר במשחק ספלינטר סל היה מיקרופון לייזר... כייונת את הלייזר לשיחה של אנשים והיית שומע מה הם מדברים.

אם זה קיים במציאות כמו במשחק אז וואלה מגניב מעניין כמה עולה :)

בציטוט כתוב easily detected .... למה מגלים את זה בקלות?

פורסם

קיים, עולה מספיק.

פורסם

כל העניין אינו חוקי - כדאי לך להיזהר

אם אתה לא חלק מהשיחה אסור לך להקליטה - חד משמעית

אל תשכח - אפילו ניצב מזרחי הודח מתפקידו בגלל שאגפו הקליטו יותר מדי... אז תאר לך מה יעשו לך

כל טוב,

גבריאל

פורסם

^^^

לא כל העניין לא חוקי - רק חלקו. מותר להקליט שיחה אם לפחות אחד מהנוכחים יודע על כך(או עם צו בית משפט). אם לדוגמא מישהו הולך לפגישה ולא רוצה לשים על עצמו מכשירי האזנה, הוא יכול להיעזר באדם נוסף או במכשירים הנ"ל על מנת להקליט את הפגישה.

פורסם
  • מחבר

הלוואי וזה היה ככה

אנחנו לא בשוויץ

תמצאו לי משרד חקירות אחד שלא משתמש בהאזנת סתר

אני ממש לא מבין למה המשטרה לא מפילה אותם (אולי בעצם כי הם עוזרים לה לעשות את העבודה בסופו של דבר)

פורסם

משרד חקירות אכן משתמש בהאזנות סתר, אבל אל תשכח שאחוז גדול מהתיקים שלהם בנוי על תיקי "אני חושד שבוגדים בי", ככה שאם מציבים האזנות בבית (ז"א כשהאישה \ הבעל יודעים) אז זה חוקי לחלוטין.

פורסם

^^^

למיטב ידיעתי אתה טועה - האזנה מותרת רק אם אחד מהנוכחים בשיחה מודע ומסכים להאזנה. אם אישה שמה האזנה בחדר השינה שלה, ומאזינה לבעלה ללא ידיעתו - זה לא חוקי.

פורסם

יש פה סוגיה די מבלבלת. למיטב הבנתי, אם הנכס שעליו הוצב הציוד שייך לבן-אדם שיודע על התקנת הציוד אז הדבר חוקי. ז"א שאישה יכולה להציב מצלמות בבית שלה כל עוד היא רשומה עליו כבעלת נכס, אבל לעומת זאת חברה של X לא יכולה להציב מצלמות בבית שלו.

תאר מצב שבו בן-אדם שם מצלמות אבטחה בחנות שלו + מיקרופונים ושומע שני אנשים שמתכננים לגנוב חפץ כלשהו, הגנבים לא יודעים על המצלמות \ ציוד ההאזנה אבל בעל העסק כן.

פורסם

החוק לא מתייחס למצלמות אלא רק לציוד סאונד. אכן למוכר אסור להתקין בחנותו ציוד האזנה - מדובר בהאזנת סתר. מקרה זה הוא גם די הגיוני היות ורוב השיחות בין אנשים בחנויות אינן כוללות תוכניות שוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים